Om in de vakantiestemming te komen openen we met een Spaanse thriller: De rode koninging van Juan Gómez-Jurado. Verder nieuw werk van Lina Bengtsdotter - De man die een vreemde was; JD Barker - De beller op lijn vier; Sharon Bolton - Die zomer; Eva García Sáenz de Urturi - Aquitanië, land van water en Chris Ryans Klopjacht. We sluiten af met de reminder van Esther Verhoefs De nachtdienst.


Juan Gómez-Jurado 'De rode koningin'

In het eerste deel in trilogie over de amateurdetective Antonia Scott gaat Jon Gutiérrez, een zachtaardige rechercheur bij de Madrileense politie zelf in de fout. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem is echter dat Antonia Scott al twee jaar weigert haar appartement te verlaten. Zij was ooit een veelbelovende rekruut van ‘De Rode Koningin’, een eliteteam van de Spaanse politie.  Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Als blijkt dat een tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.
Klik op het boek voor een fragment.

De rode koningin
De rode koningin

Auteur: Juan Gómez-Jurado
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Lina Bengtsdotter 'De man die een vreemde was'

In dit deel van de reeks over Charlie Lager-serie wordt de Zweedse rechercheur Charlie Lager wakker, maar kan zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen. Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze niet, want ze moet halsoverkop naar Karlstad vertrekken om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten. Geen gemakkelijke opdracht, zo blijkt al snel, want Beatrice' ouders verkeren in shock en de media zitten boven op de zaak.
Klik HIER voor een fragment.

De man die een vreemde was
De man die een vreemde was

Auteur: Lina Bengtsdotter
Bladzijden: 320
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Sharon Bolton 'Die zomer'

In Die zomer deden ze een belofte. Haar leven voor dat van hen. Nu is het tijd voor wraak. Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken.
De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij ieder van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen. Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…
Klik op het boek voor een fragment.

Die zomer
Die zomer

Auteur: Sharon Bolton
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

JD Barker 'De beller op lijn vier'

J.D. Barker maakte naam met de trilogie over rechercheur Sam Porter. In zijn nieuwste is Jordan Briggs de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen. Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars.
Klik op het boek voor een fragment.

De beller op lijn vier
De beller op lijn vier

Auteur: J.D. Barker
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Eva García Sáenz de Urturi "Aquitanië, land van water'

Historische thriller is de opvolger van de trilogie van De witte stad van de Spaanse. In 1137 wordt de hertog van Aquitanië – de meest welvarende regio van Frankrijk – dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Klik op het boek voor een fragment.

Aquitanië
Aquitanië

Auteur: Eva García Sáenz de Urturi
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Chris Ryan 'Klopjacht'

In de provincie Helmand, Afghanistan, zijn de Taliban in opkomst. Een uiterst geheim SAS-moordteam wordt ingezet om belangrijke doelwitten uit te schakelen. Het is bloederig, gewelddadig en meedogenloos werk, alleen geschikt voor de meest bekwame en gevoelloze commando’s van het regiment – zoals Danny Black. Maar wanneer Danny zich bij dit sas-team aansluit, komt hij er al snel achter dat Taliban-militanten niet zijn enige probleem zijn. Zowel het Britse leger als het sas-team blijkt niet immuun voor corruptie. Als hij wordt beschuldigd van een afschuwelijke oorlogsmisdaad, slaat hij op de vlucht. Een klopjacht op gevaarlijk terrein volgt.
Klik op het boek voor een fragment.

Klopjacht
Klopjacht

Auteur: Chris Ryan
Bladzijden: 352
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

Esther Verhoef 'De nachtdienst'

Onlangs verscheen - zoals al vermeld in de vorige nieuwsbrief - Verhoefs De Nachtdienst. Daarin woont dierenarts Emma van Eerd met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is. De mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst verstoort niet alleen haar dienst; ze blijkt nooit meer veilig te zijn.

De nachtdienst
De nachtdienst

Auteur: Esther Verhoef
Bladzijden: 390
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »