Nog net voor de feestdagen en de vakantie enkele mooie, nieuwe leestips: Jørn Lier Horst - De fjord; Val McDermid - 1979; Eva Björg Aegisdóttir - Vanuit het duister; Marc Raabe - Sleutel 17; James Patterson & David Ellis - De perfecte moord en Camilla Grebe - De schimmenjager. Als kers op de taart de zes genomineerde thrillers voor de Hercule Poirot prijs 2021, waarvan de winnaar zondag bekend wordt gemaakt.
Rest ons als team van thrillerboek.nl jullie allemaal een fijn kerstfeest en mooie kerstvakantie te wensen!

Jørn Lier Horst 'De fjord'

In deel 2 van het Cold Case Kwartet is het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand. Zijn onderzoek leidt hem dan door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.
Klik op het boek voor een fragment.

De fjord
De fjord

Auteur:
Bladzijden: 376
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Val McDermid '1979'

Val McDermids bekendste boekenreeks, met Tony Hill en Carol Jordan, werd voor tv verfilmd als The Wire in the Blood. Na meer dan 20 jaar komt de Schotse met een nieuwe reeks, nu over de journaliste Allie Burns. In het eerste deel is het 1979. Sneeuwstormen, stakingen, opgegraven lijken, stroomstoringen, terroristische dreiging, en het Greatest Hits-album van Showaddywaddy op nummer 1 in de hitlijsten. Een jaar dat slecht begon, en dat alleen maar erger wordt, tenzij je net als Allie Burns journalist bent en dit allemaal klinkt alsof je de kans van je leven krijgt...
Klik op het boek voor een fragment.

 

1979
1979

Auteur: Val McDermid
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Eva Björg Aegisdóttir 'Vanuit het duister'

In de winnaar van de IJslandse debuutthriller wordt het lichaam van een vrouw gevonden bij de lokale vuurtoren in Akranes op IJsland. Rechercheur Elma, na jaren weer terug in haar geboortedorp, stuit op een ingewikkelde zaak waarbij een reeks duistere geheimen aan de oppervlakte komen. Zaken uit het verleden die niet alleen op de vermoorde vrouw betrekking hebben, maar op de hele gemeenschap. Geheimen die sommige mensen angstvallig verborgen houden, en waar mensen voor over lijken gaan…
Klik op het boek voor een fragment.

Vanuit het duister
Vanuit het duister

Auteur: Eva Björg Aegisdóttir
Bladzijden: 368
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Marc Raabe 'Sleutel 17'

In het eerste deel trilogie over de Berlijnse rechercheur Tom Babylon hangt in de koepel van de Dom van Berlijn een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss met om haar hals een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.
Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in. Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?
Klik op het boek voor een fragment.

Sleutel 17
Sleutel 17

Auteur: Marc Raabe
Bladzijden: 448
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

James Patterson & David Ellis 'De perfecte moord'

FBI-agent Emmy Dockery is niet te stoppen. Ze is jong, ambitieus en haar talent om verbanden te zien die voor anderen verborgen blijven, heeft haar een indrukwekkende staat van dienst opgeleverd. Wanneer echter door het hele land verschillende moorden worden gepleegd, staat ze machteloos. De slachtoffers lijken allemaal te zijn verongelukt, en hebben niets met elkaar gemeen. Maar zoveel ongelukken tegelijkertijd, dat kan geen toeval zijn.

Ondertussen houdt iemand Dockery in de gaten. Observerend, bestuderend, wachtend – tot het juiste moment om toe te slaan.
Klik op het boek voor een fragment.

De perfecte moord
De perfecte moord

Auteur: James Patterson
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Camilla Grebe 'De schimmenjager'

1944. De jonge Elsie Svenns is een van de eerste politiezusters in Stockholm en heeft een zware tijd tussen haar mannelijke collega’s. Wanneer ze bij hoge uitzondering naar een plaats delict wordt gestuurd, wordt een ongelukkig treffen met de moordenaar haar fataal. Dertig jaar later is Elsies dochter Britt-Marie in de voetsporen van haar moeder getreden. Ze wordt echter nauwelijks serieus genomen als ze tijdens het onderzoek in een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis ontdekt met de zaak waarbij haar moeder om het leven kwam.
1985. De jonge Hanne Lagerlind-Schön helpt de recherche bij het opstellen van een daderprofiel van de beruchte Träskmoordenaar, die de lichamen van vrouwen aan de vloer vastspijkert om ze daar te laten sterven. Na jarenlange stilte lijkt de moordenaar opeens weer actief, en Hanne ontdekt een verband met de zaken waarbij twee politievrouwen betrokken waren.
2019. Wanneer bij de sloop van een pand een lichaam wordt gevonden, weet rechercheur Malin Brundin eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de seriemoordenaar te forceren, maar wacht haar hetzelfde lot als de vrouwen voor haar?
Een klein voorproefje vind je HIER.

De schimmenjager
De schimmenjager

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Genomineerden Hercule Poirot prijs 2021

De juryleden van de Hercule Poirotprijs hebben hun zes genomineerden voor de beste Vlaamse thriller van afgelopen jaar bekendgemaakt:
Patrick Conrad - De verdwijningen; W.A. Dehairs – Nachtstad; Rudy Morren - Verdronken land; Kevin Valgaeren - Het offer van Scarlington; Caroline De Mulder - Bambi Lust je Rauw en Toni Coppers - De Moord op Arno Linter.

Meedoen & winnen
Mensen die stemmen voor de publieksprijs maken kans één van de tien boekenpaketten van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling). De winnaars van de Hercule Poirotprijs en van de publieksprijs worden bekendgemaakt op zaterdag 18 december.
Klik HIER voor meer informatie over de genomineerden en om mee te doen.

De verdwijningen
De verdwijningen

Auteur: Patrick Conrad
Bladzijden: 320
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »