MORGEN: BOOKSTORE DAY!


Morgen, zaterdag 12 september, is het weer Bookstore Day, de dag waarop de onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en hun klanten in het zonnetje zetten! Dus ook bij de boekhandel van Wim Krings in Sittard.
Alleen op deze dag zijn er speciale uitgaves, gesigneerde boeken, in prijs verlaagde titels en andere exclusieve boeken te verkrijgen. Ook zullen auteurs en andere boekenschrijvers de boekhandels aandoen.

Esther Walraven & thrillerauteur Hugo Luijten
Schrijfster van (educatieve) kinderboeken, wetenschapper en universitair docent gezondheidspsychologie Esther Walraven  komt op bezoek van 13.00 tot 14.15 uur (naar aanleiding van haar mooie weetjesboek rond het thema scheikunde, Waarom jij van sterrenstof bent).

Na haar is Limburgse thrillerauteur Hugo Luijten van 14.30 tot 16.00 uur te gast. Begin deze maand startte het langverwachte tweede seizoen van de populaire misdaadserie Undercover op Netflix. Daarnaast verschijnt begin oktober ook een boek met die titel. In het boek komt de Vlaamse rol van Undercoveragent Bob Lemmens (in de serie gespeeld door Tom Waes) terug, maar verder is er een geheel nieuwe verhaallijn. Het boek wordt geschreven door Hugo Luijten die al eerder de goed ontvangen thrillers Verast, De Brexitmoorden en onlangs Het jaar van de slang schreef. Hugo komt vertellen over zijn meest recente boek, maar ook over Undercover, waaruit hij ook een stuk zal voorlezen. Het nieuwe boek speelt - net als de serie - in het Belgisch-Limburgse grensgebied, speciaal voor Bookstore Day zal de auteur alvast een tipje van de sluier oplichten.

Gratis minithriller & reserveren
Hugo Luijten schreef eerder ook Schaduwlijnen, een mini-thriller als kennismaking met commissaris Cools, het hoofdpersonage uit zijn eerste drie boeken. Deze mini-thriller is te downloaden door op het boek te klikken en dan naar 'fragment' te gaan.
Reserveren is zaterdag niet verplicht - de winkel is gewoon geopend. Maar als je een of twee Bookstore-sessies wilt bezoeken dan is reserveren wel gewenst (via 046-4528100 of info@boekhandelkrings.nl). Tenslotte moeten wij ons ook op deze dag aan de Coronaregelingen houden.
Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor K-crime en Welterusten, mama van Mi-Ae Seo, Ons huis van Louise Candish, Beest van Arne Riel en Over haar lijk van Sarar Pinborough. En natuurlijk de prijswinnaars van de vorige keer en de nieuwe prijsvraag. Deze keer gaat de vraag over Het duister, de nieuwe thriller van de Amerikaanse Amy Engel.

Het jaar van de slang
Het jaar van de slang

Auteur: Hugo Luijten
Bladzijden: 431
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Koreaanse thrillers in opmars

‘K-crime in opmars’ kopte Rob van Scheers eind augustus boven zijn stuk in de Volkskrant: “Voorzichtig worden ook bij ons Zuid-Koreaanse thrillers gelanceerd.”

Eigenlijk begon het twee jaar geleden met de toenmalige VN-thriller van het jaar, namelijk Ster van het Noorden van D.B. John. Het was de eerste (vertaalde) thriller die in Noord-Korea speelde. Maar als zo vaak: als een schaap over de dam is volgt de rest. Zo maakte Nederland eerder al kennis met de Zuid-Koreaanse auteurs You-Jeong Jeong – Een goede zoon en met De plotters van Un-su Kim.

Welterusten, mama
En nu is er dan Welterusten, mama. In deze eerste vertaalde thriller van de Koreaanse auteur Mi-ae Seo wil de veroordeelde seriemoordenaar Yi zijn stilzwijgen alleen verbreken door een interview te geven aan forensisch psycholoog Seonkyeong. Diezelfde dag staat Hayeong, de elfjarige dochter van haar nieuwe echtgenoot, opeens bij haar voor de deur. Haar grootouders, bij wie ze woont sinds haar moeder is overleden, zijn bij een brand omgekomen. Wanneer ze meer te weten komt over zowel het verleden van Hayeong als dat van Yi, stuit ze op beangstigende overeenkomsten. Dan vertelt het meisje Seonkyeong over de dood van haar moeder en grootouders; een verhaal dat haar zo verontrust dat ze het deelt met Yi. Hij begint haar advies te geven.

Welterusten, mama
Welterusten, mama

Auteur: Mi-Ae Seo
Bladzijden: 336
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Louise Candish 'Ons huis'

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben. Dan verdwijnt Bram spoorloos. Fiona kan niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid te voorschijn komt.

Ons huis
Ons huis

Auteur: Louise Candlish
Bladzijden: 400
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Sarah Pinborough 'Over haar lijk'

Marcie's affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos... Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason. Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

Over haar lijk
Over haar lijk

Auteur: Sarah Pinborough
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Arne Riel 'Beest'

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet. Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken – niet alleen omdat Mirko nog een tiener is en Danica een vrouw én moeder, maar ook omdat ze is getrouwd met Karl, een reus van een vent. Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden.
Riel (1971) won met haar debuut Hars meteen de vier meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië. Klik HIER voor de vier ballen-recensie in NRC-Handelsblad.

Beest
Beest

Auteur: Ane Riel
Bladzijden: 432
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Het laatste leven' van Mohlin & Nyström

De vraag over Het laatste leven van Mohlin & Nyström was: Adderly bekijkt Abzeze wanneer deze terugkomt van de operatiekamer. Hoe groot en zwaar schat hij hem? Het goede antwoord luidde: meer dan twee meter en ruim boven de honderd kilo.

De drie winnaars van een exemplaar zijn:
1. Mw. H. Lok uit Meppel
2. Mw. M. de Fever uit Weert
3. Mw. A. van der Pol uit Numansdorp

Gefeliciteerd met jullie prijs en alvast veel leesplezier gewenst. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.

Prijsvraag over 'Het duister' van Amy Engel

In een van de armste gebieden in de Verenigde Staten, het Ozarkgebergte in de staat Missouri, worden twee twaalfjarige meisjes dood gevonden op een speelplaats. Een van hen is Junie, de dochter van Eve Taggert. Eve is ‘white trash’ en in pure armoede opgevoed door een keiharde moeder. Ze heeft er alles aan gedaan om Junie een beter leven te geven, maar tevergeefs. Het enige wat Eve nu nog kan doen, is Junie een waardige nagedachtenis gunnen. Maar de moord wordt niet serieus genomen door de plaatselijke sheriff, die alle aandacht richt op het andere meisje. Wanhopig van verdriet besluit Eve op eigen houtje de dader te vinden. Het pad naar gerechtigheid leidt haar echter ook naar de trailer van haar eigen moeder voor een allerlaatste harde les.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om de volgende vraag te kunnen beantwoorden: Wat was de stomste opmerking die Eve Taggert ooit had gehoord?
MAIL je goede antwoord en adres naar ons en maak kans op een van de drie te winnen exemplaren van Het duister.

Het duister
Het duister

Auteur: Amy Engel
Bladzijden: 240
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »