Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Mayday

Grethe Bøe

prijs: € 18.99

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021449517


Over het boek

Een eindeloze besneeuwde toendra. Twee neergestorte piloten. Zullen zij op tijd gevonden worden en zo een Derde Wereldoorlog kunnen voorkomen?

Mayday is een ijzingwekkend realistische en actuele thriller over de gespannen relatie tussen Rusland en het Westen. Het verscheen in 2021 voor het eerst in Noorwegen, waar het boek meerdere weken onafgebroken op #1 in de bestsellerlijsten stond. Eind 2022 beginnen de opnames voor een verfilming.

‘Een nieuwe thrillersensatie: bravo! […] Grethe Bøe debuteert met een ijzingwekkend realistisch boek.’ ***** Dagbladet

Op het moment dat de betrekkingen tussen Rusland en het Westen zich op een dieptepunt bevinden, worden navo-piloten Ylva Nordahl en John Evans opgejaagd door een Russische piloot. De straaljagers raken verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel en als de F-16 van Ylja en John in botsing komt met de Russische jager, raakt deze onbestuurbaar en crashen ze op Russisch grondgebied. Een explosieve politieke crisis volgt, waarbij beide partijen elkaar beschuldigen van een oorlogsdaad.

Terwijl de machtsblokken zich opmaken voor de strijd en via de media allerlei fake news wordt verspreid, staan Ylva en John voor een schijnbaar onmogelijke missie. Ternauwernood aan de dood ontsnapt moeten ze te voet over de ijzige toendra terug zien te komen naar Noorwegen. Zijn ze op tijd terug om te kunnen vertellen wat er écht is gebeurd om zo een oorlog te voorkomen? En zijn Ylva en John zelf eigenlijk wel wie ze zeggen te zijn?
TitelMayday
Auteur(s)Grethe Bøe
Vertaler(s)Janke Klok, Kim Snoeijing
ISBN9789021449517
Afmetingen216x138x26 mm
Aantal pagina's304
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzePaperback
Gewicht399 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!