De eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen! Met daarin aandacht voor De Katharinacode van Jørn-Lier Horst, de comeback van Ian Rankin met Een web van leugens, Christian Whites De vrouw en de weduwe, Zonder zintuigen van Ed James, Valse leugens van Amy Lloyd en Grid van Nick Cook.
De prijsvraag gaat deze keer over Het laatste leven, de debuutthriller van het nieuwe Zweeds auteursduo Mohlin & Nyström en het eerste deel van een reeks over FBI-agent John Adderly.

Jørn-Lier Horst 'De Katharinacode'

In dit eerste deel van het Cold Case Kwartet pakt inspecteur William Wisting voor de vierentwintigste keer het dossier van de verdwijning van Katharina Haugen. Het terugkerende contact tussen Wisting en haar weduwnaar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vriendschap. Maar dit jaar is het donker in Haugens huis als Wisting er aankomt. Haugen is spoorloos verdwenen. Diezelfde dag krijgt Wisting bezoek van Adrian Stiller, een jonge rechercheur van de afdeling Georganiseerde misdaad. Hij heeft een verband ontdekt tussen de verdwijning van Katharina en de zaak waar hij aan werkt. De samenwerking met de gecompliceerde Stiller blijkt een ware uitdaging voor de rustige, ervaren Wisting.

Fragment & interview

Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview met Horst over zijn Cold cases kwartet.

De Katharinacode
De Katharinacode

Auteur: Jørn Lier Horst
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Ian Rankins comeback: 'Een web van leugens'

Eindelijk zijn Ian Rankin en John Rebus terug (in vertaling). Het lichaam van een vermiste privédetective wordt gevonden in een auto op een plek waar, gek genoeg, al eerder naar hem gezocht werd. Hoofdrechercheur Siobhan Clarke maakt deel uit van een nieuw team, dat onderzoekt waar het in de oorspronkelijke zaak is misgegaan. Iedereen die erbij betrokken was wordt ondervraagd, het lijkt erop dat die stuk voor stuk wat te verbergen hebben. Eén man in het bijzonder lijkt te weten waar het spoor naartoe leidt, wat voor hem ook het einde kan betekenen: John Rebus.

Een web van leugens
Een web van leugens

Auteur: Ian Rankin
Bladzijden: 464
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Christian White 'De vrouw en de weduwe'

Het is winter en griezelig stil op het vakantie-eiland Belport, voor de Australische kust. Slecht nieuws brengt Kate naar dit uitgestorven oord, waar ze ontdekt dat haar man een geheim leven bleek te leiden. Abby, als bewoner van het eiland, is gewend aan de stille winters, maar dit jaar wordt haar wereld op zijn kop gezet wanneer ze bewijzen vindt die haar man in een wel heel kwaad daglicht stellen. Niets op dit eiland is wat het lijkt, en pas als de twee vrouwen samenkomen kunnen ze de waarheid ontdekken over de mannen in hun levens…
Klik op het boek voor een fragment.

De vrouw en de weduwe
De vrouw en de weduwe

Auteur: Christian White
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Ed James 'Zonder zintuigen'

Zonder zintuigen is het eerste deel in een reeks van de Schot met inspecteur Aidan Corcoran en forensisch psycholoog Marie Palmer in de hoofdrol. Een al wekenlang vermiste vrouw wordt zwaargewond langs een autoweg teruggevonden. De politie tast in het duister. Wat is er met deze vrouw gebeurd? Wanneer enkele dagen later nog een vermiste persoon in verwarde toestand wordt aangetroffen, wordt al snel duidelijk dat er een macaber spel wordt gespeeld met de zintuigen van de slachtoffers... Corcoran moet samenwerken met Marie Palmer om de zaak tot een goed einde te brengen. Als opnieuw een vrouw wordt vermist, telt elke seconde. Welk motief heeft deze ontvoerder?

Zonder zintuigen
Zonder zintuigen

Auteur: Ed James
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'Valse leugens' van Amy Lloyd

In de derde thriller van de Britse Amy Lloyd wil Charlotte het verleden achter zich laten en een nieuwe start maken. Met een enkelband om, als voorwaarde voor haar vervroegde vrijlating, maar toch. Ondanks uitvoerige therapiesessies vervalt Charlotte toch weer in de oude patronen die haar eerder zo diep in de problemen brachten. En hoewel ze uit alle macht probeert het verleden te vergeten, wordt haar dat onmogelijk gemaakt door Sean, degene die meer te maken heeft met de gruwelijke misdaad die ze ooit beging. Alleen zij tweeën kennen de waarheid en Sean heeft er alle belang bij dat dat zo blijft...
Klik HIER voor een fragment.

Valse leugens
Valse leugens

Auteur: Amy Lloyd
Bladzijden: 336
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Nick Cook 'Grid'

In het debuut van de Amerikaan Cook krijgt de president van de Verenigde Staten elke dag doodsbedreigingen. Hij gelooft de Secret Service niet langer, want hij heeft dagelijks een nachtmerrie die zo realistisch is dat het lijkt alsof hij gewaarschuwd wordt.
Josh Cain, lijfarts van president Robert S. Thompson, moet in een kerk nabij het Witte Huis proberen de zelfmoord van een ex-marinier te voorkomen. De man vertelt hem over een plot om de president te vermoorden en onthult geheimen die hij niet kán weten, voordat een politiekogel een eind maakt aan zijn leven. Het is het begin van een reeks gebeurtenissen die Cain met andere ogen naar de wereld om hem heen doen kijken. Naar wat werkelijk is en wat niet…

Fragment & trailer
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor de trailer van het boek.

Grid
Grid

Auteur: Nick Cook
Bladzijden: 464
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag over 'Het laatste leven' van Mohlin & Nyström

FBI-agent John Adderley vertrekt na een mislukte infiltratie in een drugskartel naar zijn geboorteland Zweden. Daar wordt hij onderdeel van het coldcaseteam van Karlstad dat zich bezighoudt met een tien jaar oude vermissingszaak van het tienermeisje Emelie Bjurwall; het lichaam van de miljonairsdochter is nooit gevonden. Met zijn Amerikaanse mentaliteit kost het John moeite een plek te vinden tussen de Zweden, temeer omdat de zaak persoonlijk is: de hoofdverdachte is namelijk zijn halfbroer.
John bijt zich in de zaak vast, maar moet tegelijkertijd op zijn hoede blijven, want als het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje is hij zijn leven niet meer zeker…
(Het boek ligt 1 september in de winkel).

Fragment & vraag
Klik HIER voor een fragment om de volgende vraag te beantwoorden. Adderly bekijkt Abzeze wanneer deze terugkomt van de operatiekamer. Hoe groot en zwaar schat hij hem?
Stuur het goede antwoord via deze MAIL vóór 11 september naar ons, met je naam en adres en maak kans op een van de drie exemplaren van Het laatste leven.

Het laatste leven
Het laatste leven

Auteur: Peter Mohlin
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »