M.J. Arlidge schreef een thriller zonder Helen Grace die zich niet in Engeland afspeelt en Joël Dicker schreef er een over de mysterieuze verdwijning van een journaliste. Jordan Harper schreef Kind van de rekening, Middenwater is de nieuwe Arne Dahl en de Jamaicaanse Sara Collins leverde een historische thriller af met De bekentenissen van Frannie Langton.

Na de drie winnaars van De angst van C.L. Taylor, nieuwe kansen in de prijsvraag, deze keer om Nathan Z. van Arjan Alberts te winnen.

Plaats delict is deze keer Spanje, vakantieland bij uitstek maar leer het beter kennen door haar thrillers!

Arlidge-thriller zonder Helen Grace

M.J. Arlidge – bekend van de sterke reeks rond politie-inspecteur Helen Grace – heeft zijn eerste thriller buiten deze succesvolle serie klaar: Kom je spelen? Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie, die beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden. Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politiebureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: ‘Omdat jij mij zal doden.’

 
Kom je spelen?
Kom je spelen?

Auteur: M.J. Arlidge
Bladzijden: 512
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

Joël Dicker: De verdwijning van Stephanie Mailer

Orphea is een rustige badplaats in de Hamptons, een paar uur rijden van New York. Een stadje waar niet veel gebeurt, tot het op de avond van 30 juli 1994 wordt opgeschud door een afschuwelijk incident: De burgemeester van de stad en zijn familie worden thuis vermoord, evenals een toevallige voorbijganger die getuige was. Twee jonge politieagenten, Jesse Rosenberg en Derek Scott weten de moordenaar te pakken; het bewijs is zeer overtuigend. Twintig jaar later vertelt de journaliste Stephanie Mailer aan Jesse dat hij destijds een belangrijke fout heeft gemaakt. Voor hij haar uitvoeriger kan spreken, verdwijnt ze onder mysterieuze omstandigheden.
Klik op het boek voor een fragment.

 
De verdwijning van Stephanie Mailer
De verdwijning van Stephanie Mailer

Auteur: Joël Dicker
Bladzijden: 608
Prijs: € 25

Informatie  Meer informatie »

Volwassen worden op de vlucht voor vaders vijanden

"Een opwindend, ruig verhaal over een ten dode opgeschreven meisje dat moet vechten en stelen om in leven te blijven, in de leer bij de meest angstaanjagende man die ze kent – haar vader", zegt de uitgever over Jordan Harpers nieuwe thriller: Kind van de rekening.

De elfjarige Polly McClusky wordt onverwacht herenigd met haar vader Nate, die net uit de gevangenis komt. Hij haalt haar van school en neemt haar mee in een wereld van diefstal, geweld en een constante doodsbedreiging. Hij doet dat om haar leven te redden, want Nate heeft in de gevangenis gevaarlijke vijanden gemaakt. De bende heeft haar moeder al vermoord en Polly is hun volgende doelwit. Kan hun steeds sterker wordende band het gevaarlijke bestaan aan? Zullen ze ooit een eerlijk leven leiden, zonder angst?

 
Kind van de rekening
Kind van de rekening

Auteur: Jordan Harper
Bladzijden: 304
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Derde deel Arne Dahls Berger & Blom-reeks

In het derde deel van de Berger & Blom-reeks, Middenwater, wordt Sam Berger verdacht van een moord die hij niet heeft gepleegd en ligt zijn partner Molly Blom in coma. In afwachting van nadere instructies vlucht hij naar de Zweedse scherenkust. Intussen dreigt in Stockholm een terroristische aanslag en lijkt een moordenaar vrijuit te gaan. Is Berger de oplossing of is hij deel van het probleem?

 
Middenwater
Middenwater

Auteur: Arne Dahl
Bladzijden: 448
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Slaaf. Prostituee. Slachtoffer. Moordenaar. Wie is de echte Frannie Langton?

De bekentenissen van Frannie Langton is het thrillerdebuut van de Britse Sara Collins. Het verhaal speelt zich af in Londen, 1826.  Het dienstmeisje Frannie Langton staat terecht voor de moord op haar werkgevers en de verklaringen tegen haar stapelen zich op: ze zou een hoer zijn, een verleidster. En misschien is dat allemaal ook wel waar. Maar het is niet de volledige waarheid.
Frannie heeft een ander verhaal te vertellen. Een vraag blijft echter maar door haar hoofd spoken: zou ze echt de enige persoon van wie ze ooit gehouden heeft, vermoord kunnen hebben?

 
De bekentenissen van Frannie Langton
De bekentenissen van Frannie Langton

Auteur: Sara Collins
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag C.L. Taylors 'De angst'

De vraag over De angst van C.L. Taylor luidde: in welk vak geeft Mike les?
Het antwoord: karate.

De winnaars van het boek zijn:
Carla van Dijk, Bunschoten-Spakenburg
Roger de Maertelaere, Wondelgem (B)
Jens Oostland, Groningen.

Gefeliciteerd en de boeken gaan zo snel mogelijk op de post.
Veel leesplezier alvast!
 

Nieuwe prijsvraag: Win het boek 'Nathan Z.' van Arjan Alberts

Een thriller die zich in een tbs-kliniek en omgeving afspeelt. Toch wel uniek in Nederland. De auteur werkte 17 jaar voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de laatste jaren als coördinerend inspecteur, en was verantwoordelijk voor incidentonderzoek in gevangenissen en tbs-klinieken.

Fragment & vraag
Klik op het boek vooor het fragment.
Waaraan denkt Suus Nathan Z. te herkennen in de tbs-kliniek?

Laat ons de juiste oplossing uiterlijk 18 april weten. Klik HIER om uw oplossing naar ons te sturen.

 
Nathan Z.
Nathan Z.

Auteur: Arjan Alberts
Bladzijden: 288
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

PD Spanje

"Een Spaanse auteursgids voor Spaanse misdaadfictie. Spaanse Noir zal je nieuwe obsessie zijn." Dat was het uitgangspunt voor het artikel dat de Spaanse auteur Víctor del Árbol onlangs samenstelde voor CrimeRead.com. Spanje is ongelooflijk mooi. Maar elke schoonheid heeft zijn keerzijde. En om een samenleving goed en diepgaand te begrijpen, moet je de schrijvers ervan lezen, alsdus Del Árbol: “Ik bied hier een paar van de beste Spaanse misdaadschrijvers aan – een oneerlijke en subjectieve lijst, om zeker te zijn.”

La lista
Rafael Chirbes – Crematorium (2007, Crematorium)
Eugenio Fuentes – Het bloed van de engelen (2007, La sangre de los ángeles)
Andreu Martín – Barcelona connection (1988, Barcelona connection)
Manuel Vázquez Montalbán – Tahiti ligt bij Barcelona (1979, Los mares del Sur)
Domingo Villar – Het strand van de verdronkenen (2006, La playa de los ahogados)
Alicia Giménez Barlett – Death Rites (1996, Ritos de Muerte)
Vicente Garrido – The Trail of the Killer (2010, El rastro del asesino)
Juan Madrid – A Friendly Kiss (1980, Un beso de amigo)
Mariano Sánchez Soler – The Death of the Marquises of Urbina (2013, La muerte de los marqueses de Urbina)
Lorenzo Silva – The Impatient Alchemist (2000, El Alquimista impaciente).

 
Het bloed van engelen
Het bloed van engelen

Auteur: Eugenio Fuentes
Bladzijden: 317
Prijs: € 19.9

Informatie  Meer informatie »