In de tweede nieuwsbrief van dit jaar aandacht voor nieuwe thrillers van Peter Römer - Een meesterstuk; Rookgordijn van (Jørn Lier) Horst & (Thomas) Enger; Indisch requiem van Tomas Ross, De jacht van Will Dean en Het licht is hier veel feller van Mareike Fallwickl. Plus: de beste vrouwenthriller van 2020, Jo Nesbø schrijft geschenk Zomerlezen 2021 en Lupin, hitserie (hoe verder) met boek.

'Een meesterstuk' van Peter Römer

Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien. Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.
Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde, maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel…

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview met Peter Römer in het Algemeen Dagblad, HIER  voor een gesprek met hem op Radio 1 en HIER voor de blog Kunst of namaak van zijn hand.

Een meesterstuk
Een meesterstuk

Auteur: Peter Römer
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Rookgordijn' van (Jørn Lier) Horst & (Thomas) Enger

In deel twee van de Blix & Ramm trilogie (deel een was Nulpunt) wordt Oslo op oudjaarsavond wordt Oslo opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag. Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent. Ruth-Kristine Smeplass is de moeder van Patricia, die tien jaar geleden op tweejarige leeftijd werd ontvoerd. Blix was toen betrokken bij het onderzoek, maar er is nooit een spoor van het meisje gevonden.
Als de vermissing opnieuw in het nieuws komt, raakt verslaggever Emma Ramm geïntrigeerd door de nooit opgeloste zaak. Blix en Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond de verdwijning van Patricia te laten oplossen.

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview met het duo.

Rookgordijn
Rookgordijn

Auteur: Thomas Enger
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Indisch Requiem' van Tomas Ross

Na de inrukwekkende Nederlands-Indië-trilogie – Het verdriet van Wilhelmina (2018); De onderkoning van Indië (2017) en Van de doden niets dan goeds (2015) is er nu een vervolg dat begint in December 1949. Terwijl koningin Juliana de soevereiniteitsoverdracht van Nederlands-Indië ondertekent, beraamt militair Raymond Westerling, bijgenaamd ‘De beul van Celebes’, plannen om Indië alsnog te behouden, met als speerpunt De Molukken.

Java
In november 1950 krijgt Arnie Springer een bericht van de Buitenlandse Inlichtingendienst. Bij een ongeluk in Schotland is zijn Indische jeugdvriend Ferry omgekomen. De laatste gaf zich uit voor Arnie uit in een poging om contact te leggen met een jonge Soendanese vrouw. Wanneer Arnie haar in Edinburgh ontmoet, blijkt dat de vrouw een boodschap voor hem heeft van een Indonesische handlanger van Westerling die opgesloten zit in de beruchte Glodok-gevangenis in Jakarta. Arnie en de jonge vrouw reizen naar Java om op zoek te gaan naar een geheime bandopname met cruciale informatie voor de Nederlandse regering.

Indisch Requiem
Indisch Requiem

Auteur: Tomas Ross
Bladzijden: 384
Prijs: € 25

Informatie  Meer informatie »

'De jacht' van Will Dean

Het eerste deel van de serie over haar van de in Zweden woonachtige Brit is Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, op zoek naar het verhaal dat haar carrière kan lanceren, in de hoop eindelijk het piepkleine dorp Gavrik te verlaten. Twee lichamen – zonder ogen – liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje: een onopgeloste moord van twintig jaar geleden.
Kan Tuva de moordenaar te slim af zijn voor ze diens laatste slachtoffer wordt? Ze wil het graag geloven. Maar daarvoor moet ze haar ergste angsten overwinnen en diep de bossen in trekken.

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview op Hebban.nl met Will Dean.

De jacht
De jacht

Auteur: Will Dean
Bladzijden: 480
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Het licht is hier veel feller' van Mareike Fallwickl

"Een grillige thriller", kopte Daan Lameijer boven zijn recensie op LiterairNederland.nl van de opvolger van het beklemmende Donker groen, bijna zwart.
Maximilian Wenger, ooit gevierd bestsellerauteur, slijt zijn dagen onderuitgezakt op de bank van zijn kleine huurwoning. Zijn vrouw heeft hem ingeruild voor een fitnessinstructeur, zijn kinderen blijven liever uit de buurt, en hij vindt maar geen inspiratie voor wat zijn grote comeback moet worden.
Wanneer Wenger brieven begint te lezen die aan de vorige huurder geadresseerd zijn, raakt hij gefascineerd door de onbekende vrouw die zo vurig schrijft. Hij weet niet dat zijn zeventienjarige dochter Zoey de brieven ook leest. Wanneer Zoey in een #MeToo-situatie belandt en geen hulp vindt, inspireren de brieven haar tot een radicaal besluit. Tegelijkertijd drijven de brieven Wenger ook tot een keuze waarvan geen weg terug bestaat.

Het licht is hier veel feller
Het licht is hier veel feller

Auteur: Mareike Fallwickl
Bladzijden: 304
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Beste Nederlandse VrouwenThriller 2020

Na een spannende laatste stemronde maakte de site Vrouwenthrillers.nl De Beste Nederlandse VrouwenThriller 2020 bekend: Huid tegen huid van Anja Feliers. Op de 2e plaats eindigde Noodlot van Marlen Visser en 3e is Onmacht van Yvonne Doorduyn.
Definitieve top 10 van de verkiezing Beste Nederlandse VrouwenThriller van 2020.
1 Huid tegen huid van Anja Feliers (Pelckman Uitgevers)
2 Noodlot van Marlen Visser (Prometheus)
3 Onmacht van Yvonne Doorduyn (Ambo|Anthos)
4 Het bloemenmeisje van Anya Niewierra (Luitingh-Sijthoff)
5 Nooit meer alleen van Angelique Haak (De Crime Compagnie)
6 Infinitum van Sterre Carron (Witsand Uitgevers)
7 Wacht maar af van Loes den Hollander (De Crime Compagnie)
8 De weddenschap van José Kruijer (Godijn Publishing)
9 Alleen van Barbara De Smedt (Hamley Books)
10 Souvenir van Suzanne Vermeer ( A.W. Bruna Uitgevers).

Huid tegen huid
Huid tegen huid

Auteur: Anja Feliers
Bladzijden: 335
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Jo Nesbø schrijft geschenk Zomerlezen 2021

Er komen betere tijden. Een teken daarvan is de mededeling van de CPNB dat de Noor Jo Nesbø het Zomerlezengeschenk 2021 schrijft: De jaloezieman (vertaling: Annelies de Vroom). In juni, de eerste maand van Zomerlezen (juni, juli en augustus) geeft de boekhandel het geschenk De jaloezieman cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken.

Video, persbericht & nieuw boek
Jo Nesbø komt tijdens Zomerlezen naar Nederland voor een tournee langs boekhandels door het hele land. Zijn meest recente boek – Het mes (2019, klik op het boek voor een fragment) – werd door The Times verkozen tot één van de beste thrillers van het afgelopen decennium.
Op deze video maakt de Noor zelf het nieuws bekend en klik HIER het hele CPNB-persbericht.
Op 1 juni a.s. verschijnt ook zijn nieuwe thriller, Koninkrijk.

Het mes
Het mes

Auteur: Jo Nesbo
Bladzijden: 528
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

'Lupin: hit-serie & boek

Netflix heeft Netflix een nieuwe Franse serie: Lupin. Met in de hoofdrol Omar Sy (van Intouchable) als een uiterst charmante gentleman-dief in Parijs. Arsène Lupin is voor de meeste Fransen geen onbekende. Het is de naam van het personage uit de verhalenserie van de Franse schrijver Maurice Blanc, voor het eerst gepubliceerd in 1905: Arsène Lupin, gentleman-cambrioleur (in 1907 vertaald als Arsène Lupin, gentleman-inbreker). Het beschrijft de avonturen van Arsène als goedopgeleide, welbespraakte en sympathieke gentleman-dief die een meester is in het om de tuin leiden van gezagsdragers en aristocraten. Zijn misdaden begaat hij vooral om onrecht weer recht te zetten en hij kan zichzelf uitstekend vermommen.

Verder
Lees HIER verder en (Engelstalig) HIER. Netflix zend de eerste vijf afleveringen van het seizoen nu uit. Klik HIER om te lezen hoe - en vooral wanneer - het verder gaat.

Arsène Lupin, gentleman inbreker
Arsène Lupin, gentleman inbreker

Auteur: Maurice Leblanc
Bladzijden: 240
Prijs: € 19

Informatie  Meer informatie »