Deze keer in de nieuwsbrief aandacht voor Nicci French - Wie niet horen wil, Robert Bryndza - Schaduwland,Harlan Coben - Win, Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg schreven samen 'Het Evacomplex', Yrsa Sigurdardóttir - De pop, J.D. Barker en James Patterson schreven samen De kustmoorden, Steve Berry - Het Maltadocument en Marie Adolfsens derde Doggerland-thriller Tussen de duivel en de zee, met de recensie / column van Volkskrant medewerker Rob van Scheers.


Euro Noir: Transcultural Identities in European Popular Crime Narratives
Het internationale project DETECt is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, productiehuizen en de creatieve sector. Het thema ervan is: Euro Noir: Transcultural Identities in European Popular Crime Narratives. Iedereen kan zich gratis registreren op de MOOC (Massive Open Online Course) van de KU Leuven, die bij dit project hoort. MOOC omvat zeven online, Engelstalige modules. Inschrijven kan nu. De lessen staan open vanaf 5 april 2021 tot 1 augustus 2021. Bekijk HIER de trailer en HIER kun je je registreren.


Nicci French 'Wie niet horen wil'

Tess heeft net haar leven weer op orde nadat zij en Jason een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en ze delen nu de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met alle hulp. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.
Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…
Klik op het boek voor een fragment en bekijk HIER de bijbehorende trailer.

Wie niet horen wil
Wie niet horen wil

Auteur: Nicci French
Bladzijden: 432
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Robert Bryndza 'Schaduwland'

In het tweede deel in de reeks rond criminologe Kate Marshall is zijn met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?
De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands, een stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er doen veel vreemde verhalen de ronde, en al -jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een -jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.
Klik op het boek voor een fragment.

Schaduwland
Schaduwland

Auteur: Robert Bryndza
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Harlan Coben 'Win'

In het eerste boek met het personage Windsor Horne Lockwood III – ‘Win’ – in de hoofdrol is  ruim twintig jaar geleden de jonge, rijke erfgename Patricia Lockwood ontvoerd tijdens een overval op haar familielandgoed. Ze wist na maanden eenzame opsluiting te ontsnappen, maar van haar ontvoerders ontbrak elk spoor. Tot nu.
In een penthouse aan de New Yorkse Upper West Side wordt een vermoorde man gevonden. Er bevinden zich twee opvallende voorwerpen in het appartement: een gestolen Vermeer en een leren koffer met de initialen WHL3. Voor het eerst sinds jaren hebben de autoriteiten een nieuw aanknopingspunt in de ontvoeringszaak van Patricia Lockwood. Windsor Horne Lockwood III – ‘Win’ voor zijn vrienden – zal niet rusten voor hij weet hoe zijn koffer en het gestolen schilderij in het bezit van de dode man terecht zijn gekomen.
Klik op het boek voor een fragment.

Win
Win

Auteur: Harlan Coben
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg 'Het Evacomplex'

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?
Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…
Lees HIER een voorproefje.

Het Evacomplex
Het Evacomplex

Auteur: Jacob Slavenburg
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Yrsa Sigurdardóttir 'De pop'

Wanneer er een oude verweerde pop wordt gevonden in de netten van een vissersboot, neemt een vrouw die mee naar huis voor haar jonge dochter. Dit vriendelijke gebaar heeft echter grote gevolgen, en vijf jaar later worden in dezelfde oceaan de resten van een onbekend menselijk skelet gevonden. Maar in een land waar zowat iedereen elkaar kent lijkt het onmogelijk dat niemand weet van wie dit skelet kan zijn.
Terwijl de zoektocht naar de identiteit voortduurt, doet Huldar onderzoek naar de moord op een dakloze drugsverslaafde en houdt Freyja zich bezig met een vermeende kindermishandeling in een pleeggezin. Er is een getuige die de zaken met elkaar zou kunnen verbinden, maar zij is onvindbaar: het meisje dat jaren geleden de pop cadeau kreeg.
Klik op het boek voor een fragment.

De pop
De pop

Auteur: Yrsa Sigurdardottir
Bladzijden: 464
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Steve Berry 'Het Maltadocument'

In deel veertien in de reeks over Cotton Malone is de paus overleden en van over de hele wereld reizen kardinalen naar het Vaticaan om zijn opvolger te kiezen. Eén kardinaal echter, reist naar Malta, op zoek naar een eeuwenoud document. Ook Cotton Malone is op Malta, en hij raakt verwikkeld in de zoektocht naar het document, het daarbij opnemend tegen een nietsontziende kardinaal en het geheime genootschap van de Secreti. De uiteindelijke confrontatie voltrekt zich binnen de muren van het Vaticaan, waar de witte rook al bijna opstijgt…
Klik op het boek voor een fragment.

Het Maltadocument
Het Maltadocument

Auteur: Steve Berry
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

J.D. Barker & James Patterson 'De kustmoorden'

Twee bestseller-auteurs bundelen de krachten voor een nieuwe reeks rond twee FBI-agenten. In het eerste deel vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?
Iemand speelt een spel met hem en Megan zet alles op alles om haar broer vrij te pleiten. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?
Aan detective Garrett Dobbs en fbi-agent Jessica Gimble de taak de diep begraven geheimen van de Fitzgeralds te ontrafelen en de dader te ontmaskeren – voor er meer slachtoffers vallen.
Klik op het boek voor een fragment.

De kustmoorden
De kustmoorden

Auteur: J.D. Barker
Bladzijden: 432
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Maria Adolfsen 'Tussen de duivel en de zee' - 'Muziek & misdaad'

In de derde Doggerland-thriller is superster Luna is op Doggerland om een nieuwe plaat op te nemen. Als zij in het holst van de nacht verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Inspecteur Karen Hornby wordt, tegen haar zin, op de zaak gezet. Karen voelt zich oud en moe, en maakt zich zorgen om haar gezondheid. Bovendien leek Luna wel érg gecharmeerd van Leo Friss, Karens vriendje. Het mysterie is compleet als in de hoofdstad een vrouw wordt toegetakeld door een gewelddadige man, en Luna’s assistent een verkeersongeluk krijgt. Karen vermoedt dat de zaken iets met elkaar te maken hebben, maar bewijzen blijven uit. Inmiddels zijn de media het verhaal op het spoor, en ontstaat er een race tegen de klok. En Luna is niet de enige wiens leven in gevaar is... 

Fragment, recensie & 'Muziek en misdaad'
Klik op het boek voor een fragment. Tussen duivel en zee was aanleiding voor Rob van Scheers om het in de Volkskrant te bespreken en zijn column te wijden aan Muziek en misdaad: “Popsterren zijn geknipt voor een rol in een thriller. Wil je iets écht vernieuwends? Lees dan Matt Wesolowski.”

Tussen de duivel en de zee
Tussen de duivel en de zee

Auteur: Maria Adolfsson
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »