Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Piep zei de muis

M. Arlidge

prijs: € 10.00

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022575321


Dit boek is vervangen door ISBN 9789022578520. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motor rijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

 

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen -bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis?

De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

TitelPiep zei de muis
Auteur(s)M. Arlidge, M. Arlidge
Vertaler(s)Mariëtte van Gelder, Mariëtte van Gelder
OndertitelVader was niet thuis… Inspecteur Helen Grace krijgt te maken met een angstaanjagende seriemoordenaar
ISBN9789022575321
Vervangt ISBN9789022578520
Is vervangen door ISBN9789022578520
Afmetingen215x141x36 mm
Aantal pagina's384
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.00
BindwijzePaperback
Gewicht595 gram

  Weer uitmuntend na het weergaloze debuut!

Geschreven op maandag 11 januari 2016 door Wim Krings
Vorig jaar verscheen het debuut van MJ Arlidge in het Nederlands: Iene miene mutte. Een verbluffend goed debuut. Een van de beste thrillers, en misschien wel de beste thriller, die in 2015 uitkwam en door mij is gelezen. Spanning ten top op het enge af! Maar maakt dat een goede thriller? Nee maar Arlidge weet diepgang in het boek aan te brengen: hoe vergaat het de overlevenden, wat gaat er in hun om en wat doet het met ze? Hoe kunnen ze verder leven? Daarnaast een inspecteur: Helen Grace die alle moeite moet doen om het tot een goed einde te brengen maar zelf ook getekend is door haar eigen verleden.
 
Dan komt nu haar tweede boek: Piep zei de muis en dan hoop je dat het niet zal tegenvallen. Het tweede boek syndroom is iets wat altijd op de loer ligt. Maar wat een boek, wat een verhaal! Het tweede boek syndroom heeft hier niet toegeslagen!
Helen Grace moet weer flink aan de slag. Het is moeilijk om haar werk te blijven na de oplossing en nasleep van de vorige case en nu wordt er weer het uiterste van haar gevergd. Er worden mannen vermoord in een buurt waar prostituees hun werk doen. Niet zo maar vermoord maar gruwelijk verminkt. Wie is "Angel". Zij is ongrijpbaar en de spil? Helen komt steeds dichterbij en voelt zich ook weer meer een met haar team maar wat wil haar nieuwe baas toch?

Wederom een thriller met diepgang want het gaat niet alleen om de misdaden maar ook het waarom? Een boek wat mij in de wurggreep pakte en niet meer losliet tot het einde! Knap gedaan en het einde : O wat een einde. Ik verklap niks maar Mathew Arlidge kan er wat van. Doodstil was ik.

Laat nu maar het derde, The Doll's House in het Engels, en eigenlijk ook het vierde boek Liars, Liars zo snel mogelijk komen! En doorgaan met schrijven!
 
Iene miene mutte was uitmuntend en tja deze? Minstens net zo goed!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.