Deze week aandacht voor nieuw werk van Esther Verhoef: Labyrint-De verhalen, Elizabenth Haynes: De dood van Harriet Monckton, Suzanne Vermeer: Lentevuur, Louise Jensens De Familie, De winter van de profeet van Håkan Östlund en de eennalaatste thriller van de in 2018 overleden Luc Deflo, Versmachtend verlangen.
Uiteraard de winnaars van Vuurland van Pascal Engman en de nieuwe prijsvraag over Universalis, een historische thriller van Marco Valdali.

Nieuwe Esther Verhoef: 'Labyrint-De verhalen'

In deze bundel laat Nederlands succesvolste schrijfster Esther Verhoef de lezer, volgens de uitgever, “alle hoeken van het thrillergenre zien”.

Verhoef betreedt ook nieuwe paden, zoals in het mysterieuze Labyrint, waarin hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terechtkomt. Vuile handen zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in het spannende Dodemansrit draait het om de failliet verklaarde ondernemer Aad.
Andere verhalen in deze bundel: Offline, De perfecte partner, Onvoltooid verleden tijd, Worstcasescenario, Nouveau riche, Na sluitingstijd, De stagiaire, Erken mij, De ontmoeting en De genezing (Een liefdesverhaal).

Labyrint
Labyrint

Auteur: Esther Verhoef
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Elizabeth Haynes historische thriller 'De dood van Harriet Monckton'

In november 1843 wordt de 23-jarige lerares Harriet Monckton dood gevonden achter de kapel in Bromley. Het dorp is geschokt, helemaal wanneer in het autopsierapport staat dat ze zwanger was. Harriet bleek verwikkeld te zijn in relaties met ten minste drie mannen, maar ook haar goede vriendin Frances wordt gezien als verdachte in deze moordzaak. Wie heeft Harriet vermoord en wie is de vader van haar ongeboren kind?

Haynes schreef eerder vier psychologische thrillers, De dood van Harriet Monckton is gebaseerd op historische feiten.
Klik HIER voor een fragment.

De dood van Harriet Monckton
De dood van Harriet Monckton

Auteur: Elizabeth Haynes
Bladzijden: 512
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Louise Jensens 'De Familie'

Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot en is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt. Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren. Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap. Laura heeft er een unheimisch gevoel over en wil vertrekken, maar Tilly, die onder de indruk is van Alex, de charismatische leider van de Familie, weigert. Dan komt ze erachter waarom de Familie haar en haar dochter ooit hebben toegelaten in hun midden – en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten…
Klik op het boek voor een fragment.

De familie
De familie

Auteur: Louise Jensen
Bladzijden: 400
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

'Lentevuur', de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer

Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar onlangs overleden grootmoeder Eva in Tsjechië. Maar op de eerste de beste avond vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek aanwezig…

Klik op het boek voor een fragment.

Lentevuur
Lentevuur

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 120
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

'De winter van de profeet' van Håkan Östlundh

De vierentwintigjarige Elias, met als bijnaam ‘de profeet’, krijgt hartje winter vreselijk nieuws: hij heeft een hersentumor. Aangedaan probeert Elias zijn vader Anders te bellen om het nieuws te vertellen. Anders werkt op dat moment in Sarajevo voor het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. Elias krijgt te horen dat er net een bomaanslag is geweest en zijn vader is een van de slachtoffers. Diens minnares, Ylva, heeft het overleefd. Samen met haar probeert Elias het mysterie van zijn vaders dood te ontrafelen. Dat verandert al snel in een ongelijk kat-en-muisspel met hun leven als inzet.

Klik op het boek voor een fragment.

De winter van de profeet
De winter van de profeet

Auteur: Håkan Östlundh
Bladzijden: 448
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Eennalaatste Deflo: 'Versmachtend verlangen'

In het eerste boek uit de erfenis van de eind 2018 overleden Luc Deflo is de 18-jarige Jennifer klaar voor een stomende avond met haar vriendje Jason. Ze hebben het rijk voor zich alleen, want haar ouders komen pas de volgende dag terug van vakantie. De volgende ochtend vinden Jennifers ouders in het bed van hun dochter het vreselijk verminkte lichaam van Jason, badend in bloed. Van Jennifer ontbreekt elk spoor.
Voor rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu start een race met ongelijke kansen. De enige aanknopingspunten zijn een onheilspellend briefje en een pakket met een misselijkmakende inhoud. Zij moeten tot het uiterste gaan om een reeks ijzingwekkende misdaden op te lossen. Zelfs als dat ten koste van henzelf gaat.
Klik HIER voor een fragment.

Versmachtend verlangen
Versmachtend verlangen

Auteur: Luc Deflo
Bladzijden: 292
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Vuurland' van Pascal Engman

De prijsvraag in de vorige nieuwsbrief ging over Vuurland van Pascal Engman, het eerste deel van de trilogie rond de Stockholmse inspecteur Vanessa Frank. De vraag was:  Hoe luidt de bijnaam van het team waar Vanessa na de reorganisatie deel van uitmaakt?
Het juist antwoord is: NOVA-groep.

De winnaars van een exemplaar van Vuurland zijn:
1. Corine Smans, Tilburg
2. Wendy Bults, Emmen
3. Hennie Altena, Honselersdijk.

Gefeliciteerd met jullie prijs en veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'Universalis' van Marco Malvaldi

Universalis is een historische thriller in de geest van Monaldi & Sorti, van de hand van de Italiaan Marco Malvaldi. Het is 1493 en onder het bewind van Ludovico de Moor beleeft het machtige Milaan een renaissance. Leonardo da Vinci is de beroemdste inwoner van de stad en zijn bekendheid reikt tot ver over de Alpen. Koning Karel VIII van Frankrijk stuurt twee ambassadeurs naar Milaan om Leonardo een geheime opdracht te overhandigen. Ondanks zijn loyaliteit aan de stad is Leonardo geïntrigeerd, en al snel staan de eerste schetsen voor een uniek project op papier. Dan wordt op de binnenplaats van Castello Sforzesco het lichaam van een man aangetroffen. Hoewel er geen sporen van geweld te zien zijn is de man duidelijk vermoord. Leonardo krijgt de opdracht om het raadsel op te lossen, maar kan niet vermoeden welke levensgevaarlijke wending zijn zoektocht zal nemen.
 

Fragment & vraag
“Ingenieuze thriller van Marco Malvaldi over het geheime schrift van Leonardo da Vinci. Deze bestseller in Italië combineert taal, wetenschap, geschiedenis en misdaad”, wist Plus Magazine al te melden over het boek.
Klik op het boek voor een fragment om de volgende vraag te kunnen beantwoorden: Hoe heet de ambassadeur van Ferrara?
Stuur je antwoord vóór 28 februari a.s. via deze MAIL en maak kans op één van de drie exemplaren van het boek.

Universalis
Universalis

Auteur: Marco Malvaldi
Bladzijden: 272
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »