Voor de agenda: zondagmiddag 30 september a.s. is auteur Jeroen Windmeijer te gast bij boekhandel Krings in Sitrtard om te praten over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers-complot (zie ook de nieuwsbrief van 24 augustus jl.). In deze nieuwsbrief aandacht voor de eerste thriller die zich afspeelt in Noord-Korea, Mijn laatste leugen van Riley Sager, het tweede avontuur van Hercule Poirot in de serie van Sophie Hannah, de film en het boek De weduwen van Linda la Plante, de prijswinnaars van de prijsvraag over In dromen lieg je niet van Malin Persson Giolito en natuulijk een nieuwe prijsvraag. Toetje: Plaast Delict is Beijing.

Thriller over spannendste land: Noord-Korea

Noord-Korea is nog steeds een mysterie voor het Westen. Journalist D.B. John woonde lange tijd in Zuid-Korea en bezocht als een van de weinige westerlingen de noorderburen regelmatig. In zijn thrillerdebuut Ster van het Noorden zoekt Jena Williams nog steeds haar tweelingzus die Noord-Koreaanse spionnen tweeëntwintig jaar eerder ontvoerden. Haar poging toegang te krijgen tot dat land brengt haar onder de aandacht brengt van de CIA. Aanwijzingen dat haar zus gevangen zit, doet haar besluiten deel te nemen aan een geheime missie. Gevolg: een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat.
Ster van het Noorden
Ster van het Noorden

Auteur: D.B. John
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

De geschiedenis herhaalt zich...

Riley Sager (vorig boek: De laatste meisjes en geprezen door Stephen King, Karin Slaughter en Lisa Gardner) vertelt in Mijn laatste leugen het verhaal van Emma, die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in een Amerikaans zomerkamp. In Camp Nightingale verdwenen haar cabin-mates spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter.
Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. De kampleiding van Camp Nightingale vraagt haar voor een zomerschildercursus en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Ze overnacht in dezelfde cabin als toen en weer verandert die in een plaats delict…
Klik op het boek voor een fragment.
Mijn laatste leugen
Mijn laatste leugen

Auteur: Riley Sager
Bladzijden: 415
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Poirot's tweede nieuwe avontuur

Altijd leuk: een nieuw Hercule Poirot mysterie. De nieuwe erfgenaam is na De Monogram-moorden het tweede Poirot-mysterie van de Britse Sophie Hannah die het stokje van Agatha Christie lijkt te hebben overgenomen. Daarin treft Poirot een boze Sylvia Rule aan voor zijn deur die hem verwijt haar een brief te hebben gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op voor haar totaal onbekende Barnabas Pandy. Poirot is geschokt, maar treft ene John McCrodden aan die hem van hetzelfde beschuldigt. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.
Het mysterie van de drie kwarten
Het mysterie van de drie kwarten

Auteur: Sophie Hannah
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

'Weduwen': film en boek

Linda la Plante, een van de meest succesvolle leveranciers van thrillers en scripts voor Britse politieseries (o.m. Prime Suspect) is terug. Widows, een van haar televisieseries uit de jaren tachtig is verfilmd en komt dit najaar in de bioscoop (Regie: Steve McQueen en o.a. met Viola Davis, Colin Farrell en Liam Neeson).
Reden om ook het boek Weduwen opnieuw uit te brengen. Drie mannen komen om bij een bankoverval en laten drie radeloos en ontredderde vrouwen achter. Eén van hen ontdekt een kluis met een pistool, geld en een uitgewerkt plan voor een overval. De twijfel slaat toe, ze moet een beslissing nemen. Gaat ze zo snel mogelijk alles vergeten? Gaat ze alles overdragen aan de politie? Of is het juist beter om eerst met de andere vrouwen samen te komen?
Klik op het boek voor een fragment.
Weduwen
Weduwen

Auteur: Lynda la Plante
Bladzijden: 416
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars 'In dromen lieg je niet' van Malin Persson Giolito

Het antwoord op de vraag waar een week na de moord op Maja ongeregeldheden uitbreken is: Djursholm

De gelukkige winnaars zijn:
1. H. van Veldhuizen uit Ede
2. J. van Doornik uit Amersfoort
3. T. Oosterveen uit Hoogeveen

Prijsvraag over 'De echtgenote' van Alafair Burke

De prijsvraag gaat over De echtgenote van de Amerikaanse auteur Alafair Burke, die als officier van justitie gespecialiseerd was in huiselijk geweld. Daar put ze uit voor haar thrillers. Blijf je trouw aan je man als hij je meesleurt in zijn val? Daar draait het in haar nieuwste boek om. Wanneer Jason, een bekende en briljante professor, door een jonge studente wordt beschuldigd van seksueel wangedrag, wordt zijn echtgenote Angela gedwongen om een tweede blik te werpen op zowel de man met wie ze trouwde als de vrouwen die ze weigert te geloven. En dan brengt een andere vrouw, Kerry Lynch, een nog verontrustender aantijging naar voren en begint Angela’s perfecte leven uiteen te vallen. Jason houdt vol dat hij onschuldig is en Angela gelooft hem. Nog wel. Want als Kerry plots verdwijnt, begint haar twijfel het te winnen van haar loyaliteit als echtgenote. Als ze wordt opgeroepen voor Jason te getuigen, realiseert ze zich dat er duistere geheimen naar boven kunnen komen. Geheimen die ze liever voor zich houdt…

Fragement en vraag
Klik op het boek voor het fragment om de vraag te beantwoorden van welk gedrag Rachel Zack beschuldigt.
Oplossingen uiterlijk 20 september naar ons sturen: klik HIER.
De echtgenote
De echtgenote

Auteur: Alafair Burke
Bladzijden: 352
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: Beijing

Paul French is een Britse schrijver over moderne Chinese geschiedenis en de hedendaagse Chinese samenleving (onder meer het true crime boek Midnight in Peking). Hij zette onder de titel Beijing: Finding Crime in a Harmonious City. In Search of Beijing's Spies, Private Eyes, and Homicides in een artikel de stand van zaken op een rij voor wat betreft de hedendaagse misdaadliteratuur in China. Ook bij GoodReads bevindt zich een indrukwekkende lijst thrillers hierover.
Het meeste daarvan is echter niet vertaald (Engelstalig), dus wij zetten wat vertaalde thrillers op een rij.

Rechter Tie
Daarbij kunnen de klassieke politieromans van Robert van Gulik (1910-1967), die zich in het China van de vorige eeuw afspelen, over rechter Tie, Tsjiao Tai, Ma Joeng, Tao Gan en wachtmeester Hoeng, natuurlijk niet onvermeld blijven.
- Qui Xiaolong – politieromans over Inspecteur Chen: Het karakter van de draak (A Case of Two Cities 2006); Als rood zwart is (When Red is Black, 2004); Een delicate dans (A Loyal Character Dancer, 2002) en Dood van een rode heldin (Death of a Red Heroine, 2000)
- Peter May – politieromans over Margaret Campbell en Li Yan: De seriemoordenaar (Chinese Whispers, 2004); De rivaal (The Runner, 2003); De slangenkop (Snakehead, 2002); De moordkamer (The Killing Room, 2000); Het vierde offer (The Fourth Sacrifice, 1999); De vuurmaker (The Firemaker, 1999)

- Chan Ho-kei – Hongkong noir (13/67, 2014)
- Julie O'Yang – China noir (2008)
- S.J. Rozan – Chinatown (China Trade, 1994)
- Lisa See – Diep in het hart (The Interior, 1999); De bloem van Beijing (Flower Net, 1997)
- Wang Shuo – Spannend spel (Wande jiu shi xintiao, 1989)
- Stephen Leather – De Chinees (The Chinaman, 1991).
Hongkong Noir
Hongkong Noir

Auteur: Chan C. Ho-kei
Bladzijden: 481
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »