Beste thrillerfan,

In deze nieuwsbrief véél vakantiethrillers, maar ook een verslag van onze ontmoeting met Daniëlle Hermans, een prijsvraag, prijswinnaars en we staan stil bij het overlijden van thrillerauteur Paul Goeken.


Auteur 'Suzanne Vermeer' overleden

Auteur Paul Goeken is niet meer. Hij overleed op dinsdag 21 juni 2011 op het eiland dat hij zo lief had, Gran Canaria. Paul Goeken is 48 jaar geworden en laat een vrouw, drie kinderen én zijn best bewaarde geheim na. Goeken was namelijk een van de succesvolste thrillerauteurs van de laatste jaren: Suzanne Vermeer. Paul Goeken publiceerde ook verschillende thrillers onder zijn eigen naam. Na zijn thriller De Orde liep hij rond met een idee voor een nieuw boek, een spannend verhaal dat de misstanden in de vakantiewereld aan de kaak zou stellen. De naam Suzanne Vermeer werd bedacht en in 2006 verscheen All inclusive, de eerste titel in het nieuwe genre ‘vakantiethriller’. Met ruim 17.000 verkochte exemplaren werd dit debuut meteen een groot succes. Ook de titels die daarna verschenen werden stuk voor stuk bestsellers. Bella Italia, de meest recente Vermeer-thriller, ligt sinds begin juni in de winkels en staat momenteel op plaats 2 in de Bestseller 60.

Bella Italia
Bella Italia

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 226
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »
Bergen bloedt
Bergen bloedt

Auteur: Willem van Spronsen
Bladzijden: 152
Prijs: € 7.95

Informatie  Meer informatie »
Een zomer zonder slaap
Een zomer zonder slaap

Auteur: Bram Dehouck
Bladzijden: 190
Prijs: € 19.5

Informatie  Meer informatie »
Uitglijder
Uitglijder

Auteur: Loes den Hollander
Bladzijden: 190
Prijs: € 9.95

Informatie  Meer informatie »
Dubbele stilte
Dubbele stilte

Auteur: Mari Jungstedt
Bladzijden: 264
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
Enkele reis Corleone
Enkele reis Corleone

Auteur: Petra Reski
Bladzijden: 296
Prijs: € 19.9

Informatie  Meer informatie »
Last Minute
Last Minute

Auteur: Linda van Rijn
Bladzijden: 253
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Op volle zee
Op volle zee

Auteur: Wilbur Smith
Bladzijden: 367
Prijs: € 4.95

Informatie  Meer informatie »
In mijn dromen
In mijn dromen

Auteur: Simone van der Vlugt
Bladzijden: 267
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Een ontmoeting met Daniëlle Hermans

Een tijdje geleden ontmoetten wij Daniëlle Hermans tijdens een openbaar interview. Wilt u meer weten over de auteur van Het tulpenvirus, De watermeesters en De man van Manhattan? Over haar jeugd, hoe ze in het schrijversvak terecht is gekomen, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat we in de toekomst nog van haar kunnen verwachten? lees dan hier een samenvatting van onze ontmoeting met Daniëlle.

 


Prijsvraag Almar Otten

Eerder dit jaar verscheen De afstammeling van Almar Otten. In deze historische thriller doet Joris Dumbar tijdens zijn promotieonderzoek in Utrecht een opzienbarende ontdekking: hij vindt een onbekend Saksisch handschrift dat een nieuw licht werpt op onze geschiedenis. Het beschrijft de reis van de missionaris Lebuïnus, die in de achtste eeuw in Deventer leefde. Wanneer Joris’ flat helemaal overhoop wordt gehaald, weet hij dat hij iets bijzonders en gevaarlijks op het spoor is...

We mogen vijf exemplaren van deze regelrechte pageturner weggeven. Wat moet u daarvoor doen? Beantwoord de volgende vraag: Almar Otten is vooral bekend als auteur van een literaire thrillerreeks, waarin tot nu toe vier delen zijn verschenen. Wat is de naam van deze reeks? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 15 juli naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Afstammeling
Afstammeling

Auteur: Almar Otten
Bladzijden: 365
Prijs: € 18.95

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars Sorry

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag rondom Sorry, Zoran Drvenkars eerste thriller die in het Nederlands verscheen. Daarvoor schreef de Kroatisch-Duitse auteur echter nog twee literaire thrillers die niet in het Nederlands werden vertaald: Du bist zu schnell en Yugoslavian Gigolo. Daarna verscheen Du dat ook (nog) niet is vertaald. Uit alle inzendingen die een van deze titels als antwoord hebben gegeven, hebben wij vijf winnaars getrokken:

- Jolanda van Leeuwenkamp uit De Meern
- Erwin Schippes uit Almelo
- Rob Luneberg uit Den Haag
- Rob Smeijsters uit Munstergeleen
- Christina Brouwers uit 's Heerenhoek

Gefeliciteerd met jullie prijs. Jullie krijgen deze binnenkort thuisgestuurd.