Beoordeling:  
Levertijd: Direct (on-line)

Doodskleur E-Boek

David Baldacci

prijs: € 4.99

386 pagina's, ePUB met digitaal watermerk

ISBN: 9789044977004


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die avond ziet Decker in het raam van een verderop gelegen huis een flikkerend licht, gevolgd door vlammen. Nieuwsgierig geworden gaat hij op onderzoek uit, maar wat hij ontdekt is veel meer dan een beginnende brand. In het huis bevinden zich twee doden. Het ene slachtoffer is opgehangen en op de vloer onder zijn lichaam bevindt zich een enorme plas bloed. De andere man draagt een politie-uniform en ligt met schuim rond zijn lippen in de kelder. Wie de twee doden zijn, weet niemand.

Diezelfde avond nog krijgen Decker en Jamison te horen dat het niet om een opzichzelfstaand incident gaat. In de weken daarvoor zijn meerdere moorden gepleegd en de plaatselijke politie – die weinig mensen en middelen tot haar beschikking heeft – staat voor een raadsel. Wanneer Decker zijn hulp aanbiedt, wordt deze schoorvoetend geaccepteerd. Algauw blijkt echter dat hij niet de enige federale agent is die interesse in de zaak toont. Want de moorden in Baronville zouden weleens te maken kunnen hebben met een veel grotere dreiging op nationaal niveau.
TitelDoodskleur
Auteur(s)David Baldacci, David Baldacci
Vertaler(s)Jolanda te Lindert, Jolanda te Lindert
ISBN9789044977004
Aantal pagina's386
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 4.99
BindwijzeePUB met digitaal watermerk

  Degelijk

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
"Wie heeft je gedood? Of: Wie heeft je vermoord?" Met deze vragen houdt FBI-man Amos Decker zich bezig Doodskleur. Het is het vierde deel van de serie, na Het motief (2017), De laatste mijl (2016) en De geheugenman (2015), rond de man met het perfecte geheugen. Dat hij zich alles herinnert (hyperthymesie) en vermenging van de zintuigen (synesthesie) heeft Decker overgehouden aan een ongeval. Dat laatste is ook verantwoordelijk voor de titel: als Decker een dode ziet, ziet hij meteen een blauwe kleur.

Reeks
Decker krijgt te maken met twee doden in het huis naast de zus van zijn partner Alex Jamison. Terwijl ze eigenlijk op vakantie zijn om de verjaardag van haar nichtje te vieren. Enfin, die vondst is het begin van een reeks moorden in Baronville, een vergaan mijnstadjes. Een aantal blijken druggerelateerd en Decker en Jamison ontdekken dat daar veel verzekeringsgeld mee is gemoeid. En grootschalige drugshandel. En corrupte agenten. De dood van Jamisons zwager leidt tot de eerste stap naar de oplossing, die nogal wat teweeg brengt in het stadje.

Klappen
Baldacci heeft inmiddels bijna veertig thrillers op zijn naam staan en kent het klappen van die zweep. Zo ook met deze ?Decker?. Degelijk vakwerk, goede plot met vaart geschreven maar ook alles tot in de haarvaten uitgelegd en met het onvermijdelijke goede einde. Degelijk vakwerk, maar ook niet meer dan dat.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.