We beginnen met goed nieuws uit het (nog) koude(re) noorden. Arnaldur Indriðason begint een nieuwe reeks thrillers met Smeltend IJs, evenals de Zweed Christian Unge; Door het water door het vuur heet zijn debuut. Linda Jansma eindigt haar trilogie met Bloedband, David Baldacci's nieuwe heet Een minuut voor middernacht en die van Peter Franck Om dringende reden, over de Antwerpse diamanthandel.
Ben Macintyre schreef met De spion en de verrader een waargebeurde thriller en Barry Forshaw leverde met Crime fiction: a reader's guide een ideaal cadeau voor de thrillerliefhebber.
Natuurlijk sluiten we af met de oplossing van de vorige prijsvraag over Nachtschaduw van Wendy Walker en is er een nieuwe prijsvraag, deze keer over Michael Berg en zijn nieuwste misdaadroman Ik zie je.


'Smeltend IJs': eerste deel nieuwe reeks Arnaldur IndriĆ°ason

Arnaldur Indriðason kennen we van zijn thrillers over inspecteur Erlendur. Smeltend IJs is het eerste deel van een nieuwe reeks van de IJslander over de gepensioneerde politieman Konráð. Op de gletsjer Langjökull wordt een lichaam gevonden, vastgevroren in het ijs. Het blijkt te gaan om een ondernemer die al dertig jaar wordt vermist. Een uitgebreid onderzoek leverde toentertijd niets op; er waren meerdere verdachten in beeld maar er kon niets bewezen worden. De politie vraagt daarom hulp aan Konráð, die de verdwijning destijds onderzocht. De zaak heeft hem nooit losgelaten, en wanneer er een vrouw zich met nieuwe informatie bij hem meldt komt er plots weer beweging in het onderzoek.

Smeltend ijs
Smeltend ijs

Auteur: Arnaldur Indridason
Bladzijden: 272
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Christian Unge debuteert met 'Door het water, door het vuur'

Door het water, door het vuur is het eerste deel in de serie rond Tekla Berg, een begenadigd arts op de spoedeisende hulp, met een fotografisch geheugen en een amfetamineverslaving. Wanneer een explosie een appartementencomplex verwoest, redt ze een ernstig verbrande man. Alles wijst op een terroristische aanslag en de man is een verdachte. Tot overmaat van ramp blijkt Tekla in hem haar van haar vervreemde broer te herkennen... Gevolg: een domino-effect, waarbij het ziekenhuis, corrupte agenten en een maffiabaas een rol spelen. En met Tekla in het oog van de storm...

Fragment en vragen
Klik HIER voor een fragment en HIER voor drie vragen aan de Zweed over zijn debuut.

Door het water, door het vuur
Door het water, door het vuur

Auteur: Christian Unge
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jansma's 'Bloedband': finale van 'Cirkel van het Kwaad'-trilogie

Na Schaduwkinderen en Uitverkoren is er nu Bloedband: het laatste deel van de Cirkel van het Kwaad – trilogie. Komt Jules er eindelijk achter wat er met haar familie is gebeurd...?

Officier van justitie Jules Declerck krijgt op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van grooming. Jules heeft het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Ze raakt al snel verstrikt in de duistere plannen van Elijah Schillinger. Wat weet de charismatische sekteleider eigenlijk over Jules’ verleden? En wat weet hij over de verdwijning van Jules’ moeder?
Klik op het boek voor een fragment.

 

Bloedband
Bloedband

Auteur: Linda Jansma
Bladzijden: 400
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Baldacci: Een minuut voor middernacht

In de tweede thriller over FBI-agent Atlee Pines is ze gedwongen om tijdelijk een stap terug te doen en keert ze terug naar Andersonville, Georgia, het dorp waar ze is opgegroeid. Met behulp van haar assistent Carol hoopt ze erachter te komen wat er precies is gebeurd tijdens die traumatische nacht toen tweelingzus Mercy werd meegenomen. Maar vrijwel meteen na haar aankomst wordt het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden, met een bruidssluier over haar gezicht gedrapeerd. Al snel volgt een tweede slachtoffer. Atlee is vastbesloten het onderzoek naar de ontvoering van Mercy voort te zetten, maar ze moet nu ook een seriemoordenaar zien te stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen.
Klik op het boek voor een fragment.

Een minuut voor middernacht
Een minuut voor middernacht

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Thriller over Antwerpse diamantwereld

Pieter Vindevoghel is met zijn werkgever in een juridisch gevecht gewikkeld over zijn ontslag, zijn vrouw is er met hun zoon vandoor nadat ze alle rekeningen heeft geplunderd en zijn vader ligt in het ziekenhuis te wachten op een diagnose. Wanneer hij in de Antwerpse Hoveniersstraat een copycenter binnenstapt, krijgt hij bij toeval een diamant met certificaat in handen. Het einde van alle tegenslag? Of het begin van nog meer ellende? Zeker is dat het leven van Pieter Vindevoghel na die dag nooit meer hetzelfde zal zijn.

"Om dringende reden' gaat over het meedogenloze steekspel bij een aflopende arbeidsrelatie, en geeft op een fascinerende wijze een verhelderende inkijk in de Antwerpse diamantwereld, waar niet alle transacties het daglicht verdragen", aldus de uitgever.

Om dringende reden
Om dringende reden

Auteur: Peter Franck
Bladzijden: 240
Prijs: € 14.99

Informatie  Meer informatie »

Ben Macintyres's spannende, waargebeurde 'De spion en de verrader'

‘Het beste waargebeurde spionageverhaal dat ik ooit las.’ Als John le Carré dit beweert wie zijn wij dat te betwijfelen. Historicus Ben Macintyre schreef het spannende, waargebeurde verhaal van een van de meest buitengewone spionnen uit de geschiedenis. In 1968 ging  Oleg Gordievsky voor de KGB werken, een paar jaar later was hij topman van de Sovjet-Unie in Londen, waar hij vanaf 1973 stiekem werkte voor MI6.

CIA
De CIA wilde koste wat het kost weten wie deze bron was die overduidelijk op het hoogste niveau opereerde. En de CIA-officier die was aangesteld om hem te identificeren, was Aldrich Ames: de man die zelf berucht zou worden omdat ook hij een dubbelspion was en in het geheim voor de Sovjets spioneerde. Maar Oleg Gordievsky speelt de hoofdrol in een gehaaid spel tussen Amerika, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie dat zijn climax vindt in een filmische ontsnapping uit Moskou in 1985.
Klik op het boek voor een fragment.

De spion en de verrader
De spion en de verrader

Auteur: Ben Macintyre
Bladzijden: 416
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Cadeautip: Forshaw Barry - 'Crime fiction: a reader's guide'

Ben je een liefhebber van crime fiction op zoek naar nieuwe ontdekkingen of hoop je oude favorieten te herontdekken? Er zijn weinig hedendaagse misdaadgidsen die alles behandelen, van de gouden eeuw tot de huidige bestverkopende schrijvers uit Amerika, Groot-Brittannië en de rest van de wereld, maar Barry Forshaw, een van de meest vooraanstaande Britse experts op dit gebied, heeft tot de voorbeelding sprekende lijst gemaakt voor  deze uitgebreide nieuwe editie van de  Rough Guide to Crime Fiction (met een voorwoord van Ian Rankin). Hierin een overzicht van een belangrijk boek (of boeken) van elke schrijver, met essays over belangrijke misdaadgenres en zo ontworpen om zowel de boodschappenlijst van een misdaadliefhebber als een pittige, eigenzinnige keuze te zijn. Kortom: ideaal voor de liefhebber van het genre!

 
Crime Fiction: A Reader's Guide
Crime Fiction: A Reader's Guide

Auteur: Forshaw, Barry
Bladzijden: 448
Prijs: € 24.95

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Nachtschaduw' van Wendy Walker

De prijsvraag verleden keer ging over Nachtschaduw van Wendy Walker.
De vraag over het fragment was: Laura woont bij haar zus Rosie en zwager Joe in. Hoe noemt hun zoontje Laura?

Het goede antwoord luidde: Lala.

De winnaars van Nachtschaduw zijn:
1. Gerard Veldhuijs, Beverwijk
2. Anneke van Ieperen, Gouda
3. Mientje Lok, Meppel

Gefeliciteerd met jullie prijs. Het boek gaat zo snel mogelijk op de post. Veel leesplezier!
 


Prijsvraag 'Ik zie je' van Michael Berg

Omdat Michael Berg gisteren te gast was in boekhandel Krings om zijn nieuwe thriller Ik zie je voor te stellen, deze keer een prijsvraag over hem. Het is Bergs vijfde standalone, hij begon zijn schrijversloopbaan met een reeks over een radiojournaliste die in Frankrijk werkte. Hoe heette zij?
Stuur je oplossing via deze mail voor 15 december en maak kans op een van de drie gesigneerde exemplaren.

 
Ik zie je
Ik zie je

Auteur: Michael Berg
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »