Meer thuis, meer lezen! Dat kan ook zonder het blauwe bolle mannetje. Wij blijven dit wel doen tegen scherpe posttarieven. Dus aan al onze (potentiële) klanten: bestel uw boeken via onze webshop: www.boekhandelkrings.nl (Indien mogelijk bezorgen we ze zelf!).
Welke? Bijvoorbeeld de prijswinnende Michael Robotham met zijn Meisje zonder leugens; Lava van Yrsa Sigurdardóttir; het laatste boek van Luc  Deflo, Carpe Diem, Lawrence Osbornes Het glazen koninkrijk en De jacht op de Führer van Michiel Janzen.
Daarnaast ook aandacht voor de Gouden en Bronzen Vleermuis die Jacob Vis en Mohlin & Nyström zondag 25 oktober op het Nederlands Thrillerfestival ontvingen. Tot slot de winnaars van een exemplaar van Zie mij van Jennifer Hillier en de nieuwe prijsvraag over Een zondagskind van Tana French, dat pas 24 november verschijnt.

Prijswinnende Michael Robothams 'Meisje zonder leugens'

Michael Robotham heeft de Gold Dagger 2020 gewonnen voor zijn nieuwe thriller Meisje zonder verleden, waarmee hij de eerste Australische schrijver is die voor de tweede keer met deze prestigieuze prijs van de Britse Crime Writers' Association aan de haal gaat.
In het tweede deel, na Meisje zonder verleden, in de reeks over forensisch psycholoog Cyrus Haven en Evie Cormac is Haven vastbesloten achter de identiteit van de laatste te komen. Cormac is een meisje zonder familie en identiteit – alleen daardoor is ze veilig. Intussen zijn machtige mensen op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt, helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar.

Meisje zonder leugens
Meisje zonder leugens

Auteur: Michael Robotham
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Yrsa Sigurdardóttir 'Lava'

In het vierde deel in de Freyja & Huldar-reeks wordt er een lichaam gevonden op de Gallow Rock, een plek waar ooit misdadigers werden geëxecuteerd. De spijker in de borst van de man bewijst dat het geen zelfmoord is, en van het briefje dat daarmee op het lichaam was gespietst is nog slechts een snipper papier overgebleven.
In het appartement van de man treft de politie een vierjarige jongen, moederziel alleen. Hij weet niet waarom hij daar is, lijkt geen verband te hebben met het slachtoffer, zijn ouders zijn spoorloos verdwenen, en zijn tekeningen laten zien dat hij getuige is geweest van iets vreselijks.
Terwijl rechercheur Huldar op de moordenaar jaagt en kinderpsycholoog Freyja op zoek gaat naar de ouders van de jongen, ontvouwt zich langzaam een verhaal van geweld en wraak.
Klik HIER voor een fragment.

Lava
Lava

Auteur: Yrsa Sigurdardottir
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Deflo 'Carpe Diem'

In de laatste thriller van twee jaar geleden overleden Luc Deflo wordt een welgesteld gezin wordt in het afgelegen landgoed Carpe Diem op beestachtige wijze vermoord. Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Welke razernij dreef de dader tot deze gruwelijke slachtpartij? En waarom hield hij de tweejarige Jonas drie dagen langer in leven dan de rest van het gezin? Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn met bloed, zweet en moorden doordrenkte carrière.
Klik HIER voor een fragment.

Carpe Diem
Carpe Diem

Auteur: Luc Deflo
Bladzijden: 288
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Lawrence Osborne 'Het glazen koninkrijk'

Na het lovend ontvangen Schitterende dieren van ‘de erfgenaam van Graham Greene’ is er nu Het glazen koninkrijk. Daarin is Sarah Mullins van New York gevlucht naar Bangkok om te verdwijnen. Ze raakt tijdens een vriendinnenavond met poker, drank, roddels en marihuana in de ban van drie mysterieuze expatvrouwen waaronder de verleidelijke Mali, die heeft besloten Sarahs pantser te doorbreken en haar mee te slepen in haar glamourwereld vol duistere spelletjes.
Op het moment dat het leger een staatsgreep pleegt is Sarah getuige van een gruwelijke moord, gevolgd door een aantal geheimzinnige verdwijningen. Verbeelding en werkelijkheid beginnen door elkaar te lopen. Wie kan ze nog vertrouwen?

Het glazen Koninkrijk
Het glazen Koninkrijk

Auteur: Lawrence Osborne
Bladzijden: 272
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Michiel Janzen 'De jacht op de Führer'

Na Hitlers geheime Ardennencommando (2019) en De aanslag die moest gebeuren (2018) volgt de derde historische faction-thriller van de Hagenaar rond dezelfde hoofdpersoon. Daarin roept Adolf Hitler op 17 maart 1945 in Berlijn de hulp in van zijn favoriete commando, Otto Skorzeny, om hem te helpen ontsnappen uit zijn bunker in de belegerde stad. Skorzeny heeft voor deze ontsnappingspoging, Operatie Grau, drie scenario's gereed.
Maar naarmate de tijd vordert, lijkt geen enkel scenario meer uitvoerbaar. Zowel de Russen als de Britten komen stilaan dichterbij. Het net sluit aan alle kanten. De jacht op de nazidictator is begonnen.
Klik HIER voor een fragment.

De jacht op de Führer
De jacht op de Führer

Auteur: Michiel Janzen
Bladzijden: 440
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Gouden en Bronzen Vleermuis voor Jacob Vis en Mohlin & Nyström

Eind oktober, op het Nederlands Thrillerfestival, ontving Jacob Vis uit handen van omroepbaas Jan Slagter de MAX Gouden Vleermuis 2020. Er waren in totaal 38 potentiële kanshebbers voor deze oeuvreprijs, waarvan er 15 op de longlist kwamen die resulteerde in de uiteindelijke shortlist die, naast Jacob Vis, bestond uit Corine Hartman, Loes den Hollander, Simone van der Vlugt, Toni Coppers en Sebastian Fitzek.

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Coenraad de Kat en Guy Doms, riep Vis unaniem uit tot winnaar. Hij ontving naast de trofee en oorkonde een cheque ter waarde van € 5.000.

Interviews & juryrapport
Klik HIER voor een interview naar aanleiding van de prijs met Jaocob Vis, HIER voor een interview met hem over Merdeka (na Tandem en Moerta het laatste deel van zijn drieluik over de nadagen van Nederlands-Indië) en HIER voor het juryrapport.

Debuutthriller Het laatste leven wint Bronzen Vleermuis 2020
Voor het eerst was er dit jaar een winnaar van de MAX Bronzen Vleermuis, prijs voor de beste debuutthriller. Deze ging naar Het laatste leven van het Zweedse duo Mohlin & Nyström. Trofee en bijbehorende cheque van € 500 overhandigde Jan Slagter aan de Nederlandse uitgever Harper Collins.
Van de 33 voorgedragen debuutthrillers uit binnen- en buitenland kwamen er 15 op de longlist en uiteindelijk 6 op de shortlist terecht. Naast Het laatste leven waren dat De Rus van Hans Faber, Onmacht van Yvonne Doorduyn, Perfecte resten van Helen Fields, Stilleven  van Marieke Damen en Winterland van Kim Faber & Janni Pedersen.
Klik HIER voor het  juryrapport en op het boek voor een fragment. Zie ook het verslag op de Spanningsblog.

Het laatste leven
Het laatste leven

Auteur: Peter Mohlin
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Zie mij' van Jennifer Hillier

De vraag over Zie mij van Jennifer Hillier in de vorige nieuwsbrief, was: Wanneer liegt het het makkelijkst?
Het goede antwoord was: met volle mond.
De winnaars van een exemplaar van Hillers nieuwste thriller zijn:

1. Mw J. Hendrikx uit Halsteren.
2. Mw R. Hoogeveen uit Bilthoven.
3. Mw A. Janzen uit IJsselstein.
Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post. Veel leesplezier alvast!
 

Prijsvraag over 'Een zondagskind' van Tana French

Op 24 november verschijnt Een zondagskind van Tana French (Uitgever: "Een zondagskind werd in The Times vergeleken met De verborgen geschiedenis van Donna Tartt"). Hoofdpersonage daarin is de achtentwintigjarige Toby uit Dublin, die zichzelf eigenlijk altijd als een zondagskind beschouwde. Totdat hij op een avond bruut overvallen en mishandeld wordt. Om te herstellen zoekt hij zijn toevlucht in Ivy House, het familiehuis even buiten de stad, vol mooie herinneringen aan vrije zomers die hij daar doorbracht met zijn neef en nicht. Niet lang na zijn intrek in Ivy House wordt er een schedel gevonden in de oude iep in de tuin. Plots gaat Toby twijfelen aan alles om zich heen en aan zichzelf.


Interview, fragment & vraag
Klik HIER voor een interview met de auteur en op het boek voor een fragment op de volgende vraag te kunnen beantwoorden. Toby betrapt twee inbrekers, gaat out maar weet toch naar buiten te komen. Welk kleur badjas heeft de vrouw aan die hij het eerste gewaar wordt?
Stuur je antwoord via deze MAIL vóór 20 november a.s. om kans te maken op een van de drie te winnen exemplaren.

Zondagskind
Zondagskind

Auteur: Tana French
Bladzijden: 496
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »