Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verpest

Liesbeth Kempen, van

prijs: € 18.99

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026146749


Over het boek

Liesbeth van Kempen heeft met ‘Verpest’ een thriller geschreven over de verstrekkende gevolgen van pesten.

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Liesbeth van Kempen werd met haar debuut ‘Gevaarlijk spel’ genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van ‘Moordwijven’, een collectief van thrillerauteurs.

‘Spanning, originaliteit en goede plot. Van Kempen heeft het in huis en is daarmee een aanwinst voor het Nederlandse thrillerlandschap.’ Hebban.nl
TitelVerpest
Auteur(s)Liesbeth Kempen, van, Liesbeth Kempen, van
ISBN9789026146749
Afmetingen213x141x30 mm
Aantal pagina's304
UitgeverDe Fontein Romans & Spanning
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzePaperback
Gewicht447 gram

  Lekker leesbaar

Geschreven op dinsdag 30 april 2019 door Wemmie Wolf
Wat een heerlijk boek om te lezen! Verpest van Liesbeth van Kempen heeft mij aangenaam verrast. Eerlijk gezegd kende ik de auteur enkel van naam. Haar debuut Gevaarlijk spel is goed ontvangen en de hoofdpersonages van dit boek spelen ook hier weer de hoofdrol. Het boek Verpest is echter heel goed als standalone te lezen. Barbara is met haar gezin naar Frankrijk vertrokken waar ze, samen met haar man, een oude fabriek omgetoverd heeft tot een woonhuis en een coachingspraktijk. Op een dag krijgt Barbara het verzoek van een anonieme man die een workshop wil laten verzorgen door Barbara. Er komen zeven deelnemers die een gedeeld schoolverleden hebben. De onbekende man heeft alle kosten voor deze mensen betaald. De gulle gever zal op de laatste dag aanschuiven. Het is een zeer goed betaalde opdracht, hoewel Barbara twijfelt trekt dit bedrag haar over de streep want ze kunnen het geld goed gebruiken. Barbara heeft een speciale manier van coachen, ze gebruikt hierbij haar paard Bart, het paard spiegelt het gedrag en hierop kan Barbara participeren. Ze bemerkt al snel dat de groep niet erg goed met elkaar kan opschieten. Er is onderlinge wrevel en er vormen zich groepjes en sommige deelnemers worden buitengesloten. Dit leidt zelfs tot het vertrek van enkele mensen. In dezelfde week komen Louise, de zus van Rob en haar vriendin Suzan ook logeren in het vlakbij gelegen zomerhuis. Ze proberen een traumatische periode af te sluiten. Vorig jaar is een dierbare vriendin vermoord in dit vakantiehuis. Louise voelt zich begrepen door de excentrieke buurvrouw Cecile die ook worstelt met een groot verdriet. Tijdens de week van de workshop gebeuren er een aantal bijzonder geheimzinnige gebeurtenissen. In aparte hoofdstukken wordt er een tip van de sluier opgelicht maar zonder een spoiler weg te geven kan ik hier niet te veel over zeggen. De vaart zit er goed in en voor je het weet komt je bij de verrassend e ontknoping. Liesbeth van Kempen schrijft op een vlotte, boeiende manier en hanteert daarbij een fijn taalgebruik. Ingrediënten waar je als lezer blij van wordt, lekker leesvoer!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!