Lieneke Dijkzeul (een van Nederlands best bewaarde geheimen op thrillervlak) heeft een nieuwe thriller: Een vorm van verraad,  Michael Connelly ook: Het nachtvuur. Daarnaast verscheen deel dertien in de serie van Karin Fossum over commissaris Konrad Sejer, De verduistering, schreven Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg samen over Het Isisgeheim, verscheen van Camilla Grebe's hand de derde Peter Lindgren/Hanne Lagerlind-thriller, In slaap gevangen en laat Gioacchino Griaco ons kennismaken met Zonen uit het Zuiden.

Verder de prijswinnaars van een exemplaar van Het geheugenwoud en een nieuwe prijsvraag, deze keer over De macht van K., het thrillerdebuut van Jens Vern.


Lieneke Dijkzeul 'Een vorm van verraad'

Dijkzeul is misschien wel het best bewaarde geheim van in de Nederlandse thrillergemeenschap. In deel acht in haar reeks over inspecteur Paul Vegter ontvangt hij enkele dagen voor zijn huwelijk een dreigbrief. Boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak. In een tweede brief wordt zijn aanstaande vrouw - en collega - Renée bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel na een aanslag op hun huis. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen. Op hun trouwdag wordt vanuit een rijdende auto een wapen op hen gericht….
Klik op het boek voor een fragment.

Een vorm van verraad
Een vorm van verraad

Auteur: Lieneke Dijkzeul
Bladzijden: 280
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Connelly's Renée Ballard nr 3: 'Het nachtvuur'

De opvolger van In de stilte van de nacht en De nachtploeg, de VN-Thriller van het Jaar 2018. Toen Harry Bosch net begon als rechercheur, nam John Jack Thompson hem onder zijn hoede en leerde hem alles wat hij moest weten over het vak. Zijn mentor was ervan overtuigd dat je maar op één manier een echt goede politieman kon zijn: door elke zaak persoonlijk op te nemen en met koppig doorzettingsvermogen aan te pakken. Als Thompson overlijdt, wordt Harry benaderd door zijn weduwe, die hem een oud dossier geeft. Het blijkt om een zaak te gaan die Thompson nooit heeft kunnen oplossen. Het dossier had hij op de dag van zijn pensioen tegen alle regels in mee naar huis genomen.

Om erachter te komen waarom deze zaak Thompson zo dwarszat, gaat Harry naar Renée Ballard en vraagt haar hem te helpen de cold case op te lossen. Terwijl ze eraan werken, rijst de alarmerende vraag of Harry’s geliefde mentor het dossier heeft meegenomen om de zaak tijdens zijn pensioen op te lossen… of om juist te voorkomen dat die ooit opgelost zou worden.
Klik op het boek voor een fragment.

Het nachtvuur
Het nachtvuur

Auteur: Michael Connelly
Bladzijden: 432
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Karin Fossums commissaris Sejer onderzoekt een familiedrama

Commissaris Konrad Sejer zoekt naar de waarheid in een familiedrama - wat is er écht gebeurd? Een baby valt van een balkon terwijl pa en ma bakkeleien over een scheiding. Konrad Sejer krijgt de zaak toegewezen. Het huwelijk van de ouders blijkt niet zo gelukkig als werd gedacht en de geheimen die de twee proberen te verbergen, drijven hen steeds verder uit elkaar. Hoewel beiden verdacht worden, moet de politie hen laten gaan vanwege gebrek aan bewijs. De dood van het -jongetje wordt afgedaan als een ongeluk, maar Konrad Sejer kan de zaak niet van zich afzetten.
Klik op het boek voor een fragment.


 

Verduistering
Verduistering

Auteur: Karin Fossum
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg: 'Het Isisgeheim'

Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.

Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden…

Interview & fragment

Klik HIER voor een interview met de auteurs over Het Isisgeheim en HIER voor een fragment uit het boek.

 

Het Isisgeheim
Het Isisgeheim

Auteur: Jeroen Windmeijer
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Camilla Grebe 'In slaap gevangen'

Derde solo-thriller van de Zweedse Camilla Grebe, die eerder samen werkte met Åsa Träff en Paul Leander-Engström. De achttienjarige Samuel moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt de perfecte manier om van de radar te verdwijnen.
Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer. Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.
Klik op het boek voor een fragment.

In slaap gevangen
In slaap gevangen

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Criaco Gioacchino's 'Zonen uit het Zuiden'

In het afgelegen Aspromonte-gebergte, in het zuiden van Calabrië en waar de ’Ndrangheta zijn oorsprong vindt, starten drie goede vrienden met een leven van misdaad en geweld om hun armoedige jeugd te ontvluchten. De slimme Luciano, de intrigant achter de schermen, stond er al op jonge leeftijd alleen voor, toen de plaatselijke maffiabaas zijn vader liet vermoorden. De luie, gemoedelijke Luigi heeft geleerd dat het geen zin heeft om je aan de regels te houden. De naamloze verteller geeft het drietal de inspiratie en de energie voor alle criminele projecten, van ontvoeringen en gewapende overvallen, tot handel in heroïne en huurmoorden.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Zonen uit het Zuiden
Zonen uit het Zuiden

Auteur: Gioacchino Criaco
Bladzijden: 304
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars van 'Het geheugenwoud' van Sam Lloyd

De prijsvraag in de vorige nieuwsbrief ging over Het geheugenwoud van Sam Lloyd. De vraag waar we een antwoord wilden waarmee je kans maakt op een exemplaar, was: Welk kinderliedje herinnert de hoofdpersoon zich wanneer hij ontdekt dat Grietje is verdwenen?
Het juiste antwoord luidt: Zeven voor een geheim, dat nooit wordt verklapt.

De winnaars van Het geheugenwoud zijn:
1. Willy Brandsma Vlissingen
2. Cindy Kloezen Meppel
3. Mira Klaver Sliedrecht

Van harte gefeliciteerd! De boeken gaan zo snel mogelijk op de bus en we wensen je alvast veel leesplezier!

Prijsvraag 'De macht van K.' van Jens Vern

Jens Vern is geen nieuwe Scandinaviër aan het thrillerfront maar het pseudoniem waaronder Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen zijn thrillerdebuut De macht van K.heeft geschreven. Daarin wordt de net afgestudeerde Tim Turner ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington. Hij weet niet wat hem overkomt. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Maar... wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment om deze vraag te beantwoorden: Wie zijn de eigenaren van de werf waar Emily waar woonboot heeft liggen?
Stuur je antwoord via deze MAIL voor 27 maart a.s en maak kans op een van de drie exemplaren van het boek. Succes!
 
De macht van K.
De macht van K.

Auteur: Jens Vern
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »