Ook de uitgevers waren afgelopen maanden met vakantie en verscheen er maar mondjesmaat nieuwe thriller. In de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen een 'inhaalslag' wat er is verschenen. Dat waren nieuwe boeken van Camilla Grebe - De schimmenjager; de nieuwe Baantjer van Peter Römer : De Cock en de eenzame dood; Stephen King - Billy Summers; Leon Donna - Duister water; Alice Feeny - Hij & zij; Linda Jansma -Slaap maar zacht;
Steph Mullin & Nicole Marbry - De stamboom en Dick Maas' De naakte getuige. Veel leesplezier!


Camilla Grebe 'De schimmenjager'

Voor De schimmenjager kreeg Camilla Grebe afgelopen jaar de Glass Key Award 2020 voor beste Scandinavische thriller.

Daarin is de jonge Elsie Svenns in 1944 een van de eerste politiezusters in Stockholm en heeft een zware tijd tussen haar mannelijke collega’s. Op een plaats delict wordt een ongelukkig treffen met de moordenaar haar fataal. In 1985 helpt de jonge Hanne Lagerlind-Schön helpt de recherche bij het opstellen van een daderprofiel van de beruchte Träskmoordenaar, die na jarenlange stilte opeens weer actief lijkt te zijn. Hanne ontdekt een verband met de zaken waarbij twee politievrouwen betrokken waren.
Wanneer in 2019 bij de sloop van een pand een lichaam wordt gevonden, weet rechercheur Malin Brundin eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de seriemoordenaar te forceren. Maar wacht haar hetzelfde lot als de vrouwen voor haar?
Klik op het boek voor een fragment en HIER  voor een bericht over Glass Key Award toekenning.

De schimmenjager
De schimmenjager

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Baantjer nr 89: 'De Cock en de eenzame dood'

In nummer 89 in de naar hem genoemde reeks wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw die tientallen jaren de aardappelkraam op de markt bestierde, is in haar bed gesmoord met een kussen. Hennie was geen vriendelijke mens, maar wel rijk: achter de aardappelhandel waaraan ze goed verdiende zaten flink wat investeringen, ook in huizen. Naast een zakelijk conflict, zoals met Bertus, een ontevreden huurder met wie Hennie hooglopende ruzie had, denkt De Cock ook aan een motief in de familie. Want Hennie’s zoon Tonnie blijkt heeft ook zo zijn redenen te hebben om niet rouwig te zijn om haar dood…
Klik HIER voor een recensie in NRC Handelsblad.

De Cock en de eenzame dood (deel 89)
De Cock en de eenzame dood (deel 89)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Stephen King Billy Summers

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een Houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is -geklaard. Dus wat kan er misgaan? Wat dacht je van… alles?
“Enerzijds een oorlogsverhaal en anderzijds een liefdesverklaring aan kleine steden in Amerika en de mensen die daar wonen. Met in de hoofdrol een van de meest meeslepende en verrassende duo’s die King ooit heeft geschreven, dat alles op alles zet om de misdaden van een buitengewoon slechte man te wreken”, aldus de uitgever.
Klik op het boek voor een fragment.

Billy Summers
Billy Summers

Auteur: Stephen King
Bladzijden: 512
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Donna Leon 'Duister water'

In deel 29 uit de reeks over de Venetiaanse commissario wordt Brunetti ontboden aan het sterfbed van de oude Benedetta Toso. ‘Ze hebben hem vermoord. Het was slecht geld, ik heb hem nog zo gezegd...’ fluistert Benedetta Brunetti toe. Hij belooft de stervende vrouw de mysterieuze dood van haar man te zullen onderzoeken, die bij leven watermonsters verzamelde voor de instantie die het water van Venetië controleert. Met hulp van zijn collega signora Elettra Zorzi weet Brunetti langzaam de waarheid uit een kluwen van leugens en verduistering te ontwarren, en beseft hij de omvang van de gevaarlijke boodschap die de vrouw hem toefluisterde. Een boodschap die gevolgen kan hebben voor de hele regio.
Klik op het boek voor een fragment.

Duister water
Duister water

Auteur: Donna Leon
Bladzijden: 336
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Alice Feeny 'Hij & zij'

In de derde thriller van de voormalige BBC-journaliste wordt een vrouw vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje. Verslaggever Anna Andrews is terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…
Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.
Klik op het boek voor een fragment.

Hij & zij
Hij & zij

Auteur: Alice Feeney
Bladzijden: 368
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Linda Jansma 'Slaap maar zacht'

IC-verpleegkundige Maud heeft de zorg over een comateuze man van wie niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het – inmiddels doodgelopen – onderzoek, regelt als laatste mogelijkheid een item over de onbekende man in het programma Opsporing Verzocht, waarna zich een getuige meldt. Maar voordat die gehoord kan worden, overlijdt zij door kwade opzet.
Maud merkt na de uitzending van het programma dat er iemand op zoek is naar haar patiënt – iemand die geen goede bedoelingen heeft.

 

Slaap maar zacht
Slaap maar zacht

Auteur: Linda Jansma
Bladzijden: 300
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Steph Mullin & Nicole Marbry 'De stamboom'

Liz Catalano is in shock als een DNA-test uitwijst dat ze geadopteerd is. En dan staan er FBI-agenten voor haar deur. Haar DNA toont namelijk overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag nog niet gepakt is.  Deze Tri-State Killer blijkt al veertig jaar ongrijpbaar omdat hij geen enkel spoor achterlaat.
Liz besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer wekt. Is het een zoektocht met een gruwelijk einde of pakt Liz een ondoorgrondelijke seriemoordenaar?
Klik HIER voor een fragment.

De stamboom
De stamboom

Auteur: Nicole Mabry
Bladzijden: 368
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Dick Maas 'De naakte getuige'

De Naakte Getuige is de start van een serie ‘verboekingen’  van de de film Amsterdamned uit 1988 van de auteur. De boeken kennen dezelfde personages: uit de film: Eric Visser, rechercheur bij de dienst zware delicten, zijn inmiddels zestien jaar oude dochter Anneke, en zijn trouwe metgezellen Vermeer en Potter.
In het eerste deel worden twee tieners dood gevonden in het bos bij een uitgebrande auto. Het laatste wat ze aan de politie gemeld hebben is dat er een naakte vrouw onder het bloed in de auto lag. De vrouw is echter spoorloos verdwenen. De speurtocht naar de daders brengt Eric in de wereld van geheime seksfeesten, corrupte politieagenten en nietsontziende huurmoordenaars. Eric komt op het spoor van de verdwenen vrouw en moet alles op alles zetten – ze is tenslotte een belangrijke getuige - om haar heelhuids op het hoofdbureau af te leveren.
Klik HIER voor een fragment.

De Naakte Getuige
De Naakte Getuige

Auteur: Dick Maas
Bladzijden: 158
Prijs: € 11.95

Informatie  Meer informatie »