De laatse reguliere nieuwsbrief van 2019 met nieuwe boeken; de laatste bevat een terugblik op dit jaar verschenen werk. Deze keer het vervolg op De stilte van de Witte Stad, De riten van het water, van Eva García Sáenz de Urturi; De Borneodeal van Jacob Vis; Stad van Glas van Robert Pobi;
Alex Reeve debuteert met een historische thriller over transsexualiteit; Christoffer Carlsson doet dat met Het voorteken en Eva Burgers eigenlijk ook met Stil, haar debuut voor volwassenen. Tot slot natuurlijk de winnaars van Ik zie je van Michael Berg en een nieuwe prijsvraag, deze keer over Een heel gewoon gezin van de Zweed Mattias Edvardsson
Maar vooral wensen wij u alvast fijne feestdagen met veel leesgenot!


'De riten van het water' deel 2 van 'De witte stad' trilogie

In het vervolg op De stilte van de witte stad (deel drie, De heren van de tijd komt in mei) hoort inspecteur en profiler Unai López de Ayala dat zijn zwangere ex-vriendin, Ana Belén Liaño, op rituele wijze is vermoord. Unai moet tegelijkertijd een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.
Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Unai de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de riten van het water… 

De riten van het water
De riten van het water

Auteur: Eva García Sáenz de Urturi
Bladzijden: 480
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Actuele Indonesië-thriller van Jacob Vis

Tot 1950 was Borneo voor 95% bedekt met oerbos. Bijna 70 jaar later is de helft van het bos verdwenen voor de aanleg van plantages. Om dit te stoppen huurt de regering van Singapore een enorme oerwoudconcessie op West-Kalimantan en geeft oliepalmplanter Tjibbe Veenstra en bosbouwconsultant Joost Hellweg opdracht methoden te ontwikkelen die de trend moeten zetten voor duurzame bosexploitatie en palmolieteelt.

De twee Nederlanders boeken succes, wat de afgunst wekt van andere planters en bosexploitanten die handjeklap spelen met de corrupte gouverneur Rudy Oetomo en zijn handlangers, onder wie de malafide houthandelaar Bob Sikali. Met alle gevolgen van dien.

Fragment & interview
Jacob Vis schreef naast twintig thrillers drie historische romans over Nederlands-Indië: Tandem, Moerta en Merdeka. De Borneodeal speelt zich af in hedendaags Indonesië.
Klik HIER voor een fragment en HIER voor een kort interview met de auteur over dit boek.

De Borneodeal
De Borneodeal

Auteur: Jacob Vis
Bladzijden: 428
Prijs: € 21.95

Informatie  Meer informatie »

Eerste deel serie over rekenwonder en FBI-agent Lucas Page

In de eerste thriller van Robert Pobi rond rekenwonder en FBI-agent dr. Lucas Page wordt tijdens een sneeuwstorm in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Eén man kan maar achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: Page. Maar die heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als het echter om zijn ex-partner blijkt te gaan en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.

Klik op het boek voor een fragment.

Stad van glas
Stad van glas

Auteur: Robert Pobi
Bladzijden: 368
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Alex Reeve debuteert met historische thriller over transsexualiteit

Het debuut van Alex Reeve is het eerste deel in een serie over lijkschouwer Leo Stanhope en heeft als thema transseksualiteit. In het Londen van 1880 is Stanhope, behalve lijkschouwer ook schaakspeler en verliefd op Maria – een prostituee met wie hij van plan is te trouwen. Maar dan wordt Maria’s lichaam met ingeslagen schedel opgevist uit de Theems. Leo is verdachte nummer één. Om zichzelf vrij te pleiten gaat Leo op zoek naar de dader, wanhopig om uit handen van de politie te blijven, want Leo verbergt een groot geheim: hij is geboren als vrouw maar leeft als man. En in victoriaans Londen is dat een misdaad waar de dood op staat…
Klik op het boek voor een fragment.

De schaker en het meisje
De schaker en het meisje

Auteur: Alex Reeve
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Het voorteken' Scandinavisch debuut

Op een koude novembernacht in 1994 wordt in het dorpje Marbäck een vermoorde jonge vrouw gevonden. Dader Edvard Christensson is snel gevonden en veroordeeld. Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek en de arrestatie van Edvard, nog vaak terug aan de zaak. En wanneer hij opnieuw met Edvards neef Isak spreekt, die is aangehouden na een diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter. Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.
Klik op het boek voor een fragment.

 

Het voorteken
Het voorteken

Auteur: Christoffer Carlsson
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Stil' is Eva Burgers' thrillerdebuut voor volwassenen

Jeugdauteur en rechercheur Eva Burgers debuteert met een volwassen politieroman. Rechercheur Robin Escher ervaart de sfeer op haar werk bij de Amsterdamse politie soms als seksistisch en vertelt dat in vertrouwen verder. Dat wordt haar niet in dank afgenomen. Vlak daarop krijgt ze ook nog het vermoeden dat haar chef gevoelige informatie lekt aan criminelen. Ze gaat op onderzoek uit. Pas als Robin ontdekt dat haar verslagen op onverklaarbare wijze beginnen zoekraken, beseft ze dat ze op haar tellen moet gaan passen. Ze zoekt steun bij haar maatje Storm, maar als ze ook hem niet meer helemaal kan peilen, zijn drastische beslissingen gewenst. Stil is het eerste deel in een serie rond Robin.
Klik HIER voor een fragment.

Stil
Stil

Auteur: Eva Burgers
Bladzijden: 304
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Ik zie je' van Michael Berg

Omdat Michael Berg onlangs te gast was in boekhandel Krings om zijn nieuwe thriller Ik zie je voor te stellen, ging de prijsvraag over hem. De vraag was: hoe is de naam van de hoofdpersoon in een reeks over een radiojournaliste die in Frankrijk werkte.
Het goede antwoord luidt: Chantal Zwart.

De winnaars van Bergs recente thriller zijn:
1. Lydia Boudewijns, 's-Gravendeel
2. Meiki Chim, Amstelveen
3. Chris de Haas, Westdorpe.

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.
Veel leesplezier gewenst alvast!

Nieuwe prijsvraag over 'Een heel gewoon gezin' van Mattias Edvardsson

De ook buiten Zweden succesvolle debuutthriller van middelbare school-leraar Edvardsson gaat over een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden? Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal? Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?
 

Fragment, interview en vraag
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een kort interview met Edvardsson.
De vraag over Een heel gewoon gezin luidt: bij welke school wordt het lijk aangestroffen?

Stuur je antwoord naar ons voor 27 december a.s. via deze MAIL en maakt kans op een exemplaar.

 

Een heel gewoon gezin
Een heel gewoon gezin

Auteur: Mattias Edvardsson
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »