Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De onschuld zelve

Amy Lloyd

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026144349


Over het boek

‘De onschuld zelve’ (‘The Innocent Wife’) van Amy Lloyd is een thriller voor de fans van de Netflix-serie ‘Making a Murderer’.

Dennis Danson is het onderwerp van een Making a Murderer-achtige documentaire waarin vraagtekens worden gezet bij zijn veroordeling voor moord.

Sam volgt de zaak op de voet, zeker nu haar brieven aan Dennis steeds intiemer van toon worden. Ze bezoekt hem in de gevangenis en vecht, uiteindelijk als zijn vrouw, voor zijn vrijlating. Wanneer die campagne slaagt en Dennis wordt vrijgelaten, begint Sam echter te twijfelen aan zijn verhalen. Is hij wel zo onschuldig als hij zich heeft voorgedaan en wat weet Dennis nou écht over de meisjes die twintig jaar eerder verdwenen?

Amy Lloyd woont en werkt in Cardiff. In haar debuut ‘De onschuld zelve’ combineert ze haar fascinatie voor true crime en haar passie voor fictie.
TitelDe onschuld zelve
Auteur(s)Amy Lloyd, Amy Lloyd
ISBN9789026144349
Afmetingen216x140x31 mm
Aantal pagina's320
UitgeverDe Fontein Romans & Spanning
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht478 gram

  ongeloofwaardig

Geschreven op vrijdag 30 november 2018 door Justine Koster
Laten we beginnen met de cover van ?De onschuld zelve? die ziet er goed uit. Niks mis mee, en de flaptekst beloofd best een spannend verhaal, over Dennis die onschuldig vastzit in de gevangenis. Zelf heb ik dan meteen de vraag, is dit echt zo, dat onschuldig zijn of bestaat de perfecte misdaad. Als er dan een documentaire wordt gemaakt over Dennis dan komt Samantha in beeld. Die is helemaal gefascineerd van Dennis, gaat brieven schrijven, op bezoek en uiteindelijk trouwt ze met Dennis. Want inderdaad, deze man wordt vrijgesproken. Tot zover een korte inhoud. Wat mij opviel tijdens het lezen is hoe naïef de vrouw Samantha wordt neergezet. Nog net niet dom. Maar ook hoe een vrouw verliefd kan worden op een gedetineerde. Ik weet dat zij de enige vrouw niet is, maar ik vind het persoonlijk erg bijzonder. Maar ook hier geld het spreekwoord, liefde maakt blind. Ik vond het een dun verhaaltje, waar volgens mij heel veel niet aan klopt. Het wordt ook niet als een thriller neergezet, ik vond het meer een roman. Alles wordt keurig uitgewerkt, het persoontje Samantha wel extra want al haal hebbelijkheden komen aan bod, laag zelfbeeld, jaloers, achterdochtig en ga zo maar door. Dit had misschien een goed verhaal kunnen zijn, gebaseerd op feiten, maar ik vond dit niet uit de verf komen. Helaas een gemiste kans en echt niet geloofwaardig.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!