Het lijkt wel een snoepdoos deze nieuws, zoveel nieuwe boeken van klinkende namen: David Lagercrantz - Obscuritas; Michael Robotham - Als je van mij bent; Hugo Luijten - Undercover 2: Ramkraak; Samuel Björk - Sneeuwwit; John Grisham - De lijst van de rechter; Jan Van Der Cruysse - Win Win; Ken Follett Ken - Nooit; David Baldacci - Spiegelbeeld; Benny Baudewyns - Moordgriet en Nadia van Elisabeth Norebäck.

David Lagercrantz 'Obscuritas'

Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?
Klik op het boek voor een fragment.

Obscuritas
Obscuritas

Auteur: David Lagercrantz
Bladzijden: 392
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Michael Robotham 'Als je van mij bent'

Op een dag wordt Philomena McCarthy, agent bij de Londense Metropolitan Police ze opgeroepen bij een melding van huiselijk geweld. Tempe Brown blijkt echter de vriendin te zijn van een zeer gewaardeerde en onderscheiden collega-rechercheur die vreemd genoeg al met meerdere beschuldigingen van huiselijk geweld is weggekomen. Phil is vastbesloten om Tempe te helpen en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Maar is Tempe wel wie ze zegt dat ze is?
Wanneer een journalist die onderzoek doet naar Phils vader dood wordt gevonden in de Theems en Phil als verdachte op non-actief wordt gesteld, is er niemand meer die ze kan vertrouwen.
Klik op het boek voor een fragment.

Als je van mij bent
Als je van mij bent

Auteur: Michael Robotham
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Hugo Luijten 'Undercover 2 - Ramkraak'

In het tweede deel in de serie Undercover, voortbordurend op de gelijknamige tv-serie, wordt undercoveragent Bob Lemmens uit het veld gehaald wordt door zijn superieuren en moet hij een collega gaan begeleiden bij een nieuwe undercovermissie. De taak lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot de infiltrant spoorloos verdwijnt in de Limburgse grensstreek. Als de plofkraken steeds gewelddadiger worden en de man onvindbaar blijft, begint er voor Bob een race tegen de klok.

Fragment & recensie
Klik op het boek voor een fragment en een recensie.

Undercover 2
Undercover 2

Auteur: Hugo Luijten
Bladzijden: 227
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Samuel Björk 'Sneeuwwit'

In deze prequel op de Munch & Krüger-reeks vraagt Holger Munch de jonge Mia Krüger om voor hem te komen werken om een wel heel mysterieuze moordzaak op te lossen. In 2001 zijn in een buitenwijk van Oslo twee elfjarige jongens vermoord. Naast de twee lichamen wordt een dode rode vos gevonden. De zaak lijkt op een andere onopgeloste zaak uit Zweden. Holger Munch is hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid en hij toont de jonge Mia Krüger foto's van beide plaats delicten en ze heeft maar een paar minuten nodig om dingen te zien waar zijn team niet eens aan heeft gedacht. Het begin van een samenwerking en van een bloedstollende jacht.
Klik HIER voor een fragment.

Sneeuwwit
Sneeuwwit

Auteur: Samuel Bjork
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

John Grisham 'De lijst van de rechter'

Als onderzoeker bij de Florida Board on Judicial Conduct, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt, heeft Lacy Stoltz zo’n beetje elke vorm van corruptie wel gezien. Gekozen mannen en vrouwen die zichzelf boven de wet plaatsen, voor Lacy is het dagelijkse kost. En haar tegenstanders deinzen voor niets terug. Zo kwam ze al eens tegenover een misdaadorganisatie te staan die met miljoenen dollars een rechter omkocht. Maar de zaak die ze nu moet ontrafelen, is vele malen gevaarlijker. Want sommige rechters kijken misschien de andere kant op wanneer een moord wordt gepleegd, deze rechter is naar het zich laat aanzien zelf de dader. En het laatste wat je wilt, is op de lijst van de rechter terechtkomen…

De lijst
De lijst

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 392
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Jan Van Der Cruysse 'Win Win'

Na zijn trilogie Bling Bling en tweeluik Boem Boem is er nu Win Win - Wunkerkammer. Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco. Van Nigeria tot China wacht haar een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met covidvaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers van een traagwerkend gif. Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten. Laura heeft er geen benul van dat ze werd gecast voor de hoofdrol.
De uitgever: “… een ingenieus geconstrueerd misdaadverhaal zoals alleen hij dat kan schrijven. Bovendien is de basis van het verhaal beangstigend reëel.”

Win Win
Win Win

Auteur: Jan Van der Cruysse
Bladzijden: 424
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Ken Follett 'Nooit'

“Een angstaanjagend verhaal over wat er zou kunnen gebeuren als de diplomatie faalt”, aldus de uitgever. Midden in de hete woestijn van de Sahara achtervolgen twee geheim agenten een machtige groep terroristen. Met elke stap die ze zetten riskeren ze hun leven.
In China vecht een hoge regeringsfunctionaris met grote ambities voor zichzelf en zijn land tegen de communistische oudgedienden in de regering, die China – en naaste militaire bondgenoot Noord-Korea – een bepaalde richting op willen sturen.
In de Verenigde Staten bestrijdt Pauline Green, de eerste vrouwelijke president van het land, terroristische aanslagen, illegale wapenhandel en de lastercampagnes van haar politieke tegenstander met zorgvuldige en behendige diplomatie. Green probeert op allerlei manieren een onnodige oorlog te voorkomen.
Maar wanneer de ene confrontatie leidt tot de andere, zitten de machtigste landen ter wereld gevangen in een complex web van allianties. Leidt dit tot een derde wereldoorlog?

Nooit
Nooit

Auteur: Ken Follett
Bladzijden: 656
Prijs: € 29.99

Informatie  Meer informatie »

David Baldacci 'Spiegelbeeld'

In deel 4 van de reeks over Atlee Pine leeft de FBI-agent al van jongs af aan in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy. Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggezien. De politie stond destijds voor een raadsel en ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op. Nu heeft ze eindelijk het bewijs gevonden dat haar zus nog leeft. Maar om haar te vinden moet Atlee ver in het verleden duiken. Alles leidt terug naar een moedige daad die haar moeder ooit verrichtte. En niet iedereen wil dat de waarheid over wat er destijds is gebeurd boven water komt.
Klik op het boek voor een fragment,

Spiegelbeeld
Spiegelbeeld

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 384
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Benny Baudewyns 'Moordgriet'

De Vlaamse zakenman Theo Parein investeert in het kleine Ardennenstadje Durbuy. Hij heeft er het gerenommeerde restaurant Le Cerf des Ardennes gekocht en koestert nog grootse plannen voor de plaatselijke toeristische industrie. Maar dan loopt het compleet fout in het restaurant. Parein wil koste wat het kost de feiten uit de media houden, want hij vermoedt dat Chinese maffiosi er iets mee te maken hebben.
Ronny Tervaete, die voor Pareins firma met het toeristische treintje in Durbuy rijdt, raakt willens nillens bij de zaak betrokken. Terwijl zijn hoofd er op dit moment helemaal niet naar staat, want Oulimata Saw, zijn Senegalese vriendin, is op mysterieuze wijze verdwenen.
Klik HIER voor een fragment.

Moordgriet
Moordgriet

Auteur: Benny Baudewyns
Bladzijden: 304
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Elisabeth Norebäck 'Nadia'

Linda Andersson had alles. Nu zit ze echter een levenslange gevangenisstraf uit in de gevaarlijkste vrouwengevangenis van Zweden voor de moord op haar man. Niemand gelooft dat ze onschuldig is, zelfs haar eigen zus niet. Om te volharden wordt Linda gedwongen haar vorige leven te vergeten. Ze moet stoppen met piekeren over wat er werkelijk gebeurd is.
Maar dan gebeurt er iets waardoor ze alles in twijfel trekt over die nacht toen haar leven werd verwoest. Toen ze wakker werd, omringd door bloed. Toen de politie tegen haar schreeuwde naar buiten te komen met haar handen boven haar hoofd.
Klik op het boek voor een fragment.

Nadia
Nadia

Auteur: Elisabeth Norebäck
Bladzijden: 272
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »