Hollands(e) nieuwe, deze keer. Tenminste bijna helemaal, want we beginnen met een thriller die is genomineerd voor een prestigieuze Britse literatuurprijs. Jeroen Windmeijer komt zondag 30 september a.s. naar boekhandel Krings om te praten over zijn nieuwe thriller, Het Pilgrim Fathers-complot. Verder nieuw werk van Loes den Hollander, Elvin Post en Linda Jansma. Plus de winnaars van de vorige prijsvraag en de nieuwe prijsvraag, deze keer over In dromen lieg je niet, het thrillerdebuut van Malin Persson Giolito - uitgeroepen tot beste Zweedse en Scandinavische Crime van afgelopen jaar. Plaats delict is deze keer: thuis. Thuis? Ja, thuis. Lees en huiver.

Literatuurprijs voor Belinda Bauer?

Tien jaar na Tom Rob Smith (in 2008 als eerste thrillerauteur met Child 44 op de longlist voor de Man Booker Prize) staat er voor de tweede keer een thriller op de longlist van deze prestigieuze Britse literatuurprijs: Belinda Bauer met Blinde drift (originele titel Snap). Daarin staat de elfjarig Jack te wachten op zijn moeder die hulp is halen voor hun kapotte auto: ‘Pas op je zusjes. Ik ben zo terug’, waren haar laatste woorden. Maar hun moeder komt nooit meer terug. Drie jaar later past Jack nog steeds op zijn zusjes. Hij zorgt ervoor dat ze te eten krijgen en dat niemand erachter komt dat ze helemaal alleen wonen, zonder ouders. En dan ontdekt Jack wie de moordenaar van zijn moeder is…

De jury spreekt
De jury van de Man Booker Prize over Blinde drift: ‘Een scherpzinnige, stijlvolle en intelligente roman over hoe we trauma’s overleven. Blinde drift weet in een vlot geschreven tempo de belevingswereld van kinderen op te roepen, en de wijze waarop zij drama’s waarnemen en daarmee omgaan. Dit boek overstijgt de grenzen van zijn eigen genre en laat je achter met een gevoel dat nog lang blijft hangen.’
Klik op het boek voor een fragment.

 
Blinde drift
Blinde drift

Auteur: Belinda Bauer
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Jeroen Windmeijer: stadswandeling voor 'Het Pilgrim Fathers-complot'

Alvast voor de agenda: zondag 30 a.s. september is auteur Jeroen Windmeijer te gast bij boekhandel Krings in Sitrtard om te praten over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers-complot. Zijn vorige thriller Het Pauluslabyrint werd eerder dit jaar genomineerd voor de Bookspot Gouden Strop. De uitgever noemt Windmeijer graag de 'Dan Brown van de Lage Landen' omdat zijn thrillers vaak in gaan op historie. Niet voor niets want in het dagelijks leven is hij docent Godsdienst en in zijn verhalen wil hij de lezer ook wat bij brengen.

Geschiedenis
In Het Pilgrim Fathers-complot wordt de voorzitter van de vrijmetselaarsloge in Leiden vermoord. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan ook persoonlijk bij deze zaken betrokken. Ook hij komt er elke keer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Stadswandeling en fragment
Om het de lezer gemakkelijk te maken heeft Windmeijer een plattegrond van Leiden met de locaties waar het verhaal zich afspeelt zodat je die via deze stadswandeling zelf kunt nalopen. Klik op het boek om de pdf te downloaden (fragment). Klik HIER om alvast een fragment te lezen.

 
Het Pilgrim Fathers-complot
Het Pilgrim Fathers-complot

Auteur: Jeroen Windmeijer
Bladzijden: 496
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe thriller Loes den Hollander

Ik weet hoe de hel eruitziet
Ik ben een nabestaande.
Ik ben de moeder van een kind dat werd dood gepest.
Ik weet sinds die dag hoe de hel eruitziet en ik heb besloten om een paar mensen dezelfde ervaring te gunnen…

 
"Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin. Ze schreef meer dan 25 boeken en verkocht ruim 1 miljoen exemplaren", aldus haar uitgever. Afgelopen jaar was qua gezondheid niet het beste voor Loes en haar echtgenoot. Toen deze weer terug naar huis kon komen werd zij in het ziekenhuis opgenomen. Maar Loes zou Loes niet zijn als ze bij de pakken neer zou zitten. En zie: eind augustus verscheen haar nieuwste thriller: Mij zie je niet, waaruit bovenstaand citaat.
Klik op het boek om alvast een fragment te lezen.

 
Mij zie je niet
Mij zie je niet

Auteur: Loes den Hollander
Bladzijden: 300
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

Arizona blues van Elvin Post

Het was even stil rond Elvin Post, die in 2004 met zijn debuut Groene vrijdag als jongste ooit de Gouden Strop won. Maar nu is er gelukkig Arizona Blues. Daarin moet New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, doorbrengen. Al snel richt haar aandacht zich op Snowflakes plaatselijke miljonair: Gerald Treadway, een man die zijn fortuin verdiende met een roman en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Gerald Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf…
Maak alvast kennis met Arizona blues via een klik op het boek.

 
Arizona blues
Arizona blues

Auteur: Elvin Post
Bladzijden: 357
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Linda Jansma: callgirl bedreigt rijke familie

Veroorzaakt callgirl Judith de ondergang van de steenrijke familie Van Foreest? Daar draait het om in In naam van de vader, de meest recente thriller van Linda Jansma. Vlak voordat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader overneemt, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Zijn vrouw Renée brengt het voortbestaan van haar gezin in gevaar, en zoon Ties stapt in een drugsdeal en introduceert Judith. Wordt dit alles hun ondergang of kunnen ze alle schandalen te overleven?
Linda Jansma (1967) schreef negen thrillers waaronder Houvast, Tweestrijd en Verbroken.
Fragment kun je lezen door op het boek te klikken.

 
In naam van de vader
In naam van de vader

Auteur: Linda Jansma
Bladzijden: 450
Prijs: € 20.5

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag over Cody van Bernice Berkleef

Het antwoord op de vraag over Cody, het debuut van Bernice Berkleef, luidt: Kees.

De winnaars zijn:
1. D. Neutel uit Schiedam
2. W. Brugge uit Groetbroek
3. L. Roothooft uit Grobbendonk (België)

 

Prijsvraag over In dromen lieg je niet...

De prijsvraag deze keer gaat over In dromen lieg je niet van Malin Persson Giolito. Zijn thrillerdebuut werd afgelopen jaar uitgeroepen tot beste Zweeds en Scandinavische Crime.
De vraag luidt: Een week na de moord op de klasgenoten van Maja breken er ongereldheden uit. Waar gebeurt dit? 

Stuur uw oplossing voor 23 augustus a.s. naar ons. Klik HIER.

 
In dromen lieg je niet
In dromen lieg je niet

Auteur: Malin Persson Giolito
Bladzijden: 448
Prijs: € 26.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: thuis

Lekker thuis na de vakantie… Nou ja, lekker. De meeste moorden blijken volgens de politie plaats te vinden in huiselijke kring. Met name thrillerschrijfsters putten inspiratie uit de situaties die iedereen, ongeacht je man of vrouw bent, kan overkomen. Redacteur Soraya Vink van Hebban.nl selecteerde de beste 'domestic noir' thrillers uit binnen- en buitenland. Lees HIER verhaal met toelichtingen op de titels en nog meer suggesties van lezers.
 
Domestic noir thrillers
1. B.A. Paris – Achter gesloten deuren
2. Corine Hartman – Sluipend gif
('Het interessante van partnermoord is dat het naar mijn mening in elke relatie kan gebeuren,' zegt Corine Hartman in een interview     met Hebban.nl. 'En dat daarbij zowel vrouw als man dader en slachtoffer kunnen worden.')
3. Lis Hall – Tussen jou en mij
4. Simone van der Vlugt – Toen het donker werd
5. Fiona Barton – De weduwe
6. Peter Swanson – Een verdiende dood.

 
Sluipend gif
Sluipend gif

Auteur: Corine Hartman
Bladzijden: 304
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »