Mooi nieuw werk deze keer. De winterthriller van Suzanne Vermeer, Sneeuwexpres, Lee Child's Blauwe maan en Jussie Adler-Olson levert een nieuwe Q: Slachtoffer 2117. Michael Robotham heeft het over een Meisje zonder verleden en bij Mattias Edvardsson draait het om Een heel gewoon gezin.
Verder komen er twee bestsellerauteurs naar Nederland: John Grisham en Tess Gerritsen. Grisham is voor het eerst in Nederland en kun je bij het interview zijn dat Twan Huys met de bestsellerauteur heeft. Gerritsen bezoekt een aantal boekhandels. Tot slot winnaars: de oeuvreprijs de Gouden Vleermuis, de Hercule Poirotprijs 2019 en de winnaars van Verloren vrouw van Charles den Tex plus de nieuwe prijsvraag over De jachtpartij van Foley Lucy.

Winterthriller Suzanne Vermeer: 'Sneeuwexpress'

In de winterthriller van Suzanne Vermeer gaat het Anna van Laarhoven zakelijk voor de wind; in haar privéleven minder. Ze vermoedt dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Dennis is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol maar wanneer ze wat later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is haar gezin spoorloos. Op tafel een briefje: Anna, geen politie, als je je man en kinderen levend wilt terugzien.

Fragment en trailer
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor de trailer.

Sneeuwexpress
Sneeuwexpress

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 320
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuw Jack Reacher: 'Blauwe maan'

In Lee Childs 24ste Reacher verhindert deze in de onvermijdelijke Greyhoundbus een brutale overval op een oudere, slapende man. Die weigert Reachers aanbod om hem thuis te brengen. Hij is kwetsbaar, bang en zit duidelijk in grote problemen.

Elders in de stad strijden twee meedogenloze, rivaliserende criminele bendes – de ene Albanees, de andere Oekraïens – om de macht. Hebben zij de controle over de oude man en diens leven? Kijkt Reacher alleen toe en laat hij slechte dingen gebeuren? Of kan hij de situatie zo beïnvloeden dat die in ieders voordeel is?

Fragment en interview(tje)
Klik op het boek voor een fragment, HIER voor een kort interview met Jim Grant, aka Lee Child, en HIER voor een recent gesprek met hem in de New York Times.

Blauwe maan
Blauwe maan

Auteur: Lee Child
Bladzijden: 360
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Deel 8 Serie Q: Slachtoffer 2117

Al meer dan 10 jaar is Assad een mysterieuze, drijvende kracht binnen afdeling Q, maar een kettingreactie aan heftige gebeurtenissen brengt hem in deel 8 van de gelijknamige serie op de rand van de totale ineenstorting. Alleen Rose kan hem helpen bij de ontcijfering van de duistere demonen die door de berichtgeving van de Spaanse journalist Joan Aiguader over de tragische dood van een vluchteling tot leven worden gewekt.

In de strijd om mensenlevens te redden en een einde te maken aan Assads traumatische dilemma’s worden Carl Mørck en de rest van afdeling Q het oog van de orkaan in geslingerd.

Slachtoffer 2117
Slachtoffer 2117

Auteur: Jussi Adler-Olsen
Bladzijden: 480
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »

'Meisje zonder verleden': ze weet wie er liegt...

Er wordt een meisje gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Niemand weet waar ze vandaan komt, niemand weet wie ze is. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac, en ze krijgt een plaatsje in een gesloten jeugdinstelling.

Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Maar Cyrus is niet voorbereid op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.
Klik op het boek voor een fragment.

Meisje zonder verleden
Meisje zonder verleden

Auteur: Michael Robotham
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Een heel gewoon gezin'... of toch niet?

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal? Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?
 

Fragment en interview
Klik HIER voor een fragment en HIER voor drie prangende vragen aan de auteur.

Een heel gewoon gezin
Een heel gewoon gezin

Auteur: Mattias Edvardsson
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

John Grisham interview door Twan Huys: daar kun je bij zijn!

Vanwege zijn nieuwe boek De onschuldigen komt bestsellerauteur John Grisham voor het eerst naar Nederland. Presentator Twan Huys heeft dinsdagavond 19 november a.s. om 20.00 uur een (Engelstalig) gesprek met Grisham over diens werk en leven. Voor het publiek is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond vindt plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ aan de Piet Heinkade te Amsterdam.
Klik HIER voor het reserveren van een kaart à  € 11,20.

 

De onschuldigen
De onschuldigen

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 384
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Tess Gerritsen: 'Schaduw van de Nacht' met tournee

In Schaduw van de nacht ontvlucht Ava Collette haar verleden in Boston en huurt Brodie's Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak. Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheimhouden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoont heeft er ook is komen te overlijden. Is dat de geest van kapitein Brodie of gaat het om een een moordenaar van vlees en bloed?
 

Tournee & interview
Tess Gerritsen is begin november ter promotie van haar nieuwste thriller Nederland en België en bezoekt onder meer Amsterdam, Maastricht, Goes, Apeldoorn en Antwerpen (boekenbeurs). Klik HIER voor meer informatie over data en tijdstippen en HIER voor een interview met haar in Knack-Focus.

Schaduw van de nacht
Schaduw van de nacht

Auteur: Tess Gerritsen
Bladzijden: 288
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Verloren vrouw' van Charles den Tex

De vraag over Verloren vrouw van Charles den Tex luidde: Wie had Berry vergeten mee te nemen?
Het juiste antwoord is: Eddy, Ruud en Deef.

De winnaars zijn:
1. Henny Valkenburg, Heerlen
2. Maikel Frijters, Etten-Leur
3. Patrick Janssen, Venlo

De boeken gaan zo snel mogelijk op de bus. Veel leesplezier!

Esther Verhoef en Dominque Biebau in de prijzen

Het schrijverschap van Esther Verhoef is afgelopen zondag 27 oktober op het Nederlandse Thrillerfestival bekroond met de oeuvreprijs de Gouden Vleermuis 2019. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan belangrijke binnenlandse en buitenlandse auteurs met minstens vijf thrillers op hun naam. Naast Esther Verhoef waren er zes andere auteurs genomineerd, waaronder de Zuid-Afrikaan Deon Meyer, de Belgische auteurs Jo Claes en Hilde Vandemeeren, en de Nederlandse auteurs Simone van der Vlugt, Corine Hartman en Jacob Vis. Klik HIER voor het hele juryrapport.

Hercule Poirot 2019

Ieder jaar in oktober/november is in Antwerpen de tiendaagse Vlaamse boekenbeurs. Daar werd 29 oktober de 22ste Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadromans van afgelopen jaar wordt uitgereikt. Ook dit jaar ging de prijs naar een Vlaamse auteur die deze onderscheiding nog niet eerder in ontvangst mocht nemen: Dominique Biebau voor Russisch voor beginners.
Daarover zegt de jury in haar rapport: "Dit wonderlijk spitsvondig misdaadverhaal vol aforismen, oneliners en onderkoelde humor spiegelt zich aan Agatha Christie: je weet vanaf het begin wie het gedaan heeft, maar is dat wel zo?"
De publieksprijs gaat naar Het vergeten meisje van Toni Coppers, het zestiende deel in de reeks rond Liese Meerhout. Michael Kestemont werd met zijn boek De Zwarte Koning bekroond met de Fred Braeckman-award voor het beste debuut.

Russisch voor beginners
Russisch voor beginners

Auteur: Dominique Biebau
Bladzijden: 212
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag over 'De jachtpartij' van Lucy Foley

Dinsdag 5 november a.s. verschijnt De jachtpartij. Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het ontbreekt de Londense vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar. Maar wie?

Fragment en vraag
Klik op het boek om het fragment te lezen om de volgende vraag te kunnen beantwoorden: Naar welk boek verwijst Julien wanneer hij Katie tegenkomt als hij voor het eerst in het appartement van Miranda, Samira en Katie overnacht?

Stuur je antwoord voor 15 november a.s. in via deze MAIL.
 
De jachtpartij
De jachtpartij

Auteur: Lucy Foley
Bladzijden: 352
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »