Nogal wat goed nieuws voor de liefhebbers deze keer. We hebben nieuwe boeken van Michael Connelly, In de stilte van de nacht, een verhalen-bundel van Suzanne Vermeer, het derde trilogie-deel van Daniel Cole, Vissen praten niet van Tine Bergen, helaas de laatste 'Bernie Gunther' van Philip Kerr, De fluisterman van North Alex, De terugkeer van C.J. Tudor en De andere vrouw van Daniel Silva. Natuurlijk de winnaars van Systema van Simon de Waal en een nieuwe prijsvraag. Laat de zomer maar komen!

Spannende Boeken Week, D&T-gids en geschenkboekje
Tot en met 21 juni a.s. is er nog één Spannende Boeken Week 2019. Daarvoor schreef thrillerauteur Thomas Olde Heuvelt speciaal het geschenkboekje Dolores Dolly Poppedijn. Lezers ontvangen het geschenk in de boekhandel bij een besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Olde Heuvelts psychologische griezelthriller is een huiveringwekkende vertelling in de traditie van grootmeesters Roald Dahl en Edgar Allan Poe, doordrenkt met inktzwarte humor, aldus de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en organisator van de actieweken.
Vanaf begin deze maand ligt ook de 40ste Detective & Thrillergids van Vrij Nederland in de winkel, digitaal HIER te bestellen bij VN.

Nieuwe Connelly: Renée Ballard ontmoet Harry Bosch

Beter nieuws is er bijna niet: een nieuwe Connelly. Dinsdag a.s. verschijnt In de stilte van de nacht, deel twee in de serie over Renée Ballard en deel 21 alweer van de fraaie reeks over Harry Bosch. Ballard betrapt de inmiddels gepensioneerde Harry Bosch in het archief van de LAPD; nog steeds geobsedeerd door een onopgelost misdrijf. Ze stuurt hem weg, maar werpt zelf een blik op de zaak en die raakt haar. Het gaat om de vermoorde vijftienjarige wegloper Daisy Clayton. Haar lichaam werd achteloos achtergelaten in een container met troep. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.

 
In de stilte van de nacht
In de stilte van de nacht

Auteur: Michael Connelly
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Spannende verhalen-bundel van Suzanne Vermeer

Zeven eilanden, zeven vrouwen, zeven geheimen, kondigt de uitgever aan. Na de zomerthriller Het strandhuis komt er 18 juni alweer nieuw werk van de succesvolle auteur. Een bundel met zeven spannende verhalen die zich allemaal afspelen op – juist – een eiland, van Ibiza tot Bali, van Gran Canaria tot Curaçao.
In het boek is ook het winnende verhaal opgenomen van Vermeers ‘Schrijf je eigen vakantiethriller’-schrijfwedstrijd.

 
De eilanden
De eilanden

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 96
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

Daniel Cole sluit trilogie af met De wolven

In dit laatste deel van de Ragdoll-serie van Daniel Cole, worden Wolf, Baxter en Edmunds geconfronteerd met een onmogelijke nieuwe zaak. William Fawkes’ zelfgekozen isolement wordt doorbroken vanwege de schijnbare zelfmoord van zijn goede vriend Finley Shaw. Om zijn dood te verklaren duikt Wolf samen met Baxter en Edmunds diep in het verleden van zijn vriend. Het wordt een race tegen de klok, stuit Wolf ook nog op vergaande corruptie binnen het korps, en dreigt hij meer te verliezen dan alleen zijn carrière.
Lees HIER een fragment.

 
De wolven
De wolven

Auteur: Daniel Cole
Bladzijden: 352
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

'Metropolis' de laatste Bern Gunther

De veertiende en allerlaatste thriller met Bernie Gunther in de hoofdrol, want Philip Kerr overleed verleden jaar. Metropolis keert terug naar het Berlijn van 1928, kort voordat Hitler en de nazi’s aan de macht komen. Bernie's eerste opdracht is een meervoudige moordzaak, maar de vader van de vijfde gedode prostituée, een beruchte Berlijnse maffiabaas, gaat tot het uiterste om de moordenaar te pakken. Vervolgens worden kreupele, bedelende oorlogsveteranen vermoord. Het lijkt erop dat iemand zich tot doel heeft gesteld de straten van Berlijn te zuiveren van iedereen die niet perfect is. Bernie moet aan de bak.
 
 
Metropolis
Metropolis

Auteur: Philip Kerr
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Vissen praten niet

Vissen praten niet is niet alleen een mooie titel en dito omslag, het is – na Koekoeksjong uit 2013 – de tweede thriller van de Belgische Tine Bergen. Flo wordt verdacht van moord op David De Vadder, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer. Dat gaat over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en doodsbedreigingen over de babyfoon. Een gesprek dat veel verandert. Flo leert wat ze eigenlijk al wist: dat er ergere zaken zijn dan van moord verdacht worden. Een gesprek dat uiteindelijk vooral gaat over wat wordt verzwegen.Want vissen praten niet.
Klik op het boek voor een fragment.
 
Vissen praten niet
Vissen praten niet

Auteur: Tine Bergen
Bladzijden: 224
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »

'De fluisterman' debuut van Alex North

De Fluisterman van Alex North is de thrillersensatie van 2019!”, roeptoetert de uitgever. Weduwnaar Tom Kennedy verhuist met zoon Jake naar het kleine stadje Featherbank voor een nieuwe start. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar er echter vijf jongens: de Fluisterman. Dat was toen en dat hoeft geen invloed te hebben op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam.
Klik op het boek voor een fragment.

 
De fluisterman
De fluisterman

Auteur: Alex North
Bladzijden: 416
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

De terugkeer van C.J. Tudor

Toen Joe Thorne vijftien jaar was, verdween zijn zusje Annie. Vijfentwintig jaar later is Joe terug in zijn geboortedorp Arnhill. Hij heeft een baan aangenomen als leraar Engels op zijn oude middelbare school. Hij heeft het geld nodig door schulden. Terugkomen in zijn oude woonplaats betekent ook dat hij de mensen met wie hij opgroeide opnieuw onder ogen zal moeten komen, evenals de dingen die ze op hun geweten hebben. Dan krijgt hij een anonieme mail: "Ik weet wat er gebeurd is met je zusje". Het gebeurt opnieuw.
Klik op het boek voor een fragment.
 
 
De terugkeer
De terugkeer

Auteur: C.J. Tudor
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Daniel Silva: 'De andere vrouw'

In een geïsoleerd dorpje in Zuid-Spanje schrijft een mysterieuze Franse vrouw haar memoires. De vrouw bewaart een van de grootste geheimen van het Kremlin. Lang geleden heeft de KGB een mol geïnfiltreerd in het hart van het Westen. En die staat nu op het punt de macht te grijpen… De zoektocht naar de waarheid van Gabriel Allon, kunstrestaurateur en meesterspion, brengt hem van het grootste verraad van de twintigste eeuw naar de oevers van de Potomac-rivier bij Washington D.C.

 
De andere vrouw
De andere vrouw

Auteur: Daniel Silva
Bladzijden: 448
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Systema' van Simon de Waal

De vraag over Systema van Simon de Waal was: Hoe heet het dodelijke programma dat in Vector in Novosibirsk wordt ontwikkeld?
Het juiste antwoord luidt: Systema

De winnaars van Systema zijn:
1. Astrid Bubbert uit Leidschendam
2. Mieke Schepens uit IJzendijke
3. Sjaak Vendrig uit Zoetermeer

Gefeliciteerd met de prijzen. De boeken gaan zo snel mogelijk in de bus en op de post.
Alvast veel leesplezier gewenst!

Nieuwe prijsvraag

Deze keer kunt u een exemplaar winnen van het boek Reset van Blake Crouch.
Lees het fragment bij het boek en beantwoord de volgende vraag:
Hoe heet de baas van het bedrijf dat Helena min of meer carte blanche wil geven voor het ontwikkelen van een middel tegen het vergeten?
Stuur uw antwoord uiterlijk 27 juni naar ons op. KLIK HIER om het antwoord te versturen.

 
Reset
Reset

Auteur: Blake Crouch
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »