In het mailadres om de goede oplossing te sturen stond een foutje. Vandaar deze nieuwsbrief nog een keer.
Excuses voor het ongemak.

Mooi nieuws deze keer, het lijkt wel een Sinterklaas- of Kerstlijstje! De nieuwe Joël Dicker is er en heet Het mysterie van kamer 622. Lars Kepler brengt deel acht uit over commissaris Joona Linna, Spiegelman, en John Grisham is er met Een tijd voor genade. Daarnaast komt Sara Blædel met Het meisje onder de boom, debuteert de Vlaming Kristiaan Vandenbussche  met Cupido en is er een nieuwe historisch thriller van Andrew Cross, De vijfde kolonne.

De Hercule Poirot prijs 2020 gaat naar Sneeuwblind van Rudy Morren en een exemplaar van Een zondagskind van Tana French naar drie winnaars van de prijsvraag uit de vorige nieuwsbrief. De prijsvraag deze keer gaat over Een voor een, de nieuwe misdaadroman van Ruth Ware.


Joël Dicker 'Het mysterie van kamer 622'

Joël Dicker (auteur van De waarheid over de zaak Harry Quebert) laat Het mysterie van kamer 622 afspelen in het hart van zijn geboortestad. Een schrijver verblijft aan het begin van de zomer van 2018 in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?
Klik op het boek voor een fragment.
 
Het mysterie van kamer 622
Het mysterie van kamer 622

Auteur: Joël Dicker
Bladzijden: 576
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Lars Kepler 'Spiegelman'

In het achtste deel in de reeks van het Zweeds schrijversechtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril over commissaris Joona Linna wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw, vijf jaar na haar verdwijning. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen. Wie was de man die hij zag in het raam? Wie is Spiegelman?

Klik op het boek voor een fragment.

Spiegelman
Spiegelman

Auteur: Lars Kepler
Bladzijden: 544
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

John Grisham 'Een tijd voor genade'

Hierin keert advocaat Jake Brigance terug uit het opnieuw uitgebrachte Een tijd om te doden (in 1989 verschenen als De jury). De 16-jarige Drew Gamble wordt in Een tijd voor genade beschuldigd van de moord op een politieman in Clanton. Waarom een lange rechtszaak, als gerechtigheid maar één ding kan betekenen: de doodstraf. Maar advocaat Jake Brigance, die Drews zaak heeft toegewezen gekregen, denkt daar anders over. Hoe meer hij te weten komt over de zaak, des te sterker hij ervan overtuigd raakt dat zijn cliënt gered moet worden. Maar met zijn hardnekkige pogingen de onderste steen boven te krijgen, zet hij zijn carrière en de veiligheid van zijn gezin op het spel.
Klik op het boek voor een fragment en HIER de mening van Rob van Scheers in de Volkskrant over Grisham. 

Een tijd voor genade
Een tijd voor genade

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 640
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Sara Blædel 'Het meisje onder de boom'

In het vijfde deel in de reeks van de Deense rond hoofdinspecteur Louise Rick wordt op het eiland Bornholm het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd.
Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat zijn vrouw Trine hem heeft verlaten. Louise reist gelijk terug naar huis en gaat zoek naar Trine. Tussen haar spullen vindt ze een foto met daarop Pia, Trine en Susan, tijdens dezelfde schoolreis.

Het meisje onder de boom
Het meisje onder de boom

Auteur: Sara Blædel
Bladzijden: 320
Prijs: € 17.5

Informatie  Meer informatie »

Kristiaan Vandenbussche 'Cupido'

In het thrillerdebuut van advocaat Vandenbussche eindigt – in een gesloten jeugdinstelling – een uit de hand gelopen grap op tragische wijze. De vijf schuldigen besluiten de waarheid verborgen te houden, maar blijft hun geheim bewaard, ook als hun relatie onder druk komt te staan? Jaren later moeten Seppe en zijn vrienden als volwassenen instaan voor hun daden en wordt hun band opnieuw op de proef gesteld. Een nieuw ongeval, een moord, en een nieuwe belofte tot zwijgplicht. Maar het lijkt erop dat iemand het op de groep vrienden heeft gemunt.

Cupido
Cupido

Auteur: Kristiaan Vandenbussche
Bladzijden: 424
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Andrew Cross 'De vijfde kolonne'

Terwijl in Europa WO II uitbreekt, komen in Madison Square Garden in New York 22.000 nazisympathisanten bijeen: spionnen voor de Duitsers, ingebed in het alledaagse leven in New York. De Joodse Charles Mossman raakt die avond verwikkeld in een gevecht en verdwijnt voor twee jaar in de gevangenis. Na vrijlating blijken zijn vrouw en dochtertje Emma verhuisd te zijn naar een wijk waar steun voor Hitler normaal is. Terwijl Charles probeert zijn huwelijk te redden, groeit zijn wantrouwen tegenover het echtpaar dat in hetzelfde gebouw woont en dat een opvallende interesse in zijn dochtertje Emma toont. Amerika mengt zich in de oorlog en Charles realiseert zich dat de Bauers wellicht onderdeel zijn van een sinister complot en dat Emma een onschuldige prooi vormt…
Klik op het boek voor een fragment.

De vijfde colonne
De vijfde colonne

Auteur: A. Gross
Bladzijden: 304
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Hercule Poirot prijs 2020 voor ‘Sneeuwblind’ van Rudy Morren

Acteur Rudy Morren (1963) verraste verleden jaar vriend en vijand met zijn thrillerdebuut Wild vlees, dit jaar pakte hij met Sneeuwspoor ook de jury in van de 23ste Hercule Poirot prijs, de prijs voor de best Vlaamse thriller van 2020. Daarin wordt het leven van gynaecoloog Peter Vandervlught volledig overhoopgehaald. Zijn vrouw en dochter worden slachtoffer van een misdaad, en hij maakt zelf een fout tijdens een routineoperatie. De andere genomineerde boeken waren Val van Toni Coppers, Uitgekookt van Pat Craenbroek, De danseres en het mes van Geert Van Istendael en Louise van Anne-Laure Van Neer.

Publieksprijs & jury
De publieksprijs gaat naar het eveneens genomineerde Uitgekookt van Pat Craenbroek, de Fred Braeckman-award voor het beste debuut is voor Conscience van Marc Cloostermans.
'Morren bevestigt met 'Sneeuwspoor' de grote verwachtingen na zijn debuut: dit is een auteur die volop durft te schrijven en je tot op de laatste bladzijde in de ban houdt', aldus de jury. 'Dankzij een uitgekiende structuur weeft Morren een aantal verhaallijnen mooi door elkaar zodat langzaam duidelijk wordt wat er allemaal speelt.' Die jury van dit jaar bestond uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (journalist VTM-nieuws), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard).

Uitgekookt
Uitgekookt

Auteur: Pat Craenbroek
Bladzijden: 350
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Een zondagskind' van Tana French

Op 24 november verschijnt Een zondagskind van Tana French. Op voorhand kunnen we drie exemplaren ervan sturen naar de goede beantwoorders van de vraag: Welke kleur badjas heeft de vrouw aan die hij het eerste gewaar wordt, als Toby bijkomt nadat hij is out-gegaan wanneer hij twee inbrekers betrapt?

De winnaars zijn:
1. Mw E. Koenen uit Sneek
2. Mw L. Bleeker uit Amsterdam
3. Dhr R. Eeuwes uit Westervoort

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Het boek gaat zo snel mogelijk op de post. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag 'Een voor een' van Ruth Ware

In de zesde thriller van de Britse (bekend van haar debuut In een donker, donker bos) komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, bijeen in het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine om de deal van hun leven te sluiten. Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert met de nodige spanningen.
Maar dan snijdt een lawine het chalet af van alle hulp en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten met een moordenaar, die het uiterste doet om zo te krijgen wat hij wil. Wie is tot deze moord overgegaan en hoelang duurt het voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment om de volgende vraag te beantwoorden: Wat heeft Erin onder haar kleren aan?
Stuur je antwoord vóór 4 december via deze MAIL en maak kans op één van de drie exemplaren van de nieuwe Ruth Ware-thriller!

Een voor een
Een voor een

Auteur: Ruth Ware
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »