Donderdag 28 november is Michael Berg te gast bij boekhandel Krings in Sittard vanwege zijn nieuwe thriller Ik zie je. Hij wordt geïnterviewd door Peter Winkels en Jos van Cann, de auteurs van Moord in het bronsgroen eikenhout. Lexicon misdaadliteratuur in Limburg dat die avond wordt gepresenteerd. Er zijn nieuwe boeken van Kees van Beijnum, 23 seconden; van Tina Frennstedt, Verdwenen, over een Deense cold-case; de nieuwe Joyce Spijker heet Volg me, die van Stina Jackson De zilverweg en de nieuwe James Patterson heeft als titel 48 uur.
Vijftien jaar gelden verscheen De eetclub van Saskia Noort: nu is er een culinaire jubileum-editie. Natuurlijk zijn er de winnaars van De jachtpartij van Lucy Foley en een nieuwe prijsvraag, deze keer over Nachtschade van Wendy Walker.


Boekhandelstour Michael Berg en 'Het lijk was nog warm'

Om zijn nieuwe thriller Ik zie je te promoten gaat Michael Berg van 15 t/m 29 november op boekhandelstournee. Die leidt hem naar Heemstede, Kerkrade, Venlo, Maastricht, Sittard en uiteindelijk naar zijn thuishaven Heerlen.
In Sittard is Berg donderdag 28 november vanaf 16.00 uur bij boekhandel Krings (Brandstraat 23) aanwezig, je kan dan bij hem terecht voor advies over literatuur en natuurlijk thrillers. Vervolgens zal hij rond 19.00 uur worden geïnterviewd door Peter Winkels en Jos van Cann.

Lexicon Limburgse misdaadliteratuur
Zij zijn de auteurs en samenstellers van Moord in het bronsgroen eikenhout. Lexicon misdaadliteratuur in Limburg en presenteren die avond hun boek. Dat gebeurt in een interview met Michael Berg.

Het lijk was nog warm
Voor wie niet zo lang kan wachten: zaterdag 16 november vindt er om 20.00 uur in de filmzaal van Schunck in Heerlen voor de derde maal de thrilleravond Het lijk was nog warm plaats. Gasten: de auteurs Peter Römer en Annet Hock, Jo Claes, Inge Ipenburg, Yvonne Fransen en de leider van de coldcaseteam Limburg Bob Willemsen. Tevens is er een gesprek met Peter Winkels over Moord in het bronsgroen eikenhout. Lexicon misdaadliteratuur in Limburg.
Klik HIER hier voor kaartjes voor Het lijk was nog warm.

Ik zie je
Ik zie je

Auteur: Michael Berg
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Kees van Beijnum '23 seconden'

Twintig jaar na de ‘hamermoord’ op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, keert de jonge schrijfster Anne terug naar de Amsterdamse Wallen. Voor het boek over haar bijzondere jeugd zoekt ze de wortels van haar eigen bestaan, maar die zoektocht werpt steeds meer vragen op over de moord. Vastbesloten om het mysterie te ontrafelen, daalt ze verder af in de duistere wereld van haar verleden. Als ze contact zoekt met de moordenaar, zijn de gevolgen niet meer te overzien. Deze ontrafeling verweeft Van Beijnum (bekend van Over het IJ en De oesters van Nam Kee) met het aangrijpende verhaal over Annes te jonggestorven jeugdliefde.

Klik op het boek voor een fragment.

23 seconden
23 seconden

Auteur: Kees van Beijnum
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'De zilverweg': prijzenwinnend Zweeds debuut van Stine Jackson

Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina verdween bij een bushalte aan de Zilverweg in het noorden van Zweden zoekt haar vader Lelle naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben. De politie heeft de zaak allang opgegeven tot er opnieuw een meisje wordt vermist. Lelle gaat tot het uiterste om de meisjes en de dader te vinden.
Stina Jackson (Zweden, 1983) won dit jaar met haar debuut al twee prijzen: de Zweedse Book of the Year Award en The Glass Key, een prestigieuze Scandinavische prijs voor de beste thriller van eigen bodem.

Klik HIER Voor een fragment.

De zilverweg
De zilverweg

Auteur: Stina Jackson
Bladzijden: 288
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'Volg me': influencers-thriller van Joyce Spijker

De derde thriller (na In de familie en Spotlight) van Joyce Spijker is er een met een actueel thema: de gevaarlijke cocktail van macht, influencers en de façade van het onlinewereldje. Daarin is Claire Kant een hardwerkende influencer die in korte tijd een droomcarrière opbouwde. Voor de buitenwereld tenminste: lang niet alles is wat het lijkt.
Mede dankzij haar en met dubieuze hulp realiseerde Thomas de Bruijne zijn talent-agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Ook hij moet bij tegenslag het beeld van de geslaagde manager naar buiten toe vol houden. Joelle Lammerstee, tenslotte, is een documentairemaker maar haar baan staat op het spel, een docu over Claire haar kan redden. Zij heeft ook een verborgen agenda bij haar zoektocht naar de waarheid.

Klik op het boek voor een fragment.

Volg me
Volg me

Auteur: Joyce Spijker
Bladzijden: 312
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Deense cold case: 'Verdwenen' door Tina Frennstedt

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson; de zaak werd nooit opgelost, de vrouw is nog steeds vermist. Nu is er in Malmö een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt met alarmerende overeenkomsten met een Deen die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.

De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling op de zaak gezet. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika.
Klik HIER voor een fragment.

Cold case: Verdwenen
Cold case: Verdwenen

Auteur: Tina Frennstedt
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

James Patterson's '48 uur'

James Patterson schrijft zijn stroom thrillers natuurlijk niet alleen; voor 48 uur nam hij Brandon Dubois in de arm.

Als Amerikaans inlichtingenofficier heeft Amy Cornwall al het nodige meegemaakt. Maar wat ze op een dag aantreft bij thuiskomst doet zelfs haar verstijven. Het huis is leeg, geen stemmen van dochter of man, geen geuren van een wachtende maaltijd. Slechts een onbekende telefoon op de eettafel, via welke ze een vreselijk ultimatum doorkrijgt. Binnen 48 uur moet ze een naamloze gevangene vinden en bevrijden. Lukt dit haar niet, dan zal haar gezin het niet overleven. Met andere woorden: Een onmogelijke missie, een dodelijk ultimatum, een gevecht tegen de tijd.
Klik op het boek voor een fragment.

48 uur
48 uur

Auteur: James Patterson
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Culinaire jubileum-editie van 'De eetclub' van Saskia Noort

Vijftien jaar na het verschijnen van De eetclub van Saskia Noort (1967) is er nu een culinaire cadeau-uitgave van deze klassieker. Deze luxueuze editie bevat recepten van de vooraanstaande chef-kok Jonathan van Zandbergen en wijntips van de bekende wijnjournalist Harold Hamersma. Het was niet het debuut van Noort, dat was Terug naar de kust. Dat verkocht aardig, maar het echte succes kwam met De eetclub. Het boek wordt al vijftien jaar verkocht en er zijn inmiddels 500.000 exemplaren van over de toonbank gegaan.

De eetclub - jubileumeditie
De eetclub - jubileumeditie

Auteur: Saskia Noort
Bladzijden: 272
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Winnaars van 'De jachtpartij' van Foley Lucy


Het juiste antwoord op de vraag is: What Katy did

De gelukkige winnaars zijn:
1. Lynn Jongejans uit Wormerveer
2. Cindy Pater uit Meppel
3. Anneke Gieling uit Almere

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk met de post.
Veel leesplezier!


Prijsvraag over 'Nachtschaduw' van Wendy Walker

Rosie en Laura, twee zussen die van elkaar verschillen als dag en nacht. De een heeft het perfecte gezinsleven, de ander probeert uit alle macht los te komen van een getroebleerd verleden en bezoekt regelmatig haar psychiater. Wanneer Laura niet terugkeert van een blind date, is Rosie gealarmeerd. Wanneer zij op zoek gaat naar haar zus, stuit zij op een reeks geheimen uit Laura’s verleden die nu aan de oppervlakte komen en die het ergste doen vrezen.
 

Fragment en vraag
Klik op het boek voor het fragment. De vraag waar we een antwoord op zoeken is:
Laura woont bij haar zus Rosie en zwager Joe in. Hoe noemt hun zoontje Laura?


Stuur uw antwoord voor 29 november in via deze MAIL.

 

Nachtschaduw
Nachtschaduw

Auteur: Wendy Walker
Bladzijden: 320
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »