In deze nieuwsbrief aandacht voor nieuwe thrillers van Corine Hartman, Lisa Scottoline en het thrillerdebuut van Annejet van der Zijl & Jo Simons. Michael Connelly wint dit jaar een oeuvreprijs en Plaats Delict is deze keer de Koude Oorlog. Na de prijswinnaars de nieuwe prijsvraag, deze keer over De Poppenspeler, deel 1 van de Moskou Noir-trilogie van het Zweedse schrijversduo Camilla Grebe & Paul Leander-Engström.

Gratis boekenweekgeschenk
Van 10 tot en met 18 maart a.s. is het weer BOEKENWEEK. Bij aankoop van Nederlandstalige boeken voor 12,50 euro - en dus ook spannende boeken - krijgt de koper gratis het boekenweekgeschenk. Dat is dit jaar Gezien de feiten van Griet op de Beeck.

Twentse strooptocht van 'Bonnie en Clyde' inspireerde Corine Hartman

Corine Hartman (1964) schreef inmiddels ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award. Voor Het kwaad in ons, haar recente thriller, liet ze zich inspireren door de Twentse strooptocht van 'Bonnie en Clyde', waarvan de laatste was geadopteerd (net als de auteur zelf).

Rand van de afgrond en fragment
In Het kwaad in ons is Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Samen met haar man Richard worden ze de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Bijna twintig jaar later stokt  het perfecte plaatje echter bij de kinderen. Ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond, tot broer en zus zich volledig in het nauw gedreven voelen en een besluit nemen met dodelijke gevolgen.
Lees HIER een fragment.
Het kwaad in ons
Het kwaad in ons

Auteur: Corine Hartman
Bladzijden: 288
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Lisa Scottoline Al is de leugen nog zo snel

Drie moeders, van wie hun zonen gezamenlijk in het sportteam op school zitten, raken verwikkeld in een sinistere plot als er een nieuwe leraar, Chris Brennan, op school komt die niet is wie hij zegt te zijn. Op papier lijkt de nieuwe leraar Chris de ideale man in Lisa Scottolines Al is de leugen nog zo snel, maar iedereen blijkt geheimen te hebben, hoewel sommige dodelijker zijn dan andere…
Lees HIER een fragment.
 
Al is de leugen nog zo snel
Al is de leugen nog zo snel

Auteur: Lisa Scottoline
Bladzijden: 384
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Annejet van der Zijl schijft (g)een thriller

Een nieuwe, maar bekende naam in de thrillerwereld (maar je mag deze thriller van de uitgever geen thriller noemen…): Annejet van der Zijl. Zij schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Als Simons & Van der Zijl (haar partner Jo Simons deed op de achtergrond veel research voor haar boeken) schreven ze De Val van Annika S., is het eerste deel van vijf spannende romans. Klik HIER voor een interview met het nieuwe auteursduo over hun debuut.

Politica liegt
De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Ze vlucht naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen.
De val van Annika S.
De val van Annika S.

Auteur: Jo Simons
Bladzijden: 272
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Diamond Dagger voor Michel Connelly

Het kon eigenlijk niet uitblijven: de prestigieuze Diamond Dagger is toegekend aan de Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly, geestelijk vader van rechercheur Harry Bosch van de LAPD. De Crime Writers' Association (CWA) maakte dit 5 maart bekend. De oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan schrijvers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het thrillergenre.

Toelichting en reactie
Klik HIER voor een toelichting van de CWA-voorzitter Martin Edwards en de reactie van Connelly zelf (zijn meest recente 'Harry Bosch', De nachtploeg, is zojuist verschenen). De laatste verkeert als prijswinnaar in goed gezelschap van auteurs als P.D. James, John le Carré, Dick Francis, Ruth Rendell en Lee Child.
De Amerikaan ontvangt de prijs eind oktober tijdens de CWA's Dagger Awards-ceremonie in Londen.
De nachtploeg
De nachtploeg

Auteur: Michael Connelly
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: Koude oorlog

Het zijn barre tijden, qua weer net geweest maar in de wereld is de kou nog lang niet uit de lucht. Gebrul van de Russische beer, gebral van zijn Amerikaanse collega en Europa houdt de adem en hoopt dat het allemaal met een sisser afloopt. Klinkt bekend, inderdaad. De geschiedenis lijkt zich te herhalen: de Koude Oorlog 2.0. In een nieuwe jasje, met nieuwe namen, nieuwe gezichten, maar ook met nieuwe wapens en op nieuwe plekken.

Tien KO-thrillers
De Britse auteur John Lawton (zelf auteur van acht prima thrillers over inspecteur Frederick Troy) zette tien gezichtsbepalende thrillers over die periode op een rij:
Graham Greene – Onze man in Havana (1958, Our Man in Havana)
Ian Fleming – Veel liefst uit Moskou (1957, From Russia With Love)
Richard Condon – The Manchurian Candidate (1959)
John le Carré – Telefoon voor de dode (1961, Call for the Dead)
John le Carré, Spion verspeeld = Speelgoed voor spionnen (1965, The Looking-Glass War)
Len Deighton – Dossier Ipcress (1962, The IPCRESS File)
Len Deighton – Begrafenis in Berlijn (1964, Funeral in Berlin)
Ian McEwan – De brief in Berlijn (1990, The Innocent)
Joseph Kanon – Leaving Berlin (2014)
Aly Monroe – Washington Shadow (2009).
De brief in Berlijn
De brief in Berlijn

Auteur: Ian McEwan
Bladzijden: 333
Prijs: € 19.9

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag

Het antwoord op de vraag over Onder de huid van de Amerikaanse Sara Flannery Murphy luidt: het Madeleine meer.

De winnaars van de prijsvraag zijn:
Nicole Beijersberge uit Susteren
Margo de Kort uit Alphen
Brigitte Bos uit Uden.

Van harte gefeliciteerd en veel leesplezier met de boeken die straks met de post meegaan!

Prijsvraag De poppenspeler, deel 1 Moskou Trilogie

Zakenman Tom Blixen heeft Zweden verruild voor Moskou en werkt bij de invloedrijkste bank van Rusland. Zijn nieuwe cliënt is Ruslands grootste oliemaatschappij, geleid door de zeer machtige en gevaarlijke oligarch Boris Romanov. Al snel wordt Tom meegevoerd in het decadente nachtleven van Moskou en raakt hij verstrikt in een spiraal van samenzweringen en geweld. Als zijn beste vriend wordt vermoord, voelt Tom zich verantwoordelijk voor diens vrouw en dochter. Tom gaat op onderzoek uit maar merkt al snel dat dat in Moskou niet zonder risico is.

Grebe & Engström, fragment en vraag
Camilla Grebe schreef thrillers samen met haar zus Åsa Träff.  Paul Leander-Engström (1966) leerde de Russische zakenwereld van binnenuit en als Zweedse expat droeg hij bij aan de ontwikkeling van de Russische financiële markt.Voor Moskou Noir bundelden ze hun krachten. De poppenspeler is het eerste deel van de Moskou Noir-trilogie. Klik HIER voor een fragment.

De vraag deze keer is: welke stad noemt Kastrup de criminele hoofdstad van Rusland?
Inzendingen kunt u uiterlijk tot 22 maart a.s. naar ons sturen: klik HIER.
deel 1De poppenspeler
deel 1De poppenspeler

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 360
Prijs: € 11

Informatie  Meer informatie »

Recent verschenen 
Ik weet alleen mijn naam nog
Ik weet alleen mijn naam nog

Auteur: C.J. Cooke
Bladzijden: 352
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »
Blijf rustig
Blijf rustig

Auteur: Maile Meloy
Bladzijden: 304
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »
Krijgsbanier van de Adelaars
Krijgsbanier van de Adelaars

Auteur: Ben Kane
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »
Als sneeuw voor de zon
Als sneeuw voor de zon

Auteur: Lone Theils
Bladzijden: 316
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »