Beoordeling:  
Levertijd: Direct (on-line)

Dun ijs E-Boek

Noortje Brink

prijs: € 2.99

118 pagina's, ePUB 3 met digitaal watermerk

ISBN: 9789047205821


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

Dun ijs is de nieuwe thriller van Noortje Brink, bekend van de bestsellers Hotel van sneeuw, Bloedhitte en Waddenstorm. Voor fans van Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk en Linda van Rijn.

In de thriller Dun ijs van Noortje Brink vertrekt Saskia met haar man, dochtertje en moeder Thea naar Oostenrijk voor een wintersportvakantie. Daarmee hoopt Saskia haar moeder een hart onder de riem te steken. Thea verloor een jaar geleden haar man na een aanrijding en leeft sindsdien teruggetrokken. Dat haar moeder rouwt, begrijpt Saskia, maar ze heeft het gevoel dat er meer aan de hand is…

Onderweg naar Oostenrijk komen ze een aantal keer dezelfde andere Nederlandse auto tegen. Omdat ze een populaire route volgen denkt Saskia er niets van, tot haar opvalt dat Thea paniekerig probeert te zien wie er achter het stuur zit. Wanneer Saskia haar moeder uiteindelijk confronteert met haar gedrag blijkt dat er iets speelt met gevolgen voor het hele gezin.

In de thriller Dun ijs van Noortje Brink gaat Saskia met haar gezin op wintersportvakantie naar Oostenrijk. Onderweg lijken ze steeds dezelfde auto tegen te komen. Is het toeval of worden ze gevolgd?
TitelDun ijs
Auteur(s)Noortje Brink
ISBN9789047205821
Aantal pagina's118
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 2.99
BindwijzeePUB 3 met digitaal watermerk

  Meeslepend en vlot geschreven

Geschreven op donderdag 31 december 2020 door Silvia van Elzelingen

Noortje Brink (1978) is een Nederlandse auteur. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst spannende verhalen en thrillers. Ze is bekend van de bestsellers ‘Hotel van sneeuw’, ‘Bloedhitte’, ‘De lockdown’ en ‘Waddenstorm’. ‘Dun ijs’ is haar nieuwste thriller.

In ‘Dun ijs’ vertrekt Saskia met haar man Martijn, dochtertje Sophie en moeder Thea naar Oostenrijk. Thea heeft een jaar geleden haar levenspartner Reinier verloren en doet sinds die tijd erg vreemd. Ze past liever niet meer op haar kleindochter, rijdt geen auto meer en laat haar hobby’s vallen. Saskia schrikt als ze op het lichaam van haar moeder blauwe plekken ontdekt. Wanneer ze hierna vraagt geeft Thea ontwijkende antwoorden. Vastbesloten om de band met haar moeder weer aan te halen vraagt Saskia Thea mee op wintersportvakantie. Ze heeft het gevoel dat er meer aan de hand is. Onderweg naar Oostenrijk komen ze regelmatig een andere Nederlandse auto tegen met een hondensticker op de bumper. In eerste instantie denkt Saskia hier niks van, totdat ze merkt dat haar moeder schichtig om zich heen gaat kijken. Saskia is vastbesloten om met haar moeder in gesprek te gaan om te achterhalen wat haar moeder dwars zit.

‘Dun ijs’ is een korte thriller ook wel een thriller-novelle genoemd. De thrillers van deze auteur worden alleen als E-book uitgegeven door uitgeverij Loft Books. Noortje Brink vertelt haar verhaal in een rap tempo. De schrijfstijl is eenvoudig, korte hoofdstukken en gemakkelijk leesbare tekst. Er wordt geschreven vanuit het perspectief van Noortje, af en toe wordt deze tekst afgewisseld door een tekst met een ander lettertype. Pas tegen het einde wordt duidelijk vanuit welk personage deze tekst geschreven wordt. De personages worden matig uitgewerkt, alleen van Saskia en Thea krijgen we het hoogstnoodzakelijke te weten. Hoewel de spanning in ‘Dun ijs’ maar langzaam op gang komt en mondjesmaat aanwezig is, weet de auteur je toch gevangen te houden. De plot is goed uitgewerkt, aan het eind komen de twee verhaallijnen vloeiend bij elkaar. De ontknoping is voorspelbaar maar daardoor niet minder spannend.

‘Dun ijs’ is meeslepend en vlot geschreven, een aanrader voor fans van Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk en Linda van Rijn.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!