Beoordeling:
- (0 stem(men))
U kunt alleen stemmen als u ingelogd bent
Uw winkelmandje is leeg

Het vierkant van de wraak

Pieter Aspe

Prijs: € 12.50
304 pagina's, paperback
ISBN: 9789022326749

Over het boek

Bij een mysterieuze inbraak in een juwelierszaak in Brugge staat Van In voor en wel heel merkwaardig raadsel: de buit is niet gestolen, maar opgelost in koningswater. De inbrekers hebben bovendien een vreemde handtekening achtergelaten. In zijn speurtocht ontmaskert Van In niet alleen de daders maar kruist hij ook het pad van Hannelore Martens, een doortastende en bloedmooie magistrate. Deze kennismaking is het begin van een stormachtige verhouding, die veel kleur zal geven aan de vervolgdelen in de reeks.

Auteur Pieter Aspe
Verschenen oktober 2011
Uitgever MANTEAU
Leverbaarheid leverbaar
Genre Politieroman
Taal Nederlands
Gewicht 328 gram

Over de auteur Pieter Aspe

Pieter Aspe is het pseudoniem van Pierre Aspeslag. Hij studeerde Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Leocollege in Brugge.

Op zijn achttiende stopte Aspe met zijn studies sociologie aan de universiteit. Zijn vriendin was zwanger en ze trouwden. Pieter Aspe deed van alles om aan de kost te komen: magazijnbediende, verkoper van granen, bediende in een textielbedrijf en een ziekenfonds, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf, studiemeester, handelaar in brocante en wijn en conciërge van de Heilige Bloedkapel in Brugge.

Enkele jaren geleden scheidde hij van zijn eerste vrouw en hertrouwde hij met Bernadette. Ze wonen samen in Blankenberge. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij twee kinderen: Tessa (1972) en Mira (1974) en één kleindochter: Lisa. Begin augustus 2006 werd Pieter Aspe met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij zakte op straat in elkaar omwille van een hartaanval. Hij werd meteen geopereerd aan zijn kransslagaders; er werden drie overbruggingen geplaatst. Na deze operatie ontstond rumoer toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel-bier dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor Aspes cholesterol. Een actie die voor geschokte reacties van andere cardiologen zorgde.

Pieter Aspe is voltijds auteur sinds 1996. Aspe schrijft misdaadromans met als hoofdpersonen adjunct-commissaris Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal van Aspe Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af. 
Daarnaast schreef Aspe ook twee jeugdboeken, Bloedband en het vervolg Luchtpost en twee novellen, Grof Wild en De Japanse Tuin
In 2001 ontving Aspe de Hercule Poirotprijs voor zijn roman Zoenoffer
In opdracht van VTM werden in Brugge de eerste tien misdaadromans van Aspe verwerkt tot televisieserie, getiteld Aspe. Er werd ook een tweede reeks opgenomen maar die was geen verfilming van Aspe's boeken. Wel werd onder het toeziend oog van Pieter Aspe zelf, voortgebouwd op het elan van de boeken. Een derde reeks wordt nu opgenomen en wordt verwacht in 2008 op het scherm te verschijnen. Na de eerste reeks van Aspe is zijn boekenverkoop ook immens toegenomen en staat de teller reeds op meer dan 1,3 miljoen verkochte boeken in België en Nederland.

Als u ingelogd was zou u hier een eigen recensie kunnen toevoegen.