Nog even ter herinnering: Tess Gerritsen komt eerdaags (ook) naar Sittard. Daarnaast aandacht voor De Sneeuwman in de bioscoop, Jens Lapidus sluit Stockholom-trilogie af, de nieuwe Anne Hoekstra en het seriepersonage-overzicht op Hebban.nl. En natuurlijk de prijswinnaars en een nieuwe prijsvraag.

Tess Gerritsen komt 4 november naar Sittard

Dit najaar is het precies 30 jaar geleden dat het debuut van Tess Gerritsen verscheen: Dicht op de hielen (originele titel Call after Midnight). Ter gelegenheid daarvan maakt de Amerikaanse een tournee en bezoekt ze op zaterdag 4 november van 12.00-13.00 uur Boekhandel Krings in Sittard om haar fans te ontmoeten en haar boeken te signeren.

Gesigneerd exemplaar
Wilt u een gesigneerd exemplaar, maar kunt u niet aanwezig zijn? Bestel het boek dan uiterlijk op vrijdag 3 november en wij laten het boek signeren en sturen het naar u op.

Nieuwe Rizolli & Isles
Ik weet een geheim is de nieuwe Rizolli & Isles-thriller van Tess Gerritsen. In dit twaalfde deel van de serie onderzoeken Jane Rizzoli en Maura Isles één van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn.
 
Ik weet een geheim
Ik weet een geheim

Auteur: Tess Gerritsen
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Nesbø’s De Sneeuwman in bioscoop

De boekverfilming van Jo Nesbø’s De Sneeuwman komt donderdag 2 november 2017 in de Nederlandse bioscopen.
The Snowman, zoals de film heet, is gebaseerd op de wereldwijde bestseller van de Noorse thrillerauteur. Grote namen als Michael Fassbender (Steve Jobs), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible) en Charlotte Gainsbourg (Samba) vertolken de hoofdrollen. De regie is in handen van Tomas Alfredson, bekend van Let the Right One In en Tinker Tailor Soldier Spy.

Trailer
Bekijk HIER alvast de spannende trailer.
 
Over De Sneeuwman
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

 
 
De sneeuwman
De sneeuwman

Auteur: Jo Nesbo
Bladzijden: 480
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Topman sluitstuk Lapidus' Stockholm Trilogie

De Zweedse advocaat en bestsellerauteur Jens Lapidus publiceert op 5 november zijn nieuwe thriller Topman, volgens de uitgever  "de explosieve ontknoping van zijn Stockholm Trilogie". De twee eerdere delen van deze trilogie zijn Viproom en het vorig jaar verschenen Stockholm Delete.
 
Teddy & Emelie
Een geheim netwerk in de Zweedse hoofdstad exploiteert al decennialang jonge meisjes. Eenieder die dat probeert te verhinderen, wordt op meedogenloze wijze door het netwerk uit de weg geruimd. De recherche heeft een speciaal team opgericht om uit te zoeken wie er allemaal bij het netwerk betrokken zijn. Ze slagen er echter niet in om te infiltreren. Het merkwaardige duo Teddy en Emelie – de crimineel en de jonge advocate – komt langzaam dichter bij de waarheid. Intussen probeert iemand uit alle macht Teddy en Emelie het zwijgen op te leggen.
 
Strafrechtadvocaat
Jens Lapidus (24 mei 1974, Hägersten) is een succesvolle strafrechtadvocaat die beroepshalve enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden verdedigde. Zijn Stockholm-trilogie wordt vergeleken met het werk van James Ellroy en Dennis Lehane en in Zweden gingen er al twee miljoen exemplaren van over de toonbank.

 
Topman
Topman

Auteur: Jens Lapidus
Bladzijden: 480
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »
Viproom
Viproom

Auteur: Jens Lapidus
Bladzijden: 448
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »
Stockhom Delete
Stockhom Delete

Auteur: Jens Lapidus
Bladzijden: 376
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Anna Snoekstra is de naam, maar uit Australië

Anna Snoekstra, nieuwe Nederlandse ster aan het thrillerfirnament? Op 7 november verschijnt haar tweede thriller Het spel met de poppen. Snoekstra (1988) is geboren in Canberra Australië, maar heeft – zoals haar naam al doet vermoeden – een Nederlandse achtergrond. Ze begon haar schrijfcarrière met filmscripts en toneelstukken en debuteerde verleden jaar als thrillerauteur met Als twee druppels water.
 
Porseleinen poppen
Rose is wanhopig op zoek naar een goed verhaal om journalist te worden.Op een dag liggen op de drempel van meerdere huizen in Colmstock porseleinen poppen, die sprekend lijken op de meisjes waarvoor ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige bedreigingen. Langzaam maar zeker raakt iedereen in paniek, kinderen worden binnengehouden en niemand lijkt elkaar meer te vertrouwen, maar Rose heeft eindelijk een verhaal…

 
 
Het spel met de poppen
Het spel met de poppen

Auteur: Anna Snoekstra
Bladzijden: 320
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

PD: Seriepersonages-spot Hebban.nl

De redactie van Hebban.nl werkt aan het meest complete en actuele overzicht van Seriepersonages. Erg handig voor thrillerliefhebbers en dat willen we jullie dan ook niet onthouden.
 
Volg de Spot voor Seriepersonages
Heb jij een favoriet seriepersonage waarvan je alle boeken wil lezen of hebt gelezen? Of wacht je vol ongeduld op het volgende boek? Dan kun je in de nieuwe Hebban Spot voor Seriepersonages je hart ophalen. Je kunt er met medelezers praten over seriepersonages én er zelf een bijdrage aan leveren!
 
Seriepersonages opzoeken
In het auteursalfabet  kun je makkelijk personages opzoeken. Heeft een personage nog geen linkje, dan staat hij nog niet op de Spot.
Ook kun je de volgorde van een reeks vaak vinden op de auteurspagina op Hebban? Bij veel boeken staat de reekstitel en het volgnummer erbij. Zie bijvoorbeeld de Robert Langdon-serie van Dan Brown.
Vaak kun je ook op serietitel zoeken in de zoekbalk van de site.
 
Lijst CrimeZone
Deze nieuwe Hebban Spot is geïnspireerd op een oude crimepersonageslijst van CrimeZone, de voorloper van Hebban. De Spot is nog onder constructie omdat de redactie nog druk bezig is met het overzetten van de oude personages en het aanvullen met nieuwe personages, nu ook uit alle andere genres. Wil je de oude Seriepersonages-lijst nog eens raadplegen, dan kun je HIER terecht.
 
Oorsprong
Oorsprong

Auteur: Dan Brown
Bladzijden: 500
Prijs: € 8.75

Informatie  Meer informatie »

Oplossing vorige prijsvraag

Het juiste antwoord was: Het Natuurhistorisch Museum

De winnaars zijn:
1. Nelle Mallo

2. Erika Panjer

3. Veronique Wilbrink

Veel leesplezier
 

Prijsvraag

Het antwoord op de nieuwe prijsvraag staat in het leesfragment van Het zwarte gif van Daniel Silva:
Aan welke straat ligt het Weinberg Instituut in de Parijse wijk de Marais en dat vernield wordt door een aanslag?
Stuur het antwoord op voor uiterlijk vóór donderdag 9 november a.s. naar ons. Klik HIER


 
Het zwarte gif
Het zwarte gif

Auteur: Daniel Silva
Bladzijden: 480
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Schemering
Schemering

Auteur: Bernard Minier
Bladzijden: 510
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »
De Oplichters
De Oplichters

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 392
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »
Geen weg terug
Geen weg terug

Auteur: Edward Hendriks
Bladzijden: 256
Prijs: € 18.5

Informatie  Meer informatie »