Van alles wat deze keer: Nele Neuhaus komt in de juiste maand met Moederdag en Jane Harper met haar derde Aussie-thriller,
Verlaten. Uit het Noorden komen de Zweedse Ninni Schulman met Alleen jij en Varg Veum-veteraan Gunnar Staalesen met de 22ste, Laat de kinderen tot mij komen
Na de winnaars van de vorige prijsvraag over De Mitford-moorden van Jessica Fowlers en de nieuwe prijsvraag over Duimkruid, het debuut van Eshter Teunissen. Tot slot, maar zeker niet op de laatste plaats de plaats delict met de genomineerden voor de Bookspot Gouden Strop en Schaduwprijs 2019.

Moederdag van Nele Neuhaus

In de nieuwe Taunus-thriller van Neuhaus over patholoog Oliver von Bodenstein en rechercheur Pia Kirchhoff leidt de vondst van het lichaam van Theodor Reifenrath naar een graf met drie vrouwenlichamen. Pia ontdekt dat de laatste decennia bijna elk jaar rond Moederdag een vrouw is verdwenen. Het is bijna Moederdag, dus Pia en haar collega’s moeten alles op alles zetten om voor die tijd te achterhalen of Reifenrath achter deze moorden zat, of dat de moordenaar binnenkort zijn volgende slachtoffer zal maken.

 
Moederdag
Moederdag

Auteur: Nele Neuhaus
Bladzijden: 480
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Verlaten, derde 'outback-policier' van Jane Harper

“Prachtig, intens portret van Australische gemeenschap in de outback”, oordeelde Trouw onlangs over de derde policier van Harper die verrassend debuteerde met Droogte. Drie broers. Een dode. Geen antwoorden. Daar draait het om in Verlaten. In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten. Het verstoort het wankele evenwicht op de boerderij. Al snel spelen de verdenkingen hoog op…
Klik op het boek voor een fragment.

 
Verlaten
Verlaten

Auteur: Jane Harper
Bladzijden: 416
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Liefde maakt blind in 'Jij alleen'

Ninni Schulman (1972) is een voormalig journaliste en nu fulltime schrijfster in Stockholm. In Jij alleen maakt de lezer kennis met Paul, weduwnaar en bewaker in de metro van Stockholm. Hij ontmoet Iris, freelance designer, die eveneens genoeg heeft van haar eenzaamheid. Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze alleen nog maar oog hebben voor elkaar. Iris' wereldje wordt wel erg klein en haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als ze beweert. Terecht. Iris en Paul stevenen regelrecht af op een ramp...
“Een beklijvende thriller die begint bij ons diepmenselijke verlangen naar liefde en onze droom om onmisbaar te zijn”, aldus de uitgever. “Maar het eindigt totaal ergens anders…”
Klik HIER voor een fragment.

 
Jij alleen
Jij alleen

Auteur: Ninni Schulman
Bladzijden: 352
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »

22ste thriller over Noorse priv├ędetective Varg Veum

De Noorse auteur Gunnar Staalesen woont in Bergen waar ook zijn privédetective Varg Veum woont en werkt. In deel 22 van de ook verfilmde reeks, Laat de kinderen tot mij komen, wordt Varg Veum door de politie van zijn bed gelicht, op verdenking van betrokkenheid bij een pedofielennetwerk. Hij is in de val gelokt omdat er kinderporno op zijn pc staat. Voor de politie staat zijn schuld echter vast. Veum ziet nog maar één optie: ontsnappen uit het politiebureau en op eigen houtje er achter proberen te komen wie de ware schuldige is.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Laat de kinderen tot mij komen
Laat de kinderen tot mij komen

Auteur: Gunnar Staalesen
Bladzijden: 384
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Nomade, eerste deel trilogie over MI6-agent

De Brit James Swallow schrijft boeken en scripts voor videogames, radio en televisie. Nomade, is het eerste deel van een trilogie rond MI6-agent Marc Dane.  Die werkt vanachter zijn bureau maar bevindt zich als enige overlevende van een gewelddadige aanval op zijn team plots middenin de actie. Wanneer alle bewijzen Marc als verrader aanwijzen, volgt een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren. Terwijl hij eigenlijk niemand kan vertrouwen, moet hij gedwongen samenwerken met de Rubicon groep en hun leider Lucy Keyes. Een terroristische aanval dreigt en kunnen zij die stoppen?

 
Nomade
Nomade

Auteur: James Swallow
Bladzijden: 512
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'De Mitford-moorden' van Jessica Fowlers

Om een exemplaar van De Mitford-moorden te winnen moest je het goede antwoord geven op de vraag:
Louisa wordt door haar oom Stephen meegenomen/ontvoerd in de trein. Wat is het eindstation van van hun reis?
Dat luidde: Hastings.

De winnaars zijn:
R. Akrouh, Delft
Yvet Lubben, Almelo
Jos Schepers, Culemborg

Gefeliciteerd, de prijzen gaan zo snel mogelijk op de post. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'Duimkruid', historische thriller van Esther Teunissen

Het debuut van Esther Teunissen (1967) is een oer-Hollandse historische thriller die speelt in 1525 rond het Binnenhof in Den Haag. Een moord, een vijftienjarige verdachte, en een moeder die overtuigd is van zijn onschuld. Wanhopig probeert ze haar kind van de doodstraf in kokende olie te redden, maar stuit op een beerput vol leugens, geheimen, valsemunters en politieke belangen. De hogere en de lagere kringen, raadszalen, martelkamers en louche herbergen zijn de plaatsen van handeling.
Duimkruid gaat, volgens de uitgever, over de strijd om rechtvaardigheid in een wereld vol religieuze onrust, waarin een eerlijke procesgang niet voor zich spreekt, maar manipulatie en chantage des te meer.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment en beantwoord de vraag:
De echtgenote van raadsheer Berendrechtsz bevalt van een kind. Zoon of dochter?

Stuur uw antwoord op de vraag voor 17 mei via deze MAIL naar ons en maak kans op een van de drie exemplaren van Duimkruid die we onder de inzenders met het juiste antwoord verloten.

 
Duimkruid
Duimkruid

Auteur: Esther Teunissen
Bladzijden: 288
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Genomineerden Bookspot Gouden Strop en Schaduwprijs 2019

De vijf genomineerde boeken voor de BookSpot Gouden Strop 2019 zijn:
Kefah Allush – De munt van Judea
Henk Apotheker & Kirsten van Dissel – Erfenis
Kasper van Beek - Vogelvrij
Samantha Stroombergen – De witte kamer
Felix Weber – Genadeschot
 
Zij maken kans op een geldbedrag van € 20.000. Daarnaast ontvangen de genomineerden ieder € 1000. De shortlist van de BookSpot Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, is samengesteld door een vakjury bestaamde uit Anniko van Santen (voorzitter en presentator-eindredacteur 'Opsporing Verzocht'), Jos van Cann (thrillerrecensent VN en thrillerboek.nl), Lilian Hulzebos (medewerker Biblionet Groningen),Gijs Korevaar (eigenaar Thrillerweb en thrillerrecensent) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen).

Schaduwprijs
De munt van Judea en Vogelvrij zijn daarnaast ook genomineerd voor de BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste thrillerdebuut, en maken daarmee kans op de prijs van € 2000. Genomineerd voor de BookSpot Schaduwprijs zijn:
Kefah Allush – De munt van Judea
Kasper van Beek - Vogelvrij
Erik Betten – Quarantaine

De jury van de BookSpot Schaduwprijs 2019 bestaat uit: juryvoorzitter Peter Römer (thrillerauteur en voorzitter GNM), Linda Jansma (thrillerauteur, GNM bestuur), Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard), Isa Maron (thrillerauteur, GNM bestuur) en Willem Asman (thrillerauteur en winnaar BookSpot Gouden Strop 2018).
 
5 Uur live
Beide shortlists zijn 1 mei jl. bekendgemaakt door Anniko van Santen en Peter Römer bij Daphne Bunskoek in 5 Uur Live.
De winnaars van de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs worden op 29 mei bekendgemaakt, kort voor de start van de Spannende Boeken Weken, dit jaar van 1 t/m 21 juni.
 
Geschenkboekje door Thomas Olde Heuvelt
Thrillerauteur Thomas Olde Heuvelt schrijft het geschenk voor de Spannende Boeken Weken 2019. Lezers ontvangen het geschenk in de boekhandel bij een besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. In het geschenk, getiteld Dolores Dolly Poppedijn, glijdt Charlotte na de dood van haar baby Dolores steeds verder af in haar verlangen om haar perfecte baby te herscheppen. Olde Heuvelts psychologische griezelthriller is een huiveringwekkende vertelling in de traditie van grootmeesters Roald Dahl en Edgar Allan Poe, doordrenkt met inktzwarte humor, aldus de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en organisator van de actieweken. Klik HIER voor het hele persbericht.