Beoordeling:  
Levertijd: Nog niet verschenen, verschijnt op dinsdag 17 mei 2022

De zaak-Marietje Kessels

Liselotte van Leest

prijs: € 22.50

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021429861


Over het boek

Een van de meest spraakmakende moordprocessen uit de Nederlandse geschiedenis

1900. In textielstad Tilburg draait de industrie op volle toeren. Het is een stad van puissant rijke fabrikanten en armoedige arbeiders. Eén factor verbindt hen: het katholicisme. Tilburgers hebben meer op met Rome dan Den Haag.
Binnen deze gemeenschap bevindt zich ook de welgestelde familie Kessels. Het leven lijkt hun toe te lachen, tot de elfjarige dochter Marietje op een ochtend verdwijnt. Er wordt direct een zoekactie op touw gezet, maar het meisje is onvindbaar. Twee dagen later vinden agenten haar lichaam, verstopt in de gewelven van de Noordhoekkerk. Ze is verkracht en vervolgens gewurgd met haar eigen ondergoed. Een grootschalig onderzoek volgt, maar ruim een eeuw later is de moord nog steeds niet opgelost.

Liselotte van Leest dook in de archieven en onderzocht alle aspecten van deze zaak. Ze stuitte op tal van merkwaardigheden die er sterk op wijzen dat er tegenstrijdige belangen speelden en ontmaskerde tevens de mysterieuze persoon die het onderzoek destijds steeds dwarsboomde. In De zaak-Marietje Kessels presenteert ze een reconstructie van de gebeurtenissen rondom de moord, het onderzoek en het proces.
TitelDe zaak-Marietje Kessels
Auteur(s)Liselotte van Leest
OndertitelDe onopgeloste kindermoord in de Tilburgse Noordhoekkerk
ISBN9789021429861
Aantal pagina's272
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNog niet verschenen, verschijnt op dinsdag 17 mei 2022
Prijs€ 22.50
BindwijzePaperback
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!