Beste thrillerfan,

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor velen hét moment om eens een lekker dik boek te lezen. Wij selecteerden er een aantal voor u. Verder hebben we een heuse schrijfwedstrijd, de winnaars van de prijsvraag rondom Gianrico Carofiglio én een nieuwe prijsvraag rondom het boek Sorry.

Deaver pakket
Deaver pakket

Auteur: J. Deaver
Bladzijden: 0
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »
Koud-Zuid, Wit Goud, Zwart Zaad omnibus
Koud-Zuid, Wit Goud, Zwart Zaad omnibus

Auteur: Ariane Meijer
Bladzijden: 759
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Ruth Galloway Omnibus Dodencirkel & Offersteen
Ruth Galloway Omnibus Dodencirkel & Offersteen

Auteur: Elly Griffiths
Bladzijden: 575
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Trein 16:50 en De spiegel barstte
Trein 16:50 en De spiegel barstte

Auteur: Agatha Christie
Bladzijden: 479
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Verhalenwedstrijd

Vanaf het moment dat ik de singlereis in een opwelling geboekt had, was de twijfel hard toegeslagen. Als ik de complete reissom niet direct betaald had, was ik teruggerend en had ik alle papieren verscheurd. Nu kon ik er niet meer onderuit. Maar hoe moest dat: alleen op vakantie?
          Rolf was in mijn leven gekomen na een donkere periode. Het was een opluchting dat ik niet meer alleen was. Hij werd mijn nieuwe houvast. Ik wilde niets liever dan alles vergeten, net doen alsof er niets gebeurd was. Gelukkig zat Rolf altijd vol met ideeën voor vrolijke, romantische of spannende uitjes. Dat leidde af. Maar waarom koos hij opeens voor die roodharige collega? We hadden het toch goed samen?
          Nu sta ik in Limburg, in de tuin van een gigantisch hotel. De te enthousiaste woorden van de reisleidster kunnen me niet boeien. Ik voel alleen maar een groeiende spanning in plaats van de rust die ik zo hard nodig heb. Wat doe ik hier?
          Onopvallend bestudeer ik de gezichten van de singles om me heen en ik blijf hangen bij een man die iets achteraf staat. Hoort hij ook bij de groep? Zijn donkere krullen glimmen van de gel, en zijn kaak is bedekt met een baard van een paar dagen. De zonnebril weerkaatst de omgeving. Op een bepaalde manier is er iets van herkenning. Belachelijk, houd ik mezelf voor. Ik ken hier niemand.
          Dan zet hij zijn bril af en zijn ogen ontmoeten die van mij.

Marelle Boersma, auteur van onder andere De Babymakelaar en Stil water, schreef dit begin van wat wel eens een heel spannend verhaal kon worden, maar dat ligt helemaal aan u! Wat moet u doen? Maak het verhaal af. U mag 1500 tot 5000 woorden gebruiken. Uiteraard schrijft u in het Nederlands. Stuur uw bijdrage per e-mail, in een bijlage in Word of Open Office write-formaat, naar info@thrillerboek.nl. Doe dit vóór zondag 17 juli en voeg ook een beschrijving van uzelf toe van maximaal 100 woorden. Wie weet wordt uit alle verhalen uw verhaal als beste gekozen. U wint dan een door Verbum Crime samengesteld boekenpakket en misschien wordt uw verhaal wel gepubliceerd.

Verbum Crime wordt eigenaar  van het manuscript en er kan in onderling overleg tot publicatie worden besloten. Indien er een publicatie volgt, dan bent u ook brereid om mee te werken aan de promotie van het verhaal c.q. de verhalenbundel. 


Prijswinnaars Gianrico Carofiglio

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag rondom Gianrico Carofiglio, waarmee u kans maakte op zijn nieuwste boek De volmaaktheid van het tijdelijke als u wist dat deze titel op de shortlist van de Premio Campiello 2010 stond. Uit de goede inzendingen hebben wij vijf winnaars gekozen:

- Jeroen op 't Hof uit Haarlem
- Ilse Brinkhuis uit Doetinchem
- Rik Taghon uit Torhout (B)
- Joke Pronk uit Den Haag
- Aty Janzen uit IJsselstein

Gefeliciteerd met jullie prijs. Jullie krijgen deze binnenkort thuisgestuurd.


Prijsvraag Sorry

Vier jonge mensen uit Berlijn bedenken een plan om veel geld te verdienen. Ze laten zich inhuren om namens anderen, die zelf de confrontatie schuwen, verontschuldigingen aan te bieden aan gedupeerden. Het blijkt al snel een succesvolle formule: steeds meer mensen maken van hun professionele diensten gebruik om hun geweten te verlichten. Tot op een dag iemand hun de opdracht geeft een dode om verontschuldiging te vragen voor de onvoorstelbare pijnen waaraan zij gestorven is...

Sorry werd geschreven door Zoran Drvenkar (1967) Voordat hij doorbrak als thrillerauteur schreef hij diverse jeugdboeken en filmscenario’s. Sorry is zijn eerste literaire thriller die in het Nederlands verscheen, maar in Duitsland zijn er nog twee verschenen. Weet u van één van deze de titel te noemen, dan maakt u kans  op een exemplaar van Sorry. Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 1 juli naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Sorry
Sorry

Auteur: Zoran Drvenkar
Bladzijden: 384
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »