Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Schaduwstrijder

Pjotr Vreeswijk

prijs: € 18.00

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789491875885


Over het boek

Een massagraf in de Syrische woestijn, een gevangengenomen moordcommando en de grootste ontdekking uit de geschiedenis van de mens.
Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, zet alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In een zoektocht die haar langs de heetste brandhaarden op aarde voert, roept Suzanne de hulp in van oude en nieuwe vrienden.
Maar leidt het spoor dat ze volgt eigenlijk wel naar redding?
Ontdek het in Schaduwstrijder, waar drie personages langs verschillende wegen naar dezelfde plek op aarde reizen. Alle drie hebben ze een ander doel, hun reizen echter hebben één ding gemeen: een zekere dood voor allen.
TitelSchaduwstrijder
Auteur(s)Pjotr Vreeswijk, Pjotr Vreeswijk
ISBN9789491875885
Afmetingen214x148x23 mm
Aantal pagina's300
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.00
BindwijzePaperback
Gewicht406 gram

  Een duizelingwekkende actiethriller

Geschreven op maandag 23 september 2019 door Silvia van Elzelingen

Pjotr Vreeswijk is werkzaam als wijkagent aan bureau Scheveningen waar hij de spil tussen de politie en burgers vormt. Daarnaast is hij auteur van ‘Masterplan’ (2016), zijn debuut die door ThrillZone uitgeroepen werd tot beste thrillerdebuut van 2016, ‘Dwaalspoor’ (2017) en ‘Schaduwstrijder’ (2019), zijn nieuwste thriller. Pjotr Vreeswijk is een fan van auteurs als Robert Ludlum en Tom Clancy. De manier waarop deze auteurs de werkelijkheid met fictie weten te combineren spreekt hem enorm aan.

In ‘Schaduwstrijder’ zet Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In haar zoektocht roept Suzanne de hulp in van oude, maar ook nieuwe vrienden. Leidt het spoor wel naar redding, en kan ze haar vrienden vertrouwen?
In ‘Schaduwstrijder’ reizen drie personages naar dezelfde plek op aarde. Alle drie volgen ze een andere weg met een verschillend doel. Hun reizen hebben echter één ding gemeen: een zekere dood voor allen.

Met ‘Schaduwstrijder’ heeft Pjotr Vreeswijk wederom een razendsnelle actiethriller geschreven. Deze keer volgen we Suzanne Boyle op de voet. Ze reist in opdracht van de CIA naar Syrië om een massagraf te onderzoeken in de Syrische woestijn. Ze stuit op bewijsmateriaal dat ze nader wil laten onderzoeken, maar wordt dan geheel onverwachts van de zaak afgehaald. Suzanne laat het er niet bij zitten en gaat samen met een oude vriend, kolonel Gideon Joubert, verder op onderzoek uit. Het wordt een zeer gevaarlijke tocht, waarbij Suzanne zich ook nog eens moet afvragen welke vrienden ze wel en welke vrienden ze niet kan vertrouwen.
Pjotr Vreeswijk neemt ons ook deze keer weer mee op een gevaarlijke reis. Het tempo ligt erg hoog en de gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op. We voelen het gevaar waarin Suzanne en haar vrienden zich begeven. Gruwelijke gebeurtenissen passeren de revue en laten je huiveren.

Je hebt ons belazerd! Vieze vuile kloothommel!’ De kolonel vloog overeind, greep hem bij zijn kraag en duwde hem hardhandig tegen de romp van de heli. Met zijn onderarm deed hij een poging om zijn strottenhoofd te verbrijzelen.’

Het boek bevat maar liefst 92 korte hoofdstukken, voorafgegaan door een proloog en gevolgd door een epiloog en nawoord. Net als in Vreeswijk zijn eerdere boeken, staat ook nu boven elk hoofdstuk waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. De schrijfstijl is beeldend, je kunt je een goed beeld vormen van de verschillende locaties. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, en meerdere verhaallijnen lopen langs elkaar om aan het eind vloeiend samen te vallen. De spanning is volop aanwezig, wat een must is voor een goede thriller. Ook deze keer gebruikt de auteur weer cliffhangers aan het einde van zijn hoofdstukken. Dit maakt dat je alleen nog maar door wilt blijven lezen. Vreeswijk zet ons ook deze keer steeds weer op het verkeerde been.

Kortom: ‘Schaduwstrijder’ is een duizelingwekkende actiethriller, een mustread voor iedereen die van een goede actiethriller houdt.
Ik waardeer deze thriller dan ook met 4,5*

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!