In deze nieuwsbrief neem Nicci French de lezer niet alleen mee In hechtenis, maar ook in het slotdeel van de Robert Znidarsics trilogie over rechercher Bianca, in Helen Floods De therapeut' en in Hilario, is de tweede thriller van voormalig minister Klaas de Vries.
Daarnaast aandacht voor Katrine Engbergs Glazen vleugels, Gerard Nannes Een andere waarheid en Corona-special van de Detective en Thrillerbrief van Vrij Nederland. Tot slot de winnaars van Stil maar van Carla Kovachs en de nieuwe prijsvraag over de 'Corona-thriller' van Dean Koontz.

Nieuwe Nicci French: 'In hechtenis'

In de nieuwe ‘Nicci French’ (het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French en de laatste jaren bekend van de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol) zit Tabitha vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Door een depressie herinnert ze zich bijna niets van die bewuste dag, maar ze denkt dat ze onschuldig is. Omdat haar advocaat daaraan twijfelt, neemt ze zelf haar verdediging op zich vanuit haar cel.
Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?
Klik op het boek voor een fragment.

In hechtenis
In hechtenis

Auteur: Nicci French
Bladzijden: 438
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'Koud zonder jou' slotdeel Znidarsics Bianca-trilogie

Koud zonder jou is - na De blindganger en De uitverkorene - het laatste deel van de Bianca-trilogie rond rechercheur Bianca van Dijk.Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietsster. De vrouw is door verdrinking om het leven gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd.
Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie.Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat: de drie slachtoffers waren allen stevige vrouwen met lang blond haar van een jaar of veertig...
Koud zonder jou
Koud zonder jou

Auteur: Igor Znidarsic
Bladzijden: 320
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Helen Floods 'De therapeut'

In de debuutthriller de Noorse Helen Flood werkt psycholoog Sara werkt vooral met getroebleerde tieners. In haar vrije tijd klust ze samen met haar man Sigurd aan het grote huis dat ze van zijn opa geërfd hebben. Dan verdwijnt Sigurd plots spoorloos, vlak nadat hij een lief berichtje op Sara’s voicemail achterliet. Het grote, half gerenoveerde huis voelt opeens leeg en vijandig. Willekeurige dingen lijken verplaatst te zijn of te verdwijnen, en ’s nachts klinken voetstappen op de lege zolder boven Sara’s slaapkamer. Sara dreigt de grip op haar eigen leven te verliezen. Kan ze haar eigen geheugen en gevoel wel vertrouwen? En is ze nog veilig?
Klik op het boek voor een fragment.
De therapeut
De therapeut

Auteur: Helene Flood
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Hilario', tweede thriller van Klaas de Vries

Van voormalig minister Klaas de Vries (Hoensbroek, 1943) verscheen eerder de thriller Operatie Vuurvogel en nu is er zijn tweede. In Hilario mislukt een aanslag in Scheveningen op een medewerker van de veiligheidsdienst op het nippertje. Commissaris Banning wordt bij zijn speurtocht naar de dader gehinderd door een publiciteitshongerige minister. Ook het beoogde slachtoffer van de aanslag geeft maar mondjesmaat medewerking. Een tweede aanslag volgt.

Langzaam ontrafelt Banning een dramatische gebeurtenis uit een ver verleden. De handeling verplaatst zich naar Lanzarote waar de vrouw woont, die daarbij een sleutelrol speelde. Alle betrokkenen geven een eigen interpretatie van de waarheid, die ze echter maar ten dele kennen.

Hilario
Hilario

Auteur: Klaas de Vries
Bladzijden: 228
Prijs: € 22.45

Informatie  Meer informatie »

Katrine Engbergs 'Glazen vleugels'

In het tweede deel van de reeks over Bureau Kopenhagen maakt een bezorger zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam – ze lijkt te zijn doodgebloed.

Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord…
Klik op het boek voor een fragment.

Glazen vleugels
Glazen vleugels

Auteur: Katrine Engberg
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Een andere waarheid' van Gerard Nanne

Gepensioneerd huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid omtrent zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoeksema. Hij wordt  meegesleurd in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen. Tijdens zijn verblijf in het idyllische Noord Groningse landschap, ontmoet hij de journaliste Sophie Kistenmaker, die op haar beurt verwikkelt raakt in een onderzoek naar de in de tweede wereldoorlog collaborerende staalfabrikant Frédéric Rousseau. Gaandeweg lijken beide onderzoeken verband met elkaar te houden en raken Ryan en Sophie tot elkaar veroordeeld. Samen zetten ze het onderzoek voort en komen achter een waarheid die anders is dan ze ooit konden vermoeden...
Een andere waarheid
Een andere waarheid

Auteur: Gerard Nanne
Bladzijden: 0
Prijs: € 18.5

Informatie  Meer informatie »

Winnaars Carla Kovachs 'Stil maar'

Over Stil maar van Carla Kovachs vroegen we in de vorige nieuwsbrief uit welke kroeg komt de getuige Albert Thomas kwam.
Het goede antwoord luidde: The Angel.
De winnaars zijn:
1. Mw A. Mikx uit Almere
2. Mw T. van der Smissen uit Kerkrade
3. Mw T. Ysenbaert uit Torhout ( België)

Gefeliciteerd en alvast veel leesplezier gewenst! De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.

Corona-thrillers in Detective en Thrillerbrief Vrij Nederland

In tijden van corona bieden thrillers ons soelaas. Zo helpen ze de quarantaine door te komen, laten ze zien dat het altijd erger kan én geven ze inzicht in de volharding en vindingrijkheid van mensen die op de proef worden gesteld door enorme gevaren. Daarom staat de meest recente Detective en Thriller Nieuwsbrief van Vrij Nederland in het teken van thrillers uit de laatste paar jaar die pandemieën behandelen.
Inferno van Dan Brown bijvoorbeeld, waarin professor Robert Langdon een nieuwe pestuitbraak moet voorkomen, of Koorts van de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer, dat over de wereld na een funest virus vertelt. Maar er is ook aandacht voorDe laatste deelnemer Alexandra Oliva, Koelcel van David Koepp, Het begin van Nora Roberts en, natuurlijk, De plaag van David Walton, over een hersenspoelende schimmelinfectie.
Meld je HIER aan voor die Detective en Thrillerbrief.

Detective en Thrillergids 2020
Over twee maanden ligt de 41ste Detective en Thrillergids alweer in de winkel! Dat betekent dat de redactie van Vrij Nederland begin mei de shortlist voor de 'VN Thriller van het Jaar' bekendmaken. Dit jaar kunnen lezers ook stemmen op hun eigen favoriet. Houd je inbox en Thrillerboek-faceboekpagina dus goed in de gaten!
Inferno - luxe geillustreerde editie
Inferno - luxe geillustreerde editie

Auteur: Dan Brown
Bladzijden: 624
Prijs: € 34.95

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag over ... Corona-thriller

De Amerikaanse thrillerauteur Dean R. Koontz voorspelde, volgens zijn fans, in zijn tweede thriller over Leigh Nicols de uitbraak van het Corona-virus in Wuhan.Hoe luidt de titel van dit boek in de vertaling en in welk jaar werd het uitgebracht?
De vraag luidt: wat was de titel (oorspronkelijke of van de vertaling) van dit boek en in welk jaar werd het uitgebracht?
Inmiddels is er ook een Nederlandse vertaling weer beschikbaar.

Stuur je antwoord via deze MAIL voor 24 april a.s. en maak kans op een recente thriller!

The Eyes of Darkness
The Eyes of Darkness

Auteur: Koontz, Dean R.
Bladzijden: 374
Prijs: € 10.75

Informatie  Meer informatie »
De ogen van de duisternis
De ogen van de duisternis

Auteur: Dean Koontz
Bladzijden: 288
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »