Het najaar staat - zoals vaak - bol van de nieuwe thrillers. In de eerste plaats natuurlijk de nieuwe Dan Brown die er begin oktober aankomt. Daarnaast is er een mooie dubbelpremière: American Assassin van Vince Flynn, zowel boek als film. En aandacht voor een mooie plaats delict: Hongkong (een volgende keer meer aandacht voor thrillers uit het verre oosten).
 

Oorsprong van Dan Brown komt eraan!

Op 3 oktober 2017 verscheen Oorsprong, de nieuwe thriller van Dan Brown. De populairste thrillerschrijver ter wereld - aldus uitgever bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff - is onder meer auteur van de door Ron Howard verfilmde boeken Het Bernini mysterie (2000, Angel & Demons), De Da Vinci code (2003, The Da Vinci code) en Inferno (2013, Inferno). Nog niet verfilmd is Het verloren symbool (2009, The Lost Symbol).

Interview
Die dinsdagochtend interviewde directeur Geneviève Waldmann een heel speciale gast…Niemand minder dan Dan Brown was aanwezig! Natuurlijk niet in levenden lijve, want ook in Amerika werd het boek gisteren gelanceerd, maar hij verscheen als hologram!
Klik HIER voor een gefilmd verslag van dit merkwaardige gesprek.

5e boek over Robert Langdon
Oorsprong is dus deel 5 in de reeks over Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek. Hierin bezoekt hij het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch' geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken - en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan...

Voorproefje
Lees HIER het eerste hoofdstuk van Oorsprong!

 
 
Oorsprong
Oorsprong

Auteur: Dan Brown
Bladzijden: 500
Prijs: € 8.75

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe thriller en film Vince Flynn

American Assassin is niet alleen de titel van de zojuist in Nederland verschenen nieuwe thriller van de Amerikaanse auteur Vince Flynn. Het is ook de titel van de verfilming ervan die begin oktober in première gaat in de bioscoop.

Volgende oorlog
Na twee decennia politiek falen staan de VS en de CIA er slecht voor. De Operations Director van de CIA, Koude Oorlogveteraan Thomas Stansfield, weet dat hij zich moet voorbereiden op de volgende oorlog: de strijd tussen de Verenigde Staten en islamitische jihadisten. Hij geeft zijn opvolger Irene Kennedy en zijn beste vriend Stan Hurley de missie om een geheime groep clandestiene operatives op te richten. Agenten die in het diepste geheim opereren. Zes maanden lang wordt het uiterste van Mitch gevergd tijdens een training die zo intens is dat hij er bijna aan ten onder gaat.

Uitschakelen
Gehard door deze elite-opleiding is hij er klaar voor om zijn vijanden uit te schakelen. Hij begint in Istanboel, waar de wapenhandelaar die de explosieven voor de aanslag verkocht zijn eerste doelwit is. Daarna trekken hij en zijn team door Europa waar ze de ene na de andere terrorist zonder genade uitschakelen. In de stof? ge straten van Beiroet bereikt het verhaal zijn hoogtepunt als Rapp zich plotseling in de rol van gejaagde ziet. Hij zal zijn training en vaardigheden tot het uiterste moeten inzetten als hij wil overleven in deze door oorlog geteisterde stad.

Lees bij de afbeelding van het boek alvast een fragment uit American Assassin.


 
American assassin
American assassin

Auteur: Vince Flynn
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats delict Hongkong

Hongkong is een interessant stukje Azië. Lang was het een Britse kolonie, maar werd op 1 juli 1997 door het Groot-Brittannië overgedragen aan China en is nu een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Deze voor Azië 'jonge' metropool is inmiddels een grote moderne stad die is vastgegroeid aan en onderdeel vormt van de agglomeratie rondom Guangzhou: de Parelrivierdelta – met 62 miljoen inwoners de grootste metropoolregio ter wereld.
 
Meest complete beschrijving
Het echte Hongkong met z’n dichtbevolkte straten en de ritmische kakafonie als Kantonees contrast met groene eilanden en onverwachte platteland, wordt misschien het beste verwoord door John Le Carré (daar-is-t-ie-weer) in zijn enige Aziatische uitstap, Spion van nobel bloed (vertaling van het met de Gold Dagger beloonde The Honorable Schoolboy, 1977 en één van de boeken met George Smiley). “Deze roman staat nog steeds overeind als de meest complete beschrijving van de post-oorlogse koloniale Hong Kong in de literatuur”, schreef de Amerikaanse criticus Paul French onlangs.
 
Eerder
Maar ook al eerder was Hongkong plaats delict in thrillers. James Clavell schreef Tai-Pan (1966) over de criminele ontstaansgeschiedenis van de kolonie en de Koude Oorlogsthriller Noble House (1981, Noble House).
Wat minder bekend en iets ouder is Een doodskist uit Hong-Kong uit 1962  (A Coffin From Hong Kong) van James Hadley Chase, een klassiek pulpverhaal met een ruig realistische tekening van de kolonie in de jaren zestig.
Franse auteurs hadden vanoudsher een band met Azië, zoals Jean Bruce die er in 1965 een avontuur (Piège dans la nuit) van OSS 117 liet afspelen in, in 1971 humoristisch vertaald in ‘Pingpong in Hongkong’ en Gérard de Villiers liet er de Hongkong Expres (1997, Hong Kong Express) rijden.

Overdracht
De Brit John Burdett schreef over deze overdracht een spannende thriller, De laatste zes miljoen seconden (1997, The Last Six Million Seconds); daarna verlegde hij zijn aandacht naar Bangkok, met Geheime kamers (2007, Bangkok Haunts); Bangkok Tattoo (2005, Bangkok Tattoo); Bangkok 8 (2003, Bangkok 8).
 
Klik HIER voor een uitgebreider verhaal over Hongkong.
 

 
The Honourable Schoolboy
The Honourable Schoolboy

Auteur: Le Carré, John
Bladzijden: 686
Prijs: € 14.95

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag

Het juiste antwoord was: Adam

Het is enige tijd geleden maar hier zijn de winnaars van de vorige prijsvraag en hebben het boek: Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough gewonnen:

1. Linda Hilgers uit Vlijmen

2. Ilse Brinkhuis uit Doetinchem

3. Nienke Mees uit Koog aan de Zaan

Veel leesplezier
 

Nieuwe prijsvraag

Deze keer kunt u het boek Meisje uit het Noorden van Katarzyna Bonda winnen.

Lees het fragment bij het boek en beantwoord de volgende vraag:

Hoe heet de tweelingbroer van Marcin?

Klik HIER om de oplossing naar ons op te sturen.
Het Meisje uit het Noorden
Het Meisje uit het Noorden

Auteur: Katarzyna Bonda
Bladzijden: 480
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe oogst:

Recent verschenen
De sekte
De sekte

Auteur: Mariette Lindstein
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »
Dit alles zal ik je geven
Dit alles zal ik je geven

Auteur: Dolores Redondo
Bladzijden: 592
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »
Een vreemde in huis
Een vreemde in huis

Auteur: Shari Lapena
Bladzijden: 288
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »
De visser
De visser

Auteur: John Langan
Bladzijden: 320
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »