Nog tot en met woensdag 10 november a.s. cadeau in de boekwinkel: De jaloezieman van de recent in dagblad Trouw geïnterviewde Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø. Nieuwe werk deze keer van Hjorth Rosenfeldt - De oogst; R.J Ellory - Een teken van leven; Jens Vern - Nevenschade; M.J. Arlidge - Twee kleine vissen en Piet Baete - Noodlot. De dood van Anke Hoffman.
Oktober was een beetje Loes den Hollander-maand: niet alleen verscheen haar nieuwe thriller Je bent aan de beurt, ook won ze de Gouden Vleermuis voor haar oeuvre. Twee andere Vleermuizen waren voor Ilse Ruijters en Bas Blokker.

Nieuwe novelle Jo Nesbø nog t/m 10 november cadeau in boekhandel

Met de feestdagen in aantocht geeft de boekhandel bij besteding van minimaal € 15 het spannende geschenkboek De jaloezieman van Jo Nesbø cadeau aan klanten. Deze actie, die loopt tot en met 10 november, onderstreept de meerwaarde van het boek als cadeau en wil zoveel mogelijk mensen tijdens het Sinterklaas- en Kerstfeest met een boek blij maken. Een boek is het meest persoonlijke cadeau om te geven en een van de meest gewaardeerde cadeaus om te krijgen, blijkt uit consumentenonderzoek van GfK.
Klik HIER voor een interview met Jo Nesbø en HIER voor meer informatie over het boek en de actie.

Set 50 x Zomerlezengeschenk 2021
Set 50 x Zomerlezengeschenk 2021

Auteur: Jo Nesbø
Bladzijden: 96
Prijs: € 68.67

Informatie  Meer informatie »

Hjorth Rosenfeldt 'De oogst'

In een paar dagen tijd worden er drie moorden gepleegd in Karlshamn en Vanja Lithner en haar collega’s van de Nationale Recherche staan dus onder grote druk. Alleen zijn er geen getuigen, geen aanwijzingen, en er lijkt geen verband te zijn tussen de slachtoffers.
Psycholoog Sebastian Bergman werkt inmiddels nog maar parttime. Door het onverwachte verzoek van Vanja om mee te helpen met het onderzoek wordt zijn rust wreed verstoord, en oude herinneringen duiken op. En dan is er nog Billy. Na zijn eerste moord volgden er nog meer slachtoffers. Nu wordt hij vader, en hij besluit om te stoppen. Maar iemand wil hem ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten.
Klik op het boek voor een fragment.

De oogst
De oogst

Auteur: Hjorth Rosenfeldt
Bladzijden: 448
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

R.J. Ellory 'Een teken van leven'

1977. Oorlogsfotograaf Stroud is meermaals aan de dood ontkomen. Zijn vriend en collega Raphael helaas niet, hij kwam om bij een explosie, zijn lichaam werd nooit teruggevonden. Maar dan krijgt Stroud een telefoontje van zijn oud-hoofdredacteur: twee maanden geleden is Raphael gezien in Istanbul. Voor Stroud valt er geld te verdienen als hij kan aantonen dat Raphael dood is. Strouds zoektocht voert hem van Londen naar Istanbul, Amsterdam, Parijs en Berlijn. Een zoektocht naar een man die dood zou moeten zijn, maar die misschien wel nooit bestaan heeft…
“John le Carré heeft een opvolger in R.J. Ellory!”, jubelt de uitgever alvast.
Klik op het boek voor een fragment.

Een teken van leven
Een teken van leven

Auteur: R.J. Ellory
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jens Vern 'Nevenschade'

In de tweede thriller van Hebban-hoofdrecdateur Sander Verheijen krabbelt het Nederland van premier Koenen verrassend snel op na zijn vaccinatie-deal met een Amerikaanse farmaceut. Hij wordt er alom voor bejubeld, maar wat niemand weet is dat er een hoge prijs voor wordt betaald. Spoed-arts Mark van Dinter ontdekt dat wanneer de patiënt wiens leven hij redde alsnog onverwacht overlijdt. Journalist Matthew Dawson wordt tijdens zijn onderzoek naar het verloop van de virusuitbraak zelfs beschuldigd van moord.
Ondertussen ontdekt vertaalster Sarah van der Horst in een Chinees rapport dat in handen is van het wereldwijde klokkenluidersnetwerk Cloud 7 schokkende informatie over het virus in Nederland. Ze besluit de inhoud van dit rapport openbaar te maken. Deze drie gaan met gevaar voor eigen leven achter de waarheid aan.
Klik op het boek voor een recensie.

Nevenschade
Nevenschade

Auteur: Jens Vern
Bladzijden: 328
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

M.J. Arlidge 'Twee kleine visjes. De huiveringwekkende voorgeschiedenis van Helen Grace'

In Twee kleine visjes licht Arlidge twee tipjes van de sluier over de jeugd en het verleden van zijn hoofdpersonage inspecteur Helen Grace, uit zijn inmiddels negen delen omvattende fantastische serie. Als de vijftienjarige Jodie arriveert Grace in Alles in de wind bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen en veranderen.
In Schuitje varen is Helen Grace net van de politieschool en ingedeeld bij de verkeerspolitie. Een verkeersongeluk van ongekende schaal, lijkt een fatale botsing. Haar collega’s gaan uit van een ongeval, maar Helen heeft twijfels.
Klik op het boek voor een fragment.

Twee kleine visjes
Twee kleine visjes

Auteur: M.J. Arlidge
Bladzijden: 192
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »

Piet Baete 'Noodlot. De dood van Anke Hoffman'

Het eerste deel in een nieuwe reeks: ‘Noodlot’. Centraal daarin staat telkens een noodlottige gebeurtenis; dat ene moment waarop alles kantelt.
Anke Hoffman wordt gewurgd in haar woonkamer en de politie gaat ervan uit dat ze haar moordenaar kende. Maar wie wilde deze jonge vrouw dood? Anke was geliefd, altijd in de weer voor een ander, altijd goedgemutst. Of zo leek het toch. In een dorpje waar iedereen elkaar kent, ontmoeten we de mensen uit haar leven. Mensen van vlees en bloed, met hun eigen geheimen. Iedereen zou haar moordenaar kunnen zijn. Kun je de ander ooit helemaal vertrouwen?

Noodlot
Noodlot

Auteur: Piet Baete
Bladzijden: 280
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Loes den Hollander 'Je bent aan de beurt'

'Het kan met elke vrouw gebeuren. Denk nooit dat het jou niet treft', aldus de uitgever. Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…
Klik op het boek voor een fragment.

Je bent aan de beurt
Je bent aan de beurt

Auteur: Loes den Hollander
Bladzijden: 350
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Goud voor Loes, zilver voor Ilse en brons voor Bas

Loes den Hollander won zondag 24 oktober jl. de MAX Gouden Vleermuis 2021 oeuvreprijs. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Guy Doms en Heleen van der Velde, riep haar unaniem uit tot winnares. Andere genomineerden waren uit Toni Coppers, Guido Eekhout, Nicci French, Corine Hartman en Arnaldur Indridason. Klik HIER voor het hele juryrapport.

De eerste Max Zilveren Vleermuis voor de beste thriller was voor Minnaar van Ilse Ruijters. Uit de meer dan 100 titels nomineerde de jury naast de winnaar ook De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney en Verdwenen van Ingrid Oonincx. Klik HIER voor het hele juryrapport.

Debuutthriller
De Bronzen Vleermuis voor de beste debuutthriller was voor Lenoir van journalist Bas Haan. De andere vijf genomineerden debutanten waren Alleen van Barbara de Smedt, De vermiste meisjes van Kyle Perry, Hou het stil van Wim Bax, Klaverblad van Floris Kleijne en Nachtmerrie van Winchester McFly. Klik HIER voor het juryrapport.