We beginnen met de nieuwe thrillers van John Grisham, De storm, en van Saskia Noort, Bonuskind. Ook nieuw werk van Stefan Ahnhem, Motief X; Hellen Fields, Perfecte prooi, Don Winslow, Gebroken; Frank Goldammer, Duizend duivels en Henry de Hoon, Zijn laatste voorstelling.
Tot slot natuurlijk de winnaars van een exemplaar van Nooit heb ik ooit van Joshilyn Jackson en een nieuwe prijsvraag, deze keer over Berouw van Sofie Sarenbrant.

John Grisham: 'De storm'

Wanneer Hurricane Leo plotseling van zijn pad afwijkt en koers zet richting Camino Island voor de kust van Florida, valt het bezoek van bestsellerauteur Mercer Mann aan de boekwinkel van Bruce Cable in duigen. De meeste mensen vluchten, maar Bruce blijft om de storm uit te zitten. Een van dodelijk slachtoffers is Nelson Kerr, een met Bruce bevriende thrillerschrijver. Hij lijkt niet in de storm omgekomen. Wie zou Nelson willen doden? Wanneer Bruce op onderzoek gaat, ontdekt hij tussen de regels door een geheim dat veel schokkender is dan welke verzonnen plottwist ook. En gevaarlijker.
Klik op het boek voor een fragment.
 
De storm
De storm

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 312
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Bonuskind van Saskia Noort

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.


Interview
Lees HIER een interview van Ronald Gipart met Noort naar aanleiding van Bonuskind.

Bonuskind
Bonuskind

Auteur: Saskia Noort
Bladzijden: 272
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Stephan Ahnhem's 'Motief X'

Deel 5 in de reeks over hoofdinspecteur Fabian Risk is een tweeluik (het tweede deel ervan, X manieren om te sterven, wordt in het najaar verwacht). In Motief X krijgt Risk in Helsingborg te maken met een reeks bloedige moorden zonder motief. Maar wat als dat precies de bedoeling is? Wat als moorden het enige doel van de dader is? En hoe ontmasker je dan een moordenaar zonder motief? Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint zijn hechte team uit elkaar te vallen.

Klik HIER voor een interview met de in Kopenhagen woonachtige Zweed Ahnhem.

Motief X
Motief X

Auteur: Stefan Ahnhem
Bladzijden: 528
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Hellen Fields 'Perfecte prooi'

In het tweede deel in de reeks met inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner valt tijdens een rockfestival een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal. Turner en Callanach kunnen maar geen aanknopingspunten en motieven vaststellen totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt.
Klik op het boek voor een fragment.

Perfecte prooi
Perfecte prooi

Auteur: Helen Fields
Bladzijden: 480
Prijs: € 16.99

Informatie  Meer informatie »

Don Winslow's 'Gebroken'

De Amerikaan Winslow bevestigde zijn faam de laatste jaren met sterke thrillers als De grens (2019), Lek (2017) en Het kartel (2015). In Gebroken verenigt hij de belangrijkste thema's binnen de misdaad – corruptie, wraak, rechtvaardigheid, verlies, verraad en schuld – in zes verhalen. Hij neemt de lezer mee in een wereld van professionele dieven, politieagenten, draaideurcriminelen, privédetectives, drugsdealers en verloren zielen in de nacht. Dat doet hij met zijn kenmerkende mix van psychologisch inzicht, humor, actie en een geweldige literaire pen.

Klik HIER voor een fragment.

Gebroken
Gebroken

Auteur: Don Winslow
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Henry de Hoon 'Zijn laatste voorstelling'

De Maastrichtse Pien Corsius vertrekt opgewonden naar London als ze de unieke kans krijgt haar idool, de acteur Alexander Devlin, te interviewen. Een dag later is hij vermoord. Inspecteur Hemmings van de Londense Metropolitan is wel een beetje verbaasd dat Pien steeds opduikt als het over de zaak Devlin gaat. Haar gehandicapte man Nico reist haar na vanuit Maastricht. Pien moet dan haar aandacht verdelen tussen haar man en de jonge schrijver Richard, die romantische gevoelens voor haar koestert en claimt de zoon van Alexander Devlin te zijn. Haar nieuwsgierigheid wordt Pien bijna fataal.
“Geïnspireerd door eigen ervaringen is Zijn Laatste Voorstelling de persoonlijkste misdaadroman van De Hoon (1959) tot nu toe”, schrijft de uitgever. Eerder publiceerde hij een trilogie rond het drielandenpunt in Vaals: Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.
 
Zijn laatste voorstelling
Zijn laatste voorstelling

Auteur: Henry de Hoon
Bladzijden: 256
Prijs: € 18.9

Informatie  Meer informatie »

'Duizend duivels' van Frank Goldammer

Het tweede deel (na De vuurstorm) in de reeks rond hoofdinspecteur Max Heller speelt zich af twee jaar na de vuurstorm die het historische centrum van Dresden verwoestte. De overlevenden van het bombardement proberen zich op allerlei manieren te redden. Heller wordt op een ijskoude dag opgeroepen naar de plek van een brute moord te gaan. Een Russische officier is neergestoken, en naast diens bevroren lichaam ligt een tas met daarin het afgehouwen hoofd van een andere man. Is er een seriemoordenaar actief? Of heeft de Rus misschien zelf iemand vermoord? Max Heller gaat op onderzoek uit, maar wordt snel tegengewerkt door hoge officieren van beide kampen.

Klik op het boek voor een fragment.

Duizend duivels
Duizend duivels

Auteur:
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Nooit heb ik ooit'

De prijsvraag  in de vorige nieuwsbrief ging over Nooit heb ik ooit van Joshilyn Jackson.
De vraag daarover was: hoe luidt de bijnaam die Davis voor Amy heeft?

Het goede antwoord is: 'Amy één glas'.

De winnaars zijn:
1. Mw R. Jansen uit Aalten
2. Mw M. Beudeker uit Maarssen
3. Mw P. Wielick uit Sliedrecht

Gefeliciteerd met jullie prijs, het boek gaat zo snel mogelijk met de post mee. Alvast veel leesplezier!


Prijsvraag over Sofie Sarenbrant 'Berouw'

Sofie Sarenbrant (in 2019 Crime Writer of the Year in Zweden) schrijft een reeks thrllers over politie-inspecteur Emma Sköld. In Berouw wordt in een woning in Stockholm een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastigvalt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt.


Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment om de vraag te kunnen beantwoorden: uit welke streek in Zweden is Cornelia afkomstig?
Stuur het goede antwoord via deze MAIL vóór 17 juli a.s. en maak kans op een exemplaar van Berouw.

Berouw
Berouw

Auteur: Sofie Sarenbrant
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »