Nog een paar nachtjes slapen dan verschijnt de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer, Het strandhuis. Ook haar Amerikaanse evenknie, Nora Roberts, heeft een nieuwe thriller: Onderstromen. De Zweedse Maria Adolfsson debuteert met Misleiding, het eerste deel van de Doggerland-trilogie en - speciaal voor Secretaressedag - is er nieuw werk van Renée Knight, De secretaresse. Wolfsangel is het historische thrillerdebuut van Aslak Nore.
Uiteraard de winnaars van Nathan Z. van Arjen Alberts en de nieuwe prijsvraag over De Mitford-moorden van Jessica Fowlers.
Plaats Delict is deze keer - hoe kan het ook anders - de Bookspot Gouden Strop, waarvoor de CPNB de tien genomineerde boeken bekend heeft gemaakt.

Het strandhuis, de nieuwe Suzanne Vermeer

Nog een paar nachtjes slapen…  komende woensdag verschijnt de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer, Het strandhuis. Hoofdpersoon deze keer is bestsellerauteur Gemma Kastelijng. Zij en haar vriendinnen van vroeger maken een reeks vreemde gebeurtenissen mee die de afspraken uit het verleden op scherp zetten. Een dode, een stem uit het verleden, iemand stalkt hen. Degene die ze verdenken kan het onmogelijk zijn. Dus nemen ze weer contact op met elkaar. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.
 
 
Het strandhuis
Het strandhuis

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 312
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Inspecteur Karen Hornby ontrafelt geheim op Doggerland

Het debuut van Maria Adolfsson is dé nieuwe Scandinavische thrillersensatie van dit jaar, roept de uitgever al op voorhand. Inspecteur Karen Hornby moet alles op alles zetten om de geheimen van het eiland Doggerland te ontrafelen. Hornby wordt na een feest wakker naast haar baas. Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord en wordt Karen op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt de ex van haar baas te zijn. De complicaties verergeren en Karen realiseert zich dat het onderzoek verstrikt raakt in persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland. 
Klik HIER voor een fragment.

 
Doggerland - Misleiding
Doggerland - Misleiding

Auteur: Maria Adolfsson
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Onderstromen, nieuwe Nora Roberts thriller

“Achter de gesloten deuren van het perfecte gezin heerst de angst”, kondigt de uitgever Onderstromen aan, de nieuwe thriller van de succesvolle Amerikaanse Nora Roberts.Vader Graham Bigelow is een succesvolle chirurg, de moeder van het gezin is een mooie vrouw, een graag geziene verschijning in de gemeenschap. Maar achter de gesloten deuren leven de kinderen Zane en Britt Bigelow in angst. Op een dag komt Zane vier minuten te laat en gaat met zijn vader in discussie. Met alle gevolgen van dien.
Jaren later is Zane een succesvolle advocaat geworden, en keert hij terug naar Lakeview, vastbesloten om de demonen van vroeger voor altijd te laten rusten. Er is ook een nieuwe bewoonster, Darbey McCrae…..

 
Onderstromen
Onderstromen

Auteur: Nora Roberts
Bladzijden: 480
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Noorse nazi-spijtoptant neemt wraak

In het thrillerdebuut van de voormailige Noorse beroepsmilitair en non-fictie auteur Aslak Nore keert de Noorse soldaat Henry Storm gedesillusioneerd terug van het Oostfront waar hij vocht aan de zijde van de Duitsers. Om zijn omgeving laten zien dat hij het nationaalsocialisme achter zich heeft gelaten en wraak wil nemen op de nazi's gaat hij als spion voor de geallieerden terug naar Duitsland en probeert te achterhalen of de geheime raketbasis in Peenemünde die een superwapen moet huisvesten, echt bestaat.
Werner Sorge is officier voor de Duitse geheime dienst en moet Storm uit zien te schakelen. Daarbij zet Sorge zijn eigen geheime wapen in: een beeldschone Poolse die gerekruteerd is als Duitse agent.
Klik HIER voor een fragment.


 
Wolfsangel
Wolfsangel

Auteur: Aslak Nore
Bladzijden: 355
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

De secretaresse van Renée Knight

In de psychologische thriller De secretaresse - de opvolger van haar sterke debuut Disclaimer - stelt Renée Knight de vraag: wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, er het beste uitziet, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt? Of is het iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken… Klik op het boek voor een fragment.

 
De secretaresse
De secretaresse

Auteur: Renée Knight
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag over De Mitford-moorden van Jessica Fowlers

Jessica Fellowes schreef de boeken over de serie Downton Abbey. Geen wonder dat de uitgever haar thriller omschrijft als 'Downtown Abbey meets Agatha Christie'. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat één van de zes Mitford-zussen centraal ”alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig”.
Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om de deze vraag te kunnen beantwoorden:
Louisa wordt door haar oom Stephen meegenomen/ontvoerd in de trein. Wat is het eindstation van van hun reis?
Stuur het goede antwoord vóór 3 mei a.s. via deze MAIL

 
De Mitford-moorden
De Mitford-moorden

Auteur: Jessica Fellowes
Bladzijden: 376
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'Nathan Z.' van Arjan Alberts

De vraag over Nathan Z. van Arjan Alberts was: waaraan denkt Suus Nathan Z. te herkennen in de tbs-kliniek?
Het goede antwoord luidt: het Chaturanga spel (hij speelde dit met haar broer).

De winnaars zijn:
1. Linda Hilgers uit Vlijmen
2. Irene Niec uit Oosterhout
3. Corine Smans uit Tilburg

Gefeliciteerd met de prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.
Veel leesplezier!

PD: Longlist Bookspot Gouden Strop

Eerder deze week zijn de tien boeken bekend gemaakt die op de longlist staan voor de BookSpot Gouden Strop 2019, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller van afgelopen jaar. Uit deze longlist selecteert de jury terug tot een aantal genomineerden.
De jury bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter Anniko van Santen (presentatrice Opsporing Verzocht), Jos van Cann (thrillerrecensent), Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen), Gijs Korevaar (eigenaar Thrillerweb en thrillerrecensent) en Lilian Hulzebos (medewerker Biblionet Groningen).
 
De genomineerden
De munt van Judea - Kefah Allush
Erfenis - Henk Apotheker & Kirsten Van Dissel
Vogelvrij - Kasper van Beek          
Bling Bling 3 – Jan van der Cruysse
Het negende gebod – Chris Houtman
Arizona Blues – Elvin Post
De witte kamer – Samantha Stroombergen
Verloren in Berlijn – Marjolijn Uitzinger
Genadeschot – Felix Weber
De Uitverkorene – Igor Znidarsic

Zowel de shortlist voor de BookSpot Gouden Strop en voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, worden 1 mei a.s. bekend gemaakt.

 
Bling Bling 3. Toen was er nog maar één
Bling Bling 3. Toen was er nog maar één

Auteur: Jan Van der Cruysse
Bladzijden: 355
Prijs: € 14.99

Informatie  Meer informatie »