Twee mededelingen vooraf voor de agenda. Zaterdag 3 november van 14.00 uur tot 15.30 uur worden Yvonne Franssen (nieuwe thriller Schaduwen en Mascha Gesthuizen (nieuwe roman Halverwege het einde) geïnterviewd bij boekhandel Krings.
Zaterdag 24 november is Hugo Luijten om 14.00 uur ook te gast bij boekhandel Krings om te praten over Verassend, zijn verrassende debuutthriller.
Plaats Delict Nederland en Vlaanderen zou je deze aflevering kunnen noemen. Nieuwe boeken van Chris Houtman, René Appel, Suzanne Vermeer en het thrillerdebuut van Soraya Vink. Ook goed nieuws voor de fans van de Vlaamse auteurs Asoe (Van In is terug!) en Hilde Vandemeeren, en voor de prijswinnaars van de vorige prijsvraag plus een nieuwe prijsvraag. Deze keer over Gebroken meisjes van Simone St james.
 

Chris Houtmans 'Getal van het beest'

Houtman debuteerde verleden jaar met Akte van Berouw waarmee hij een nominatie voor de Bookspot Gouden Strop in de wacht sleepte en de Hebban Thriller Clubprijs won. Al snel daarna verscheen Het negende gebod en nu is er zijn nieuwe thriller: Getal van het beest. Daarin reist televisiemaakster Hannah Soehari naar de VS om een documentaire te maken over religieuze steun voor president Trump. Ze krijgt onverwacht hulp van haar oude high school-liefde, Rick Hurley, die kampt met PTSS na een paar jaar in Irak en Afghanistan.

Gevaren
Enkele maanden later werkt hij in Nederland als veiligheidsexpert bij de Amerikaanse ambassade. Hannah ontdekt via hem welke gevaren Europa bedreigen, zowel uit fundamentalistisch-islamitische als christelijke hoek. Een race tegen de klok volgt waarbij ze gaandeweg steeds meer gaat twijfelen aan de werkelijke motieven van Rick.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Getal van het beest
Getal van het beest

Auteur: Chris Houtman
Bladzijden: 400
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

René Appel: 'Dansen in het donker'

Dansen in het donker is de titel van nieuw boek van René Appel (1945), tweevoudig winnaar van de Gouden Strop en zijn thriller Schone handen is in 2015 verfilmd met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten in de hoofdrollen. In zijn meest recente boek staat op een donderdagnacht de politie op de stoep bij Inge: er is iets verschrikkelijks gebeurd met Inges man. Het gezin belandt hierdoor in een moeilijke periode. Zoon Finn slaat een voor zijn moeder onbegrijpelijke religieuze weg in. Zijn broer Olaf zoekt naar het werkelijke verhaal achter het ongeluk van zijn vader. Inge wordt ook nog eens lastiggevallen door een man die haar blijft herinneren aan beloftes uit een verleden dat ze juist achter zich wil laten. In een spannende ontknoping laat Appel de verschillende verhaallijnen bij elkaar komen.
Klik op boek voor een fragment.

 
Dansen in het donker
Dansen in het donker

Auteur: René Appel
Bladzijden: 282
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Persona', debuutthriller van Soraya Vink

Prijs: €15.00  384 pagina’s
 
Soraya Vink is redacteur en thrillerrecensent bij Hebban.nl en debuteert met Persona nu ook als thrillerauteur. Daarin is rechercheur Elvira Selas moeten stoppen als undercoveragente en na een sabbatical krijgt ze een laatste kans bij de afdeling Zware Criminaliteit. Haar eerste zaak is een raadselachtige lugubere dubbele moord waarbij twee keer een rouwkaart met een Latijnse tekst ligt. Een seriemoordenaar?
Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira's undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Ze vermoedt namelijk dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en is vastberaden hem te vinden. Daarom moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.
Klik HIER hier voor een inkijkexemplaar.

 
Persona
Persona

Auteur: Soraya Vink
Bladzijden: 384
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »

'IJskoud', de winterthriller van Suzanne Vermeer

Voor de liefhebber: de nieuwe winterthriller van Suzanne Vermeer is er: IJskoud. Daarin draait het om de mysterieuze verdwijning van de zestienjarige Johanna van Vliet tijdens de oudjaarsnacht 1992. Vijfentwintig jaar na dato doet inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam een ultieme poging hem alsnog op te lossen. De familie blijkt echter onaangenaam verrast hier door. Alleen Johanna’s nichtje Olivia toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek, maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.
Klik op het boek voor een fragment.

 
IJskoud
IJskoud

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 312
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

Aspe zet gepensioneerde Van In weer aan het werk

Goed nieuws voor de fans van Pieter Aspe. Op z'n 65ste begint Vlaanderens meest gelauwerde en best verkochte thrillerschrijver met een nieuwe reeks over commissaris Van In. Die is nu echter met pensioen, zit duidelijk niet lekker in zijn vel en van Hannelore Martens, de kinderen en Guido Versavel is geen spoor meer te bekennen.

Tien boeken
Van In Episode 1 is de start van een nieuwe reeks die tien boeken zal omvatten. “Wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde van de reeks de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren”, belooft de auteur op zijn nieuwe site.

 
Van In Episode 1
Van In Episode 1

Auteur: Pieter Aspe
Bladzijden: 320
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

'Rusteloos' debuut van Damen & Vandermeeren

Rusteloos is het thrillerdebuut van Damen & Vandermeeren. Hilde Vandermeeren won onder meer met Schemerzone de Hercule Poirotprijs 2017 en haar partner in crime, of liever in Rusteloos, deze keer is de advocaat Walter Damen die in Vlaanderen bekendheid geniet door verschillende media-zaken en hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.

Rusteloos
In Rusteloos werkt de jonge strafpleitster Kirsten voor een gerenommeerd advocatenkantoor in Lissabon. Wanneer de dochter van een Portugese partijvoorzitter vermist wordt, krijgt Kirsten haar eerste grote strafzaak. Een Vlaamse projectontwikkelaar wordt verdacht van betrokkenheid daarbij. De publieke opinie veroordeelt hem bij voorbaat, de druk van de media is enorm. Haar cliënt houdt zijn onschuld vol, maar is hij te vertrouwen? Een onderzoeksjournalist ontdekt feiten die een nieuw licht werpen op de zaak.

 
Rusteloos
Rusteloos

Auteur: En Vandermeeren Damen
Bladzijden: 304
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars 'Negendoder' van Ule Hansen

De vraag uit de vorige nieuwsbrief, over de nieuwe thriller van Ule Hansen, Hoe mooi je bent, luidde:
Wat is de functie van mevrouw Szymanska bij de Poolse politie?
Het goede antwoord luidt: hoofdinspecteur (in Breslau).

De prijswinnaars van Negendoder, het debuut van het Duits/Amerikaanse duo, zijn:
1. D. Burger uit Wormerveer
2. J. Pronk uit Den haag
3. H. Hoenstra uit Apeldoorn

Gefelicteer, de prijs komt zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Prijsvraag

In deze nieuwsbrief kunt u het boek Gebroken meisjes winnen van Simone St James.

De vraag die u moet beantwoorden is:
Wat is de relatie van de veroordeelde Christopher met de vermoorde Deb?

Stuur de oplossing uiterlijk 15 november naar ons. Klik HIER voor het antwoord te geven.

 
Gebroken meisjes
Gebroken meisjes

Auteur: Simone St. James
Bladzijden: 392
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »