Deze keer nieuwe boeken in uiteenlopende (sub)genres. De nieuwe Michael Berg, zijn negende, heet Ik zie je en RJ Ellory schreef een 'what-if'-thriller over de moord op JF Kennedy, De derde kogel. Taylor Adams nieuwste is Geen uitweg en er is een spionagethriller van een ervaringsdeskundige Dov Alfon: Unit 8200. Voor haar nieuwste heeft Linda van Rijn geen nieuwe soundtrack nodig, het boek heet namelijk: Zoutelande, Rob Hart schreef Cloud en Karen Rose Nergens veilig.
Tot slot natuurlijk de oplossing van de prijsvraag over Perfecte resten van Helen Fields en uiteraard een nieuwe prijsvraag, deze keer over Dit is Gomorrah van Tom Chatfield.

Michael Bergs nieuwe thriller: 'Ik zie je'

Michael Berg won in 2013 met Nacht in Parijs de Gouden Strop; dit is inmiddels, na de serie over Chantal Zwart, zijn vijfde standalone. Daarin heeft internationale bestsellerauteur Carol Brodie al vijf jaar geen boek geschreven. Voor inspiratie vliegt ze naar Zuid-Frankrijk. In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw, die ze begint te bespieden. Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is.

Interview en fragment

Berg was te gast bij omroep Max, klik HIER voor de uitzending (het gesprek met hem begint na 17 minuten) en HIER voor een schriftelijk interview met Berg over zijn nieuwste thriller.
Michael Berg leest HIER zelf een fragment voor uit Ik zie je.

Ik zie je
Ik zie je

Auteur: Michael Berg
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

RJ Ellory: "Wat als... 'De derde kogel' Kennedy had gemist?"

Op 22 november 1963 werd de Amerikaanse president John F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas. Maar stel nou dat de kogel zijn doel had gemist? Dat is de vraag die de Britse thrillerauteur R.J. Ellory zichzelf stelt in zijn thriller De derde kogel. Daarin overleeft Kennedy de aanslag en staat hij aan de vooravond van een tweede termijn als Amerikaanse president. Fotojournalist Mitch Newman twijfelt aan de zelfdoding van zijn ex-verloofde. Zij onderzocht de handel en wandel van JFK, een onderzoek dat zo dicht bij de waarheid kwam dat het haar fataal werd. Mitch is vastbesloten haar werk voort te zetten met alle gevaar van dien.

Klik op het boek voor een fragment.

De derde kogel
De derde kogel

Auteur: R.J. Ellory
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Taylor Adams: 'Geen uitweg'

De uitgever is lyrisch: “Geen uitweg heeft alles wat een thriller nodig heeft: een ingenieus plot, adembenemend en schaamteloos onheilspellend. Een bloedspannende thriller vol onverwachte wendingen.” Vertaalrechten naar 28 landen en film in de maak… wijzen ook in die richting. Oordeel zelf.

Studente Darby Thorne is onderweg naar haar zieke moeder wanneer ze vast komt te zitten in een sneeuwstorm. Noodgedwongen moet ze de storm uitzitten bij een afgelegen wegrestaurant, samen met enkele andere reizigers. Dan doet ze een schokkende ontdekking: in een busje op de parkeerplaats zit een meisje opgesloten. Ze weet dat ze met het meisje moet zien te ontsnappen, maar wie kan ze vertrouwen…?

Geen uitweg
Geen uitweg

Auteur: Taylor Adams
Bladzijden: 312
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Unit 8200': Israƫlische spionagethriller uit de praktijk

Dov Alfon werkte zelf als spion en inlichtingenofficier bij Unit 8200, de geheime dienst van het Israëlische leger. Hij weet dus waarover hij schrijft.  Een Israëlische zakenman verdwijnt spoorloos na aankomst in Parijs. In het vliegtuig zat ook het nieuwe hoofd van de Israëlische spionagedienst Unit 8200. Even later wordt een tweede jonge Israëlische man ontvoerd; ook deze man zat in hetzelfde vliegtuig.

Commissaire Léger van de Parijse politie gelooft niet in toeval, hij probeert grip te krijgen op de meest opzienbarende zaak van zijn carrière. Wat heeft Zeev Abadi met de verdwijning van de twee mannen te maken? Alleen zijn assistent, Oriana Talmor, durft hem nog te steunen en zij gaat op zoek naar antwoorden.
Klik op het boek voor een fragment.

Unit 8200
Unit 8200

Auteur: Dov Alfon
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Linda van Rijns 'Zoutelande'

In Zoutelande kijkt Eline van As uit naar de jaarlijkse vakantie in die plaats met twee vriendinnen van vroeger, Lydia en Sascha. Alle drie zijn ze wel toe aan een beetje ontspanning. Aanvankelijk lijkt dat ook te gaan lukken, toch voelt Eline dat er iets niet klopt. Komt dat door het flirtgedrag van Gert, de man van Lydia,  of is er meer aan de hand? En wat heeft een recente verdrinking in Zoutelande ermee te maken? Tegen de tijd dat Eline er op een gruwelijke manier achter komt wat allemaal speelt, zit ze er al middenin. Hoe komt ze hier zelf nog uit?

Zoutelande
Zoutelande

Auteur: Linda van Rijn
Bladzijden: 256
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

'Cloud': Futurisch thrillerdebuut van Rob Hart

Paxton had nooit gedacht dat hij voor Cloud zou werken, het gigantische techbedrijf dat een groot deel van de Amerikaanse economie heeft opgeslokt. Maar vergeleken met wat er buiten het bedrijf nog over is, is het eentonige leven in de amusementshallen, open kantoren en enorme pakhuizen eigenlijk zo slecht nog niet. Zinnia had nooit gedacht dat ze bij Cloud zou infiltreren. Maar nu is ze undercover, binnen de muren, en riskeert ze alles om de duistere geheimen van het bedrijf aan het licht te brengen. Paxton, met zijn alledaagse verwachtingen en angsten, zou de perfecte pion zijn. Als ze bereid is om hem te offeren. De waarheid naar buiten brengen brengt beider levens in gevaar.


Fragment en interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview met de auteur.

Cloud
Cloud

Auteur: Rob Hart
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Karen Rose: 'Nergens veilig'

In Nergens veilig beheerst angst het leven van psychiater Tess Ciccotelli. Iemand bedreigt haar patiënten, dwingt hen tot zelfdoding en zorgt dat het lijkt of Tess daaraan schuld heeft. Tess kan de volledige waarheid niet vertellen, daarmee zou ze haar beroepsgeheim schenden. Ook niet wanneer rechercheur Aidan Reagan haar vraagt om een lijst potentiële slachtoffers. Ook niet wanneer zij zelf in gevaar blijkt te zijn. Hoe lang houdt Tess dat vol? En tot welke prijs?
Klik op het boek voor een fragment.

Nergens veilig
Nergens veilig

Auteur: Karen Rose
Bladzijden: 464
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'Perfecte resten' van Hellen Fields

Eind september verscheen Perfecte resten van Helen Fields, het eerste deel van de Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. De vraag over het fragment was: Hoe heet de ex van de vermiste bedrijfsjuriste Elaine? Het juiste antwoord is: Ryan Buxton.


De drie winnaars van een exemplaar van Perfecte resten zijn:
1. Tamara Roosen, Eygelshoven
2. Wietske Blank, 2e Exloermond
3. Angelique Bunschoten, Zuidoostbeemster.

Gefeliciteerd met de prijs, die zo snel mogelijk op bus gaat, alvast veel leesplezier gewenst!


Prijsvraag over 'Dit is Gomorrah' van Tom Chatfield

De Britse auteur Tom Chatfield is specialist in digitale technologie. In Dit is Gomorrah wordt het leven van Azi Bello – loner, hacker en idealist – op zijn kop gezet als de jonge, wanhopige hacker Munira hem om hulp vraagt. Haar neef is gerekruteerd door terroristen en tijdens pogingen hem te redden, ontdekte ze een samenzwering. Ze heeft Azi’s hulp en connecties nodig om haar neef te redden. Maar is Munira wel te vertrouwen? Kan hij  überhaupt iemand vertrouwen wanneer identiteiten binnen slechts een paar klikken op het web gewijzigd kunnen worden?

Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor drie vragen aan de auteur.
Onze vraag luidt: Op welke datum overleed James Denison?

Stuur je antwoord uiterlijk 17 oktober naar via deze MAIL.

Dit is Gomorrah
Dit is Gomorrah

Auteur: Tom Chatfield
Bladzijden: 304
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »