We beginnen na de aankondiging van het interview met Deon Meyer - natuurlijk - met de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer, Zomeravond. Maar ook de rest van de nieuwsbrief mag er zijn: Hans Rosenfeldt - Zomerwolf; David Hewson - Engel van Venetië; Eva Nagelkerke - De perfecte engel; Philip Kerr - Hitlers vrede; Johanna Mo De nachtegaal en John Banville - Sneeuw. Tot slot zes benauwende voorjaar-thrillers van Vrij Nederland de aankondiging van de 42ste Thriller & Detectivegids met publieksprijs.
 

INTERVIEW DEON MEYER, GRATIS LIVE TE VOLGEN DONDERDAG AANSTAANDE
Donderdag 29 april a.s. om 16.00 uur wordt Deon Meyer geïnterviewd door zijn Nederlandse collega-schrijver Peter Römer. Vooraf aanmelden hoeft niet en de live-stream is gratis te bekijken.
Van de Zuidafrikaan Deon Myer verscheen onlangs Donkerdrif, een nieuwe policier in de ijzersterke reeks rond de Kaapstadse inspecteur Bennie Griessel. Daarin is een adjudant-officier vermoord en krijgen de geschorste Bennie Griessel en Vaughn Cupido geheimzinnige brieven met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering. Maar zij moeten hun tijd steken in de vermissing van een student.
Peter Römer is auteur van de nieuwe Baantjers, en van onder meer de onlangs verschenen thriller Een meesterstuk.

Vertalers & link
Ook Deon Meyers vaste Nederlandse vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, komen langs om te vertellen wat zijn romans vanuit hún perspectief zo onweerstaanbaar maakt.
Klik HIER voor meer informatie en de link donderdag naar de live-stream.


Suzanne Vermeer 'Zomeravond'

Lauren Martens is met haar zusje Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Een week later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. De snel opgepakte verdachte, Julien Fournier, ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft met hulp van zijn advocaat de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen om mee te werken. Ze keert terug naar Aubenas, de plaats waar haar zusje werd vermoord.
Klik op het boek voor een fragment.

Zomeravond
Zomeravond

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 320
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Hans Rosenfeldt 'Wolfzomer'

Hans Rosenfeldt is de man achter series als The Bridge en Marcella en schreef met Michael Hjorth de reeks De Bergmankronieken. In zijn eerst solo-thriller wordt in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland in de bossen een dode wolf gevonden. In zijn maag ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
Terwijl Hannah en haar collega’s proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.

Fragment & trailer
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor de trailer waarin hij over zijn boek vertelt.

Wolfzomer
Wolfzomer

Auteur: Hans Rosenfeldt
Bladzijden: 352
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

David Hewson 'De engel van Venetië'

Venetië, 1943. De achttienjarige Paolo Uccello rouwt om het verlies van zijn ouders en probeert te overleven onder het Duitse regime. Als laatst overgebleven familielid is hij de enige die de weverstraditie van zijn ouders kan voortzetten. Terwijl de datum waarop hij zijn laatste opdracht moet inleveren steeds dichterbij komt, realiseert Paolo zich dat hij het nooit op tijd af zal krijgen – tenzij hij hulp krijgt.
Wanneer het lichaam van een Joodse vrouw wordt gevonden in de haven van Castello en Paolo zijn afschuw niet kan onderdrukken, vraagt de plaatselijke priester hem zijn kelder beschikbaar te stellen om een voortvluchtige Joodse broer en zus te laten onderduiken. Paolo weet dat hij met vuur speelt, maar hij realiseert zich ook dat dit de hulp is waar hij op hoopte.
Al snel blijkt de Venetiaanse politie op zoek te zijn naar de twee voortvluchtigen. Paolo probeert wanhopig te voorkomen dat ze worden gevonden, maar de zus stort zich in het Venetiaanse verzet en zet daarmee veel meer dan alleen haar eigen leven op het spel…
Klik op het boek voor een fragment.

De engel van Venetië
De engel van Venetië

Auteur: David Hewson
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Eva Nagelkerke 'De perfecte engel'

Noodgedwongen accepteert Lisa een baan als inwonende nanny. Ze moet wel, want na een heftige relatiebreuk staan zij en haar dochtertje op straat. Gelukkig blijkt Bo, het meisje voor wie ze moet zorgen, een schatje. Toch bekruipt haar al snel een unheimisch gevoel. Is die extreme bezorgdheid van Bo's moeder wel normaal? En waarom wordt het meisje elke nacht gillend wakker? Wanneer Lisa merkt dat er iemand aan haar spullen komt en ze dreigende appjes ontvangt, wordt het duidelijk: iemand wil haar uit de buurt hebben. Ze moet hier weg, maar kan ze de weerloze Bo wel achterlaten?
Klik HIER voor een fragment.

De perfecte engel
De perfecte engel

Auteur: Alexandra Nagelkerke
Bladzijden: 304
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

Philip Kerr 'Hitlers vrede'

Een van de laatste boeken van Philip Kerr (1956-2018). Herfst 1943. Sinds de Slag om Stalingrad weet Adolf Hitler dat Duitsland de oorlog niet kan winnen. De conferentie van de Grote Drie – Churchill, Roosevelt en Stalin – in Teheran zal de basis leggen voor hun tweede front, en daarmee voor de onvermijdelijke val van het Derde Rijk. In een poging te redden wat er te redden valt, stuurt Hitler aan op een vredesonderhandeling. Wat hij niet weet, is dat Heinrich Himmler intussen een aanslag op de conferentie voorbereidt.
Klik op het boek voor een fragment en lees HIER wat Rob van Scheers er in de Volkskrant van vindt.
 

Hitlers vrede
Hitlers vrede

Auteur: Philip Kerr
Bladzijden: 496
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Johanna Mo 'De nachtegaal'

Het eerste deel van de Eilandmoorden-reeks van de Zweedse Mo met een hoofdrol voor rechercheur Hanna Duncker. Toen zij negentien jaar was, werd haar vader veroordeeld voor moord. Schaamte en verwarring maakten dat ze het eiland Öland ontvluchtte. Zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, keert ze terug naar haar geboortedorp, om aan het werk te gaan als rechercheur bij de politie van Kalmar, aan de andere kant van de zeestraat.
Op haar eerste dag wordt ze samen met haar partner Erik Lindgren naar een plaats delict op Öland gestuurd waar het lichaam van een vijftienjarige jongen is aangetroffen. De jongen blijkt de zoon van haar jeugdvriendin te zijn. De zaak trekt de aandacht van veel bewoners, die Hanna's terugkeer niet allemaal waarderen, getuige de dreigende, anonieme telefoontjes die ze krijgt. Wat is er precies aan de hand op het eiland?
Lees HIER een fragment.

 

De nachtegaal
De nachtegaal

Auteur: Johanna Mo
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

John Banville 'Sneeuw'

Na de ontdekking van een lijk van een zeer gerespecteerde pastoor in Ballyglass House – het grote landhuis waar de geheimzinnige, aristocratische familie Osborne woont – wordt inspecteur St John Strafford er vanuit Dublin heen gestuurd om de zaak uit te zoeken. Van alle kanten wordt Strafford tegengewerkt, maar vastberaden zet hij de jacht op de moordenaar voort. Terwijl de sneeuw blijft vallen over dit steeds groter wordende mysterie, zijn de mensen van Ballyglass vastberaden om hun geheimen te bewaren.

Loftrompet
Eind 2020 stak Rob van Scheers in de Volkskrant al de loftrompet over de Ier – die eerder thrillers schreef onder het pseudoniem Benjamin Black: De nieuwe John Banville is géén gezellige kerstvertelling (maar wel erg goed).

Sneeuw
Sneeuw

Auteur: John Banville
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Zes benauwende VN-voorjaar-thrillers + Publieksprijs

De redactie Vrij Nederland Detective & Thrillergids stelde in de recente nieuwsbrief vast dat de lente labiel is en er thrillers bij de vleet verschijnen. Zij selecteerden er zes uiteenlopende en voor ieder wat wils om ofwel buiten in het zonnetje ofwel binnen tijdens een sneeuwstorm te lezen:
Emily Elgar - Waar is Grace
Toni Coppers - De moord op Arno Linter
Maria Adolfsson - Doggerland: tussen de duivel en de zee
Gie Vanhout - Beau Séjour
Randi Fuglehaug - Vrije val
Belinda Bauer - Exit.

VN Publieksprijs
Over zes weken ligt de 42ste Detective en Thrillergids in de winkel! Dat betekent dat begin mei de shortlist voor VN’s Thriller van het Jaar bekend wordt gemaakt en dat je weer kunt stemmen op je eigen favoriet voor de Publieksprijs 2021. We houden je op de hoogte!

Vrije val
Vrije val

Auteur: Randi Fuglehaug
Bladzijden: 320
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »