MJ ARLIDGE 'BEZOCHT' BOEKHANDEL KRINGS

Zaterdag 20 juni interviewde Wim Krings online de Britse schrijver M.J. Arlidge in zijn boekhandel in Sittard. Daar is alle aanleiding toe: niet alleen is hij de auteur van de fantastische reeks over inspecteur Helen Grace in Southampton, Arlidge schreef ook Wat jij niet ziet, de spannende geschenkthriller (lees HIER het eerste hoofdstuk) die je als koper tot en met 30 juni a.s. ontvangt bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken.
Klik HIER om het gesprek terug te kijken.

In deze nieuwsbrief ook nieuwe thrillers van James Patterson & Brendan Dubois - De first lady; Camilla Läckberg - Zilveren vleugels; Max van Olden - Het zwarte dossier; CJ Tudor - De anderen; Johan Aderson - Zonder genade; Christian Frascella - Het is te koud om te sterven en Ellen de Vriend - Blond op Bonaire.
Na de winnaars van de prijsvraag over Zeven leugens, een nieuwe prijsvraag, deze keer over Nooit heb ik ooit van Joshilyn Jackson.


'De first lady' van James Patterson James

Patterson schreef eerder samen met de Amerikaanse ex-president Bill Clinton de bestseller President vermist. De first lady, dat hij samen schreef met Brendan Duboi, zou je daar een vervolg op kunnen noemen. President Tucker van de Verenigde Staten beleeft een gruwelijke nachtmerrie. Zijn herverkiezingscampagne wordt overschaduwd door zijn affaire en tot overmaat van ramp is first lady Grace Tucker, verdwenen. Het is aan Sally Grissom, hoofd van de presidentiële bewakingsdienst, om haar op te sporen. Heeft Grace zich teruggetrokken om te ontsnappen aan het bedrog van haar man en alle media-aandacht? Of is er meer aan de hand?
 
De first lady
De first lady

Auteur: James Patterson
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Het zwarte dossier' van Max van Olden

In de derde thriller van advocaat Max van Olden blijven Riemke en haar zoontje Niels alleen achter na een stukgelopen relatie. Met schulden. Een advocatenkantoor op de Zuidas biedt haar de mogelijkheid haar carrière nieuw leven in te blazen, maar haar toekomst bij het kantoor blijkt onzeker. Ze krijgt een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.
Klik op het boek voor een fragment.

Het zwarte dossier
Het zwarte dossier

Auteur: Max van Olden
Bladzijden: 288
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'De anderen' van CJ Tudor

Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: "Papa.' Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde.

Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk is. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden…
Klik op het boek voor een fragment.

De anderen
De anderen

Auteur: C.J. Tudor
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Camilla Läckberg: 'Zilveren vleugels'

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.
 
Zilveren vleugels
Zilveren vleugels

Auteur: Camilla Läckberg
Bladzijden: 336
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Johan Andersen: 'Zonder genade'

In de tweede thriller van de Nederlander Andersen krijgen Neli Panka, hoofdinspecteur bij de Amsterdamse recherche, en ex-commando Eugène Hamer te maken met vier doden gevonden op een industrieterrein in Zaandam. Is het een afrekening in het criminele milieu? Een rituele moord? Kort daarna ontploft er een autobom op de Dam. De aanslag wordt geclaimd door een groepering die zich De Discipelen van De Brandende Dageraad noemt. Hun doel: wraak nemen op Nederland.

Hamer en Panka gaan samen op jacht naar het brein achter de moorden en de aanslag: de Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa. Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat…
Klik HIER voor een fragment.

Zonder genade
Zonder genade

Auteur: Johan Andersen
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Christian Frascella: 'Het is te koud om te sterven'

De Turijnse privédetective Contrera is een sympathieke veertigjarige bluffer die achter een masker van ironie de littekens verbergt van een leven dat hij stelselmatig heeft vergooid. Hij houdt kantoor in een hoekje van een wasserette en verdient een schamel inkomen met het schaduwen van overspelige echtgenoten. Als de Marokkaanse eigenaar van de wasserette zijn hulp inroept voor de zoon van een vriend, die om onbekende redenen grote schulden heeft gemaakt bij een beruchte Albanese woekeraar, kan Contrera niet weigeren.

Zodra het eerste lijk zich aandient weet Contrera dat hij verwikkeld is geraakt in een gevaarlijk web van intriges. Tegengewerkt door Albanese criminelen, de maffia én de politie, slaagt Contrera erin om met vallen en opstaan het raadsel op te lossen, af te rekenen met spoken uit zijn eigen verleden en, en passant, ook nog verliefd te worden.

Het is te koud om te sterven
Het is te koud om te sterven

Auteur: Christian Frascella
Bladzijden: 256
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »

Ellen de Vriend: 'Blond op Bonaire'

Journaliste Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje (17) voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun vertrek verdwijnen twee jonge, blonde vrouwen spoorloos. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de ander worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord, verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland.
Na een feestje verdwijnt Guusje. Omdat er een corrupt politiecorps is en zich schuldig voelend tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit.

Klik op het boek voor een fragment.

Blond op Bonaire
Blond op Bonaire

Auteur: Ellen De Vriend
Bladzijden: 288
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Winaars prijsvraag 'Zeven leugens' van Elizabeth Kay

De vraag in de vorige nieuwsbrief over Zeven leugens van Elizabeth Kay luidde: Wat vindt Jane achter in het nachtkastje van Charles, wanneer ze dit stiekem doorzoekt, enige maanden voor zijn relatie met Marnie?
Het juiste antwoord luidde: een diamanten verlovingsring.

De winnaars van een exemplaar van Zeven leugens zijn:
1. Rikki Matthijsen uit Breda
2. S. Kuiper uit Valthermond
3. Esther Heijgen uit Klazienaveen

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'Nooit heb ik ooit' van Joshilyn Jackson

"Desperate housewives meets Killing Eve", prijst de uitgever de eerst vertaalde thriller van de Amerikaanse aan. Daarin begint het als een spel op een avond bij de leesclub: 'Nooit heb ik ooit... iets heel ergs gedaan'. Maar Amy heeft wèl iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is. Roux belooft dat ze haar met rust zal laten als Amy volgens haar regels speelt. Maar Amy is niet bereid om alles te verliezen. Ze zal terugvechten, en in dit razend spannende kat-en-muisspel kan maar één iemand winnen.


Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om deze vraag erover te kunnen beantwoorden: hoe luidt de bijnaam die Davis voor Amy heeft?
Stuur je antwoord via deze MAIL uiterlijk 2 juli naar ons en maak zo kans op een van de drie exemplaren van het boek.

Nooit heb ik ooit
Nooit heb ik ooit

Auteur: Joshilyn Jackson
Bladzijden: 384
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »