Beste thrillerfan,

In deze nieuwsbrief het verslag van ons bezoek aan Arnaldur Indriðason in IJsland, aandacht voor de Avond van het Spannende Boek, de shortlist voor de Gouden Stop 2011 en de winnaars van de Gouden Strop prijsvraag. En verder hebben we ook weer een nieuwe prijsvraag, een leesfragment en een hoop nieuwe thrillers voor u in de aanbieding.


Op bezoek bij Arnaldur Indriðason

In het weekeinde dat de IJslandse bevolking voor de tweede keer nee zei tegen de terugbetalingen aan Engeland en Nederland waren wij in IJsland op bezoek bij Arnaldur Indriðason, IJsland's meest populaire schrijver. Zijn boeken verschijnen in eigen land steevast in een oplage van  30.000 exemplaren. Dat lijkt voor een megaseller misschien een bescheiden aantal, maar als je bedenkt dat IJsland slechts 300.000 inwoners heeft, betekent dat,dat  1 op 10 IJslanders een boek van Indridason koopt! Lees verder...


De Avond van het Spannende Boek

Op woensdagavond 1 juni begint de Avond van het Spannende Boek met de uitreiking van De Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar, dit jaar voor de 25ste keer! Eregasten zijn het Italiaanse schrijversduo Monaldi & Sorti, die het geschenkboek Versluiering schreven. Daarna barst de avond los: Gerard Spong klaagt de bestseller Het diner van Herman Koch aan, Sara van Gorp interviewt Kate Mosse – dé historische Thriller Queen van dit moment, Boris Dittrich laat politiek Den Haag op zijn grondvesten thrillen, Frank Lammers presenteert zingend een hilarische Crime Quiz vol spanning en sensatie, 25 bekende Nederlandse thrillerauteurs presenteren de speciale verhalenbundel Stille getuigen, en heb je je smartphone bij de hand? Twitter dan mee tijdens Tweet the Plot, een misdadig twitterfeuilleton. Kaarten kosten 7,50 per stuk en zijn hier te koop.


Genomineerden Gouden Strop

Zoals u net heeft kunnen lezen wordt tijdens de Avond van het Spannende Boek de winnaar van de Gouden Strop bekendgemaakt. Juryvoorzitter van De Gouden Strop Inge Ipenburg maakte afgelopen week namens de jury vijf nominaties bekend. De volgende vijf titels maken volgens de jury kans op De Gouden Strop 2011:

- Bonita Avenue van Peter Buwalda
- De duim van Alva van Kisling/Verhuyck
- De handen van Kalman Teller van Gauke Andriesse
- De imker van Jacob Vis
- Herenboer van Ellen Lupko

Wanneer u ons voordat dsit bekend werd uw twee favorieten doorgaf en deze vervolgens de shortlist wisten te behalen, dan maakte u kans op een thriller. Slechts één iemand heeft twee titels genoemd die uiteindelijk genomineerd zijn en dat is:

- Brigitte van der Graaf uit Rotterdam.

De overige vier winnaars hebben wij getrokken uit de inzendingen waarvan één titel de shortlist heeft gehaald.

- Piet de Kort uit Alphen
- Henny Savelberg uit Heerlen
- Joep Habets uit Kerkrade
- Karin de Vries uit utrecht


Over en uit

In Over en uit krijgt luitenant George Hastings te maken met de ontvoering van Cordelia Penmark, de dochter van een rijke zakenman, en de brute executie van haar vriendje. De rechercheurs tasten lange tijd in het duister. Gaat het om geld? Is het een wraakactie? Of zit er meer achter? Machtsspelletjes binnen de FBI en kwaad bloed binnen de familie Penmark brengen de voortgang van het onderzoek in gevaar. En dan raken Hastings en de vader van het ontvoerde meisje verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel met de kidnappers. Lees verder...

Heeft u na het lezen van het eerste hoofdstuk van Over en uit nog niet genoeg van James Patrick Hunt? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet wint u dan zijn eerste boek met George Hastingd in de hoofdrol: De verraders. James Patrick Hunt oefent naast thrillerauteur nog een ander beroep uit. Welk beroep is dat? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 6 mei naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Over en uit
Over en uit

Auteur: James Patrick Hunt
Bladzijden: 302
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Niets blijft verborgen
Niets blijft verborgen

Auteur: Simon Beckett
Bladzijden: 368
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Dodenschip
Dodenschip

Auteur: Jack Du Brul
Bladzijden: 447
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Steenbloed
Steenbloed

Auteur: Johan Theorin
Bladzijden: 443
Prijs: € 19.9

Informatie  Meer informatie »
Killzone
Killzone

Auteur: Chris Ryan
Bladzijden: 396
Prijs: € 18.95

Informatie  Meer informatie »
Beroepsgeheim
Beroepsgeheim

Auteur: William Lashner
Bladzijden: 286
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
13 1/2
13 1/2

Auteur: Nevada Barr
Bladzijden: 319
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
Brandbaar
Brandbaar

Auteur: Jane Casey
Bladzijden: 429
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Nefilim
Nefilim

Auteur: Asa Schwarz
Bladzijden: 94
Prijs: € 7.5

Informatie  Meer informatie »
Hellehonden
Hellehonden

Auteur: Jan Terlouw
Bladzijden: 256
Prijs: € 16.5

Informatie  Meer informatie »