Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Zwarte sneeuw

Jacob Dens

prijs: € 19.99

332 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493157774


Over het boek

4 thrillers in 1 David & Sara | Miriam Lucia Christa komt op een koude winteravond het van huis weggelopen jongetje David tegen. Ze zet alles op alles om hem en ook zijn zusje Sara te redden uit een erbarmelijke thuissituatie. Doet zij dit voor de kinderen, of ook om haar persoonlijke verlies een plaats te geven? Ze krijgt hulp van haar beste vriendin Esther en collega Pim, maar brengt hen daarmee wel in gevaar. Noorderlichtvrouw | Luc Vos Een ijskoud avontuur in Noorwegen. Twee vriendinnen, op weg naar het Noorderlicht. Alleen. Op een boot met een man. Hij is een beetje vreemd. Is hij te vertrouwen? Zullen ze het Noorderlicht zien, zoals gepland? In ieder geval verloopt de reis heel anders dan verwacht. En het is ijs– en ijskoud. Altijd rustig blijven | Annemarie Ros Wat doet een 18-jarig meisje als ze ineens aandacht krijgt van een oudere jongen, terwijl haar leeftijdsgenoten haar links laten liggen? Wat er ook gebeurt, ze moet altijd rustig blijven, heeft ze van haar vader geleerd. Maar lukt dat haar als iedereen haar in de steek lijkt te laten? Het Boek | Jacob Dens Een ongelezen boek, een verborgen hartstocht en een psychiatrisch verleden: op Davids levenspad smelten die drie elementen samen tot een toxisch brouwsel. David strijdt voor zijn ziel in een weekend waarin de lijnen tussen schrift, psychose en realiteit steeds moeilijker te onderscheiden blijken.
TitelZwarte sneeuw
Auteur(s)Jacob Dens, Miriam Lucia, Annemarie Ros, Luc Vos
ISBN9789493157774
Afmetingen214x139x23 mm
Aantal pagina's332
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht443 gram

  Vier top verhalen

Geschreven op donderdag 31 december 2020 door Silvia van Elzelingen

‘Zwarte sneeuw’ is tot stand gekomen door een schrijfwedstrijd van o.a. Godijn Publishing. De vier beste novelles worden in dit boek gepubliceerd. Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros en Jacob Dens hebben alle vier een plaatsje in dit boek weten te veroveren.
‘Zwarte sneeuw’ is een samenwerking tussen: Godijn Publishing, ThrillerAcademie, Thrillers and More en de Schrijfjuffers. De vier winnaars wonnen niet alleen een auteurscontract bij Godijn Publishing, maar tevens een training auteursbranding bij ThrillerAcademie.

‘Zwarte sneeuw’ is een bundel van vier thrillernovelles, stuk voor stuk van een hoog niveau. Vier top-verhalen die het verdienen om in dit boek gepubliceerd te worden.

Miriam Lucia heeft met ‘David & Sara’ een spannend verhaal geschreven over twee kinderen die in een erbarmelijke thuissituatie leven. Christa ontfermt zich over David die weggelopen is van huis. Ze schrikt van de situatie waarin het jongetje en zijn zusje zich bevinden en besluit hen te helpen. ‘David & Sara’ is vlot geschreven, en voor je het weet zit je in het verhaal gevangen. We leven mee met de kinderen die zo’n gruwelijk lot moeten ondergaan, maar ook Christa krijgt het nodige te verduren. Haar plan om te gaan helpen is nog niet zo eenvoudig.

Luc Vos heeft met ‘Noorderlichtvrouw’ weer een heel ander verhaal geschreven. Twee vriendinnen zijn in Noorwegen op weg naar het Noorderlicht. Ze laten zich overhalen door een schipper om aan boord te stappen van zijn boot. Hij belooft hun het mooiste schouwspel dat ze ooit hebben gezien voor een spotprijsje. De reis verloopt echter heel anders dan ze gedacht hadden. ‘Noorderlichtvrouw’ is een ijs- en ijskoud verhaal waar je de koude rillingen van krijgt. Spannend opgezet zoals een echte thriller betaamt. Meermaals houd je je adem in. Ook dit verhaal laat je niet los en het is dus snel doorlezen tot het eind.

Annemarie Ros schreef ‘Altijd rustig blijven’. Iets wat nog helemaal niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. Want wat doet een 18-jarig meisje dat door haar leeftijdsgenoten genegeerd wordt en plots de aandacht krijgt van een oudere jongen? Haar vader heeft haar geleerd altijd rustig te blijven, maar gaat dat haar deze keer ook lukken? Ook deze novelle weet je te raken met een thema dat helaas vaker voorkomt dan je denkt. De ‘hobby’ van Maartje is er echter een die je niet vaak zult tegenkomen. Je haren gaan er recht van overeind staan.

Jacob Dens schreef met ‘Het boek’ de afsluiter van ‘Zwarte sneeuw’. David strijdt voor zijn ziel in een wel heel vreemd weekend. De lijnen tussen schrift, psychose en realiteit vervagen steeds meer en meer. Alles start met een boek dat hij ergens op de kop tikt en cadeau wil geven aan zijn buddy Elise. Samen gaan ze op pad om achter het geheim van het boek te komen. De plot is super spannend met een wending die je niet had durven dromen.

Vier novelles waarvan je ademhaling steeds sneller gaat. Verhalen die nog lang door je hoofd blijven spoken nadat je het boek hebt uitgelezen.
Zwarte sneeuw’ is een aanrader, maar zeker niet voor tere zieltjes. Huiver mee met dit fantastische boek.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!