Afgelopen week verscheen de 'Amsterdam-editie' van de internationale serie 'Noir-bundels' met spannende verhalen die zich afspelen in diverse wereldsteden, en bleef Corine Hartman voor haar nieuwste thriller Groen licht dicht bij huis in de Achterhoek in het kader van de Special Olympics die daar begin juni plaatsvinden. Karin Dionne debuteert met Dochter van het moeras en twee keer nieuws uit IJsland. Valkuil is de nieuwe thriller van Indridason en er is nu ook een literaire gids voor het eiland aan hand van zijn werk door Alexander Schwarz. De prijsvraag gaat deze keer over Pretty Boy Ingrid Oonincx. 

Verhalenbundel Amsterdam Noir

De bundel Amsterdam Noir bevat nieuwe verhalen die werkelijk gebeurd zouden kunnen zijn, maar ontsproten zijn aan de fantasie van auteurs van thrillers en literatuur. Stuk voor stuk leggen ze duistere kanten van onze maatschappij bloot in een verhaal dat zich afspeelt in telkens een andere Amsterdamse buurt of wijk.
 
Auteurs, achtergrond en fragment
In Amsterdam Noir – een internationale serie verhalenbundels en hier onder redactie van thrillerauteur René Appel en de Amerikaanse schrijver en redacteur Josh Pachter – staan verhalen van Karin Amatmoekrim, Appel &  Pachter, Abdelkader Benali, Michael Berg, Walter van den Berg, Hanna Bervoets, Theo Capel, Loes den Hollander, Murat Isik, Mensje van Keulen, Herman Koch, Max van Olden, Christine Otten, Anneloes Timmerije en Simon de Waal.
Klik HIER voor meer achtergrond over de serie. Bij het boek zit alvast een fragment.
 
Amsterdam Noir
Amsterdam Noir

Auteur: René Appel
Bladzijden: 192
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Corine Hartman: Groen licht

Corine Hartmans thriller Groen licht speelt in de Achterhoek. Een jonge vrouw wordt op uiterst meedogenloze wijze vermoord en rechercheur Suzan de Winter vreest dat het daar niet bij blijft. De dader speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet: een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens en de inzet hoog. Suzan moet meedoen met het laatste spel van de dader.
Tot en met 15 augustus is Groen licht te koop voor €15.00 in plaats van €18.99
Lees HIER een fragment.
 
 
Groen licht
Groen licht

Auteur: Corine Hartman
Bladzijden: 0
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Dochter moet ontsnapte vader vinden

Als je in afzondering opgroeit, wanneer weet je dan dat er thuis iets mis is? Om deze vraag gaat het in Dochter van het moeras, het debuut van Karen Dionne. Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Helena wordt daar geboren en hield van het leven daar en van haar vader tot ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was.
Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Zij is de enige die haar vader kan vinden…
Klik HIER voor een fragment.
 
Dochter van het moeras
Dochter van het moeras

Auteur: Karen Dionne
Bladzijden: 304
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Valkuil' nieuwe Indriðason

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is IJsland bezet door geallieerde troepen. In Reykjavík is de bevolking in rep en roer, omdat aan het strand van Nauthólsvík een lichaam is aangespoeld. Niet veel later wordt een jongen aangevallen achter een legerkroeg en wordt een vrouw die veel contacten heeft onder militairen als vermist opgegeven. Thorson en Flóvent volgen tegenstrijdige en gevaarlijke sporen naar een gruwelijke ontknoping.
 
Valkuil
Valkuil

Auteur: Arnaldur Indridason
Bladzijden: 332
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Het IJsland van Indridason

Alexander Schwarz - oprichter van uitgeverij Signature en bevriend met de auteur - neemt de lezer in  Het IJsland van Indriðason mee langs belangrijke plekken die het decor vormen  Indriðasons boeken. Uiteraard door Reykjavík en onder meer naar het nationale park Þingvellir, de Westfjorden, de oude militaire basis bij Keflavík en uiteraard de onheilbrengende berg Harðskafi in de Oostfjorden, waar het grote drama rond inspecteur Erlendur en zijn broer zich afspeelt. Naast quotes van Indriðason zelf, ook achtergrondinformatie over IJsland.
 
Het IJsland van Indridason
Het IJsland van Indridason

Auteur: Alexander Schwarz
Bladzijden: 320
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars

Het goede antwoord op de prijs vraag over De vrouw die terug moest van Lina Bengtsdotter luidt: Challo.

De winnaars zijn:
Ton Mallo, Overasselt
Monique de Oude, Zoetermeer en
Wendy Perdok, Emmen.

Gefeliciteerd met jullie prijs die zo spoedig mogelijk op de bus gaat.
 

Prijsvraag over Pretty Boy van Ingrid Oonincx

De nieuwe thriller van Ingrid Oonincx heet Pretty Boy en ligt 1 juni a.s. in de winkel. In deze psychologische thriller ontmoet hoofdpersoon Hannah de geheimzinnige Jack: de ware, denkt ze. Maar Jack laat wel erg weinig los over zijn verleden en zijn jeugd in Canada. Hannah’s in eerste instantie onwrikbare vertrouwen in haar echtgenoot neemt af en langzaam wordt ze geconfronteerd met de ijzingwekkende waarheid. Is het mogelijk om je partner helemaal te kennen? Pretty Boy gaat over over vertrouwen, afkomst en identiteit. Ook al pretendeer je iemand anders te zijn, je neemt altijd jezelf mee.

Fragment en vraag
Klik HIER voor een fragment uit Pretty Boy om de vraag te beantwoorden:
Van welk ras is de hond Charley?

Stuur je antwoord uiterlijk 31 mei via deze LINK.
 
Pretty Boy
Pretty Boy

Auteur: Ingrid Oonincx
Bladzijden: 400
Prijs: € 5

Informatie  Meer informatie »

PD Politiek

De politieke arena lijkt anno 2018 meer dan ooit op een slangenkuil. Politici gunnen elkaar het licht niet in de ogen, er is sprake van verborgen agenda’s en wie vroeger vijanden waren zijn nu vrienden en omgekeerd. Mooie omgeving om thrillers te lokaliseren, zeker als een voormalig Amerikaans president er een schrijft – weliswaar samen met een succesvol thrillerauteur.
Jeff Somers zette de volgens hem ‘beste tien politieke thrillers ooit’ op een rij, met een toelichting. Hier alvast de titels (vaak fraai verfilmd).
 
Titels
Bill Clinton & James Patterson – President vermist (verschijnt wereldwijd begin juni, 2018, The President is Missing)
Michel Dobbs – Het kaartenhuis (1989, House of Cards – bron voor de succesvolle tv-serie)
Richard Condon – De geheimzinnige ruitenvrouw: de gevolgen van een hersenspoeling in Korea / Tijdbom in Washington (1959, The Manchurian Candidate)
John le Carré – De toegewijde tuinier (2001, The Constant Gardener)
Frederick Forsyth – Dag van de jakhals (1971,  The Day of the Jackal
Tom Clancy – De jacht op de Red October (1984, The Hunt for Red October)
Loren Singer – Parallax View (1970)
David Baldacci – Het recht van de macht (1995, Absolute Power)
Robert Graves – Ik, Claudius (1934, I, Claudius)
Brad Thor – The Lions of Lucerne (2002, Scot Harvath Series #1)
Robert Harris – Geest (2007, The Ghost, verfilmd als The Ghost Writer).
 
President vermist
President vermist

Auteur: Bill Clinton
Bladzijden: 480
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »