De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar begint met een heugelijke mededeling over de auteur van het geschenkboekje voor de weken van het spannende boek in juni. Er is nieuw werk van Baantjer (nr. 86) en de start van twee nieuwe thriller-reeksen: een IJslandse van Ragnaar Jónasson en een Engelse van de Australier Michael Robotham plus de meest recent vertaalde thriller van Andrea Camilieri, die afgelopen jaar overleed.

De verkiezing van de beste thriller van 2019 (debuut, vertaald en oorspronkelijk Nederlandstalig, insturen via deze MAIL) verlengen we tot 30 januari.
Na de winnaars van Een heel gewoon gezin, de eerste prijsvraag van 2020. Die gaat over Angela Mansons Stille schreeuw, ook het eerste deel van een serie.


MJ Arlidge schrijft geschenkboekje spannende boeken weken

M.J. Arlidge schrijft het geschenkboek Wat jij niet ziet voor de Spannende Boeken Weken 2020. Hij debuteerde in 2014 als thrillerauteur met Iene Miene Mutte, het eerste deel van zijn populaire en goed ontvangen serie met inspecteur Helen Grace. Daarna volgden nog zeven delen en afgelopen jaar verscheen de standalone Kom je spelen?
Nog beter nieuws voor de Helen Grace-fans is dat tegelijkertijd met het geschenk het negende deel over de eigenzinnige inspecteur verschijnt: Nog lange niet. De zomer kan niet meer stuk!

Alvast een vooruitblik: in Wat jij niet ziet is de blinde Alice Seebold verliefd op ex-soldaat Sam. Die is echte door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar dat maakt hem voor Alice alleen maar aantrekkelijke om voor te zorgen. Bij een reeks gruwelijke inbraken door een mysterieus figuur worden nietsvermoedende slachtoffers aangevallen, vernederd en genadeloos gemarteld. Het enige één aanknopingspunt wijst wellicht in Sams richting.

Kom je spelen?
Kom je spelen?

Auteur: M.J. Arlidge
Bladzijden: 512
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

De Cock belandt in familievete met moord en tarotkaarten...

In deel 86 van de Baantjer-reeks staan twee rivaliserende leden van een kermisfamilie weer allebei met hun attractie op een Amsterdamse kermis. Gevolg: de oude familievete laait meteen op. De Cock raakt erbij betrokken als er een dode wordt aangetroffen op het kermisterrein. Vermoord, bij zijn lichaam ligt een tarotkaart. Al snel blijkt een karretje van het reuzenrad onklaar te zijn gemaakt, met nét geen dodelijk gevolg. In het gesaboteerde karretje wordt een tarotkaart gevonden... De Cock duikt in het familieverleden en ontdekt dat achter de vrolijke façade van de kermis een tragedie schuilgaat die roept om wraak.

Klik op het boek voor een fragment.

De Cock en de kermis in de hel (deel 86)
De Cock en de kermis in de hel (deel 86)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 11.5

Informatie  Meer informatie »

'Sneeuwblind' start nieuwe IJslandse politiereeks

“Waarom hebben we tien jaar moeten wachten op Sneeuwblind, de eerste thriller van de IJslandse schrijver Ragnar Jónasson?” stond boven de vier ballen-recensie in NRC.In dit eerste deel van een serie waarvan er al vijf in het Engels zijn verschenen, begint Ari Thór, een jonge politieagent, zijn eerste baan in Siglufjörður: een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland ver van zijn vriendin in Reykjavík en ver van de demonen uit zijn verleden. Wanneer een jonge vrouw halfnaakt in de sneeuw wordt aangetroffen, bloedend en bewusteloos, en een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet valt in het plaatselijke theater, ontdekt Ari dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen, en dat geheimen en leugens er een levenswijze zijn. Klik HIER voor de trailer.

 
Sneeuwblind
Sneeuwblind

Auteur: Ragnar Jónasson
Bladzijden: 288
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe serie van Michael Robotham

Robotham start een serie over de Nothinghamse psycholoog Cyrus Haven die inspecteur Lenny Parvel assisteert in de zaak van Evie Cormac. Een getraumatiseerd meisje dat is aangetroffen op een plaats delict en in een gesloten jeugdinstelling is geplaatst. Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Cyrus had zich op alles voorbereid, maar niet op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.

Klik op het boek voor een fragment.

 

Meisje zonder verleden
Meisje zonder verleden

Auteur: Michael Robotham
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Meest recente thriller Andrea Camilleri (1925-2019)

Italië rouwde in de zomer van 2019: Andrea Camilleri, de vader van commissaris Montalbano, overleed. Hij werd in 1925 op Sicilië geboren en begon zijn carrière als toneelregisseur; pas later ging hij romans en thrillers schrijven.De eerste thriller, De vorm van water, kwam uit in 1994. Montalbano, de Siciliaanse Maigret, was opgestaan. Jacht op de schat, de zestiende, dateert uit 2010.

Geschift bejaard koppel

Daarin kan Montalbano eindelijk Livia opzoeken, want het is rustig in Vigàta. Maar niet lang: een geschift bejaard koppel, broer en zus, beiden zeer vroom, begint op voorbijgangers te schieten. Montalbano moet aan de slag. En er gebeurt meer: een opblaasbare sekspop duikt op, een mooie jonge vrouw verdwijnt spoorloos en Montalbano ontvangt vreemde gedichten. Er blijft geen tijd over voor de inmiddels pissige Livia. Tot alles is opgelost.
Klik HIER voor een passend IM door Sante Brun.

Op jacht naar de schat
Op jacht naar de schat

Auteur: Andrea Camilleri
Bladzijden: 261
Prijs: € 20.9

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Een heel gewoon gezin' van Mattias Edvardsson

De vraag over Een heel gewoon gezin van Mattias Edvardsson luidt: bij welke school wordt het lijk aangestroffen?
Het juiste antwoord is: Bij de Polhem-school.

De winnaars zijn:
Mayke Dalen, Amersfoort.
G. Stoelwinder, Heerenveen.
Marten de Wind, Leeuwarden.
Gefeliciteerd, de boeken gaan zo snel mogelijk op de bus. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'Stille schreeuw' van Angela Marsons

Stille schreeuw is het eerste deel van de serie rond rechercheur Kim Stone van de Britse Angela Marsons (deel twaalf verscheen afgelopen jaar). Daarin staan vijf mensen rond een ondiep graf. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles. Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is. Zij is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment. De vraag hierover luidt: In welk district werkt rechercheur Wharton?
Stuur het goede antwoord op via deze MAIL naar ons vóór 30 januari a.s.

 
Stille schreeuw
Stille schreeuw

Auteur: Angela Marsons
Bladzijden: 384
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »