Na Sleutel 17, is Kamer 19 het deel twee in de reeks over rechercheur Tom Babylon, van de Duitse auteur Marc Raabe (deel 3, De horzel, verschijnt op 17 juni). Verder nieuw werk van Darby Kane - De perfecte echtgenote; Ellen Lina - Burgerwacht; Ane Riel - Uurwerk; Phoebe Morgan - Het resort; Linda Jansma - Verlos ons van het kwade en Karen Rose - Uit de schaduw. Tot slot de Longlist voor de Hebban Thrillerprijzen en info over de Nederlandse Thriller Tiendaagse.

Marc Raabe 'Kamer 19'

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van de burgemeester en de dader dreigt door te gaan. Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond burgemeester Keller werkt hen tegen. Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.
Klik op het boek voor een fragment.

Kamer 19
Kamer 19

Auteur: Marc Raabe
Bladzijden: 464
Prijs: € 17.5

Informatie  Meer informatie »

Darby Kane 'De perfecte echtgenote'

In de debuutthriller van Kane (pseudoniem van een voormalige advocate) woont Lila Ridgefield in een idyllisch stadje met haar man, Aaron, die lesgeeft op de plaatselijke school. Ze lijken een perfect leven te hebben. Als Aaron niet komt opdagen op zijn werk en zijn auto ook nergens wordt aangetroffen maakt Lila zich enorme zorgen. Want hoe kan hij vermist zijn als zij zijn lijk een paar uur geleden in zijn auto op de parkeerplaats van de school heeft achtergelaten? Zij speelt de bezorgde echtgenote en probeert de politie om de tuin te leiden. Maar Ginny Davis, de ambitieuze detective die de zaak onderzoekt, vertrouwt Lila niet helemaal.
Klik HIER voor een fragment.

De perfecte echtgenote
De perfecte echtgenote

Auteur: Darby Kane
Bladzijden: 336
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Ellen Lina 'Burgerwacht'

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…
Klik op het boek voor een fragment.

De burgerwacht
De burgerwacht

Auteur: Ellen Lina
Bladzijden: 320
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Ane Riel 'Uurwerk'

In Riels derde thriller tikt de tijd tikt voor Alma. Sommige van haar herinneringen probeert ze te verdringen, maar met name de gedachten aan haar overleden man, de horlogemaker Otto, verstoren haar gemoedsrust. Wat is er met Otto gebeurd? Alma kent de waarheid, maar waarom kan ze zich die dan niet herinneren? Er is nog veel waarmee Alma in het reine zal moeten komen voordat haar leven ten einde is.
Een onverwachte ontmoeting met een kleine jongen en de vriendschap die daaruit voortspruit geven haar leven een nieuwe impuls. Intussen maken de duisternis en kou van de winter plaats voor het licht en de warmte van de lente. Het is duidelijk dat Alma’s leven nog niet voorbij kan zijn.

Uurwerk
Uurwerk

Auteur: Ane Riel
Bladzijden: 240
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Phoebe Morgan 'Het resort'

Vier vriendinnen hebben elkaar jaren niet gezien. Felicity koos voor de liefde en is naar de Verenigde Staten verhuisd, terwijl haar vriendinnen in Londen verder gingen met hun eigen leven. Grace is introvert en komt bijna niet meer buiten. Alice is lerares, maar kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. Hannah is net moeder geworden, dus zij lijdt aan chronisch slaapgebrek.
Felicity besluit hun vriendschap nieuw leven in te blazen tijdens een droomtrip naar Botswana. Als ze aankomen bij hun luxeresort in de wildernis om de verjaardag van Felicity te vieren, overspoelt hen een gevoel van onbehagen. Ze hebben geen bereik en ze zijn afgezonderd van alles en iedereen. Wat ze niet weten, is dat de jacht nu pas begint… En zij zijn de prooi.
Klik HIER voor een fragment.

Het resort
Het resort

Auteur: Phoebe Morgan
Bladzijden: 288
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Linda Jansma 'Verlos ons van het kwade'

Het vervolg op In naam van de vader. Nadat de familie Van Foreest hun leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe bewoonster van een al jaren leegstaand huis in Laren. De vrouw verliet twintig jaar geleden ’t Gooi na een dodelijk ongeval. Waarom is zij teruggekomen en waarom probeert zij op slinkse wijze het leven van Renée en Francis van Foreest binnen te dringen?

Verlos ons van het kwade
Verlos ons van het kwade

Auteur: Linda Jansma
Bladzijden: 350
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Karen Rose 'Uit de schaduw'

De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij dokter Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?
Klik HIER voor een fragment.

Uit de schaduw
Uit de schaduw

Auteur: Karen Rose
Bladzijden: 576
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Longlist Hebban Thrillerprijs & Nederlandse Thriller Tiendaagse

Klik HIER voor de vijftien titels op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2022. Ruim honderd ervaren thrillerlezers zullen zich de komende twee maanden buigen over deze boeken en bepalen welke vijf titels op de shortlist mogen belanden. Deze shortlist wordt vervolgens gelezen door een professionele finalejury. Het winnende boek wordt in juni bekendgemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek.
Van 10 tot en met 19 juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs.

Avond van het Spannende Boek
Voorafgaand aan de tiendaagse organiseert Hebban, samen met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht, op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop. Voor de agenda, dus.

De Camino
De Camino

Auteur: Anya Niewierra
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »