Enkele grote namen met nieuw werk en enkele debutanten; een mooie mix voor het voorjaar. Te weten: 
Elizabeth George - Iets te verbergen; Jussi Adler Olsen - Natriumchloride; Corine Hartman - De dode die niet werd gemist; Helen Fields - Perfecte misdaad; Yvo Kühling - Het verbond van vijf; Åsa Larsson - De zonden van onze vaders; Lisa Medverd - De graveur en  De meidenschuur' van Perter de Zwaan. Veel leesplezier!

Elizabeth George 'Iets te verbergen'

De 21ste Lynley & Havers-thriller begint met de autopsie van een overleden detective: er wordt een gewelddadige dood geconstateerd. Waarnemend hoofdinspecteur Thomas Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar de vermoorde detective bij betrokken was.
De jacht op de moordenaar opent deuren naar een voor hem onbekende wereld van culturele verenigingen en tradities. Samen met sergeants Barbara Havers en Winston Nkata ontdekt hij een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.

Fragment & recensie
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een recensie in de New York Times.

Iets te verbergen
Iets te verbergen

Auteur: Elizabeth George
Bladzijden: 640
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Jussi Adler Olsen 'Natriumchloride'

Op haar zestigste verjaardag pleegt een vrouw zelfmoord. Haar dood leidt tot de heropening van een onopgeloste zaak uit 1988. In eerste instantie lijkt dit niet iets voor afdeling Q, maar Carl Mørcks superieur ziet dat anders en laat hem de kwestie opnieuw onderzoeken. Vervolgens blijkt dit de omvangrijkste en ingewikkeldste zaak te worden waarbij Rose, Assad, Gordon en Carl ooit betrokken zijn.
Al drie decennia lang worden mensen het slachtoffer van een sluwe moordenaar die doodt zonder dat iets naar hem verwijst. Hij kiest zijn slachtoffers en het tijdstip van de daad met uiterste zorg en precisie. Dertig jaar lang is niemand in staat geweest hem te stoppen. Terwijl de coronamaatregelen het onderzoek verder compliceren, beweegt een andere oude zaak zich naar Carl toe als een giftige slang die zijn prooi heeft gespot.
Het is drukker dan ooit op afdeling Q en de tijd dringt, want de moordenaar is nog lang niet klaar.
Klik HIER voor een interview met de auteur.

Natriumchloride
Natriumchloride

Auteur: Jussi Adler-Olsen
Bladzijden: 432
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Corine Hartman 'De dode die niet werd gemist'

Kunstschilder Eva Romeijn, geboren en getogen in het idyllische dorpje Vorden in de Achterhoek, krijgt een mooie opdracht van haar buurman, baron Frederick van Zonnewoud. Als hij vervolgens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets gruwelijks is gebeurd, al deelt geen van haar vrienden die angst. De roddels in het dorp over de rijke baron tonen minder fraaie kanten van zijn karakter, maar bij wie is de haat groot genoeg om hem dood te wensen? Spelen er eeuwenoude vetes tussen families of waait de wind uit een heel andere hoek? Eva gaat dapper en vastbesloten op zoek naar de waarheid.

De dode die niet werd gemist
De dode die niet werd gemist

Auteur: Corine Hartman
Bladzijden: 304
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Helen Fields 'Perfecte misdaad'

In het vijfde deel in de reeks rond inspecteur Luc Callanach, staat Stephen Berry op het punt van een brug af te springen; op het laatste moment weet een psycholoog hem ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif. Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner onderzoeken of hij zelf sprong, of dat hij over de rand is geduwd.
Als ze dieper graven, ontdekken ze meer zaken waar een luchtje aan zit – een vrouw die dood in bad werd aangetroffen, een man die door elektrocutie om het leven is gekomen. Het lijkt of iemand deze sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die met elke moord overmoediger wordt…
Klik op het boek voor een fragment.

Perfecte misdaad
Perfecte misdaad

Auteur: Helen Fields
Bladzijden: 424
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Yvo Kühling 'Het verbond van vijf'

In deze debuutthriller ontvangen de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad een dreigbrief. De eis is om alle vergeten volkeren op aarde een stem te geven, of zie anders het einde der tijden tegemoet… Intussen ontdekt businessanalist Thomas Cornelissen dat een populaire smartphone app geïnfiltreerd is met een geheimzinnige code. Het blijkt onderdeel van een duister complot. Thomas belandt op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York, waar niets is wat het lijkt. Hij wordt herenigd met oud-huisgenoot Naza Berivan. Wat ze aantreffen is een onmogelijke situatie: botsende wereldmachten worden met het mes op de keel gedwongen een nieuwe grondwet te schrijven voor internationale samenwerking. Een conferentie met alle sleutelfiguren volgt en de deur gaat pas van het slot als een oplossing op tafel ligt. Belangen lopen uiteen, de spanning loopt op. Het ultimatum nadert, er is geen moment te verliezen.
Klik HIER voor een column in de Volkskrant van Rob van Scheers over oudere debutanten, waaronder Kühling (51).

Het verbond van vijf
Het verbond van vijf

Auteur: Yvo Kühling
Bladzijden: 352
Prijs: € 25

Informatie  Meer informatie »

Åsa Larsson 'De zonden van onze vaders'

In dit zesde – en laatste – deel in de Rebecka Martinsson-serie heeft forensisch patholoog Lars Pohjanen nog maar kort te leven wanneer hij openbaar aanklager Rebecka Martinsson vraagt een verjaarde moordzaak te onderzoeken. In 1962 verdween de vader van de Zweedse bokskampioen Börje Ström spoorloos. Nu is zijn lichaam eindelijk gevonden, in de vriezer van een overleden alcoholist. Met een schotwond in zijn nek.
Maar Rebecka heeft al genoeg aan haar hoofd. Ze is weer single nadat Krister Eriksson haar heeft verlaten omdat ze vreemdgegaan was met een oude liefde. Op haar werk is ze woest op de baas die haar aartsvijand Carl von Post de teamleiding heeft gegeven. Bovendien heeft ze een slepende ruzie met haar collega en vriendin Anna-Maria Mella. Rebecka zit dus niet te wachten op een verjaarde zaak. Maar hoe kan ze nee zeggen tegen iemands laatste wens?
Klik op het boek voor een fragment.

De zonden van onze vaders
De zonden van onze vaders

Auteur: Åsa Larsson
Bladzijden: 512
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Lisa Medverd 'De graveur'

Antwerpen, de jaren 1620. Antonia groeit op in de kunstwereld van haar vader Lucas Vorsterman, de graveur van de bekende schilder Rubens. Ze bekijkt met argusogen de rivaliteit en jaloezie tussen de kunstenaars, niet het minst tussen haar vader en Rubens. Haar leven in het huishouden van Rubens verandert drastisch als Vorsterman haar een geheim toevertrouwt.
Antwerpen, het heden. De Canadese kunsthistorica Charlotte doet onderzoek naar haar held, Rubens. Ze ontdekt een brief van Antonia over een gestolen schat van Rubens. In haar gevaarlijke zoektocht naar de schat is niets wat het lijkt.
Klik HIER voor een fragment.

De graveur
De graveur

Auteur: Lisa Medved
Bladzijden: 480
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Peter de Zwaan 'De meidenschuur'

In Dover, New Jersey moet meer gebeuren dan een overval voor ze er overstuur raken. Gael Quinones heerst over Dover, New Jersey, met Tonio als zijn sterke man. Hij heeft een hekel aan iedereen die niet Spaanstalig is, ook aan Jeff Meeks die een baantje als uitsmijter heeft in een bar die wordt gedreven door latino’s. Dover is ook een van de plaatsen waar Lenny the Giant en Little Levy Beaurevoir geld hadden gestort. Jeff Meeks is hun erfgenaam. Als hij een deel van het geld heeft opgehaald wordt hij neergeslagen en beroofd.
Meeks gaat achter zijn overvallers aan en achterhaalt hun namen met wat hulp van Spaans-Duitse Heather Schrier, die zich omschrijft als een ‘werkend meisje’ en vindt dat ze een wereldberoep heeft. Heather is al jaren op zoek naar haar zusje Emma. De zoektochten van Meeks en Heather gaan parallel lopen als ze ontdekken wie de eigenaar van ‘de meidenschuur’ is.

De meidenschuur
De meidenschuur

Auteur: Peter de Zwaan
Bladzijden: 302
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »