Beoordeling:  
Levertijd: Direct (on-line)

Prooi E-Boek

Deon Meyer

prijs: € 14.99

408 pagina's, ePUB met digitaal watermerk

ISBN: 9789044976021


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

Niemand had om de zaak gevraagd, noch Griessel, noch Cupido. Het lichaam van Johnson Johnson was naast het spoor gevonden, net buiten Drie Susters. En de Valken mogen de rotzooi van de SAPS weer opruimen, zoals gewoonlijk.
Twee verdachte passagiers aan boord van de meest luxueuze trein ter wereld, waar de man kennelijk van afgesprongen is, lijken in rook opgegaan.
In Bordeaux geniet Daniel Darret van een rustig bestaan, nadat hij zijn gewelddadige verleden achter zich heeft gelaten. Maar dan doet een oude kameraad een beroep op hem om zijn vaderland te dienen. Zijn prooi: de corrupte president. Lukt het de Valken de aanslag te dwarsbomen? Intussen heeft een stel meedogenloze Russen het op Daniels leven gemunt.

TitelProoi
Auteur(s)Deon Meyer, Deon Meyer
ISBN9789044976021
Aantal pagina's408
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 14.99
BindwijzeePUB met digitaal watermerk

  geen pageturner

Geschreven op vrijdag 8 maart 2019 door Justine Koster
Voor een leesclup mocht ik het nieuwste boek van Deon Meyer ?Prooi? lezen. Het was voor mij een eerste kennismaking en had al veel over deze schrijver gehoord. Dat hij goed schrijft, maatschappelijke problemen in Zuid Afrika meeneemt in zijn verhalen en ook een politiek tintje niet uit de weg gaat. Dan wordt je toch aardig nieuwsgierig, ik dus ook. Het zijn twee verhalen waar het verhaal uit bestaat. Het ene verhaal speelt zich af in Frankrijk waar Daniel Darret een terug getrokken leven lijdt. Totdat er iemand uit zijn verleden een beroep op hem doet. In de tweede verhaallijn komen we De Valken tegen met in de hoofdrol Bennie Griessel en Vaugn Cupido. Ze krijgen een case toegewezen waarin het lichaam van Johnson Johnson is gevonden naast de spoorlijn. Alles wijst op zelfmoord tot er een mespunt wordt gevonden in het achterhoofd van het slachtoffer. Dit alles en wat er verder uit voort komt wordt in een heel rustig tempo en zeer getailleerd beschreven. Dat gedetailleerde is absoluut niet hinderlijk, je ziet het onderzoek, met de nodige hindernissen, voor je ogen gebeuren. In je verbeelding, komen alle personages tot leven en is het nog meer genieten. Toch haalt het ook heel veel van de spanning weg, waardoor het thriller gehalte naar mijn idee heel laag blijft. Het priveleven van Griessel en Cupido speelt ook nog een aardige rol in dit verhaal. In mijn optiek wordt het dan toch meer een detective en geen thriller. De schrijfstijl is heel fijn, het Zuid-Afrikaans en Engels geven het een heel mooi karakter. Ondanks het gedetailleerde aspect leest het vlot weg. Het verhaal zit heel goed in elkaar, en op het eind komt er toch nog snelheid in, en klopt het helemaal. Bij dit verhaal zit je niet op het puntje van je stoel, daarvoor mist het toch de nodige spanning, maar als geheel is het een goed boek en kom je toch wel wat te weten over de corruptie aan de top.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!